واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موضوع «مقاومت» يكي از راههاي نجات سينما از «ولنگاري فرهنگي» است
كارگردان فيلم سينمايي «روزهاي زندگي» يكي از راههاي نجات از «ولنگاري فرهنگي» مدنظر مقام معظم رهبري را تعاملات بيشتر دستگاههاي دولتي در حمايت توليدات سينمايي با موضوعات استراتژيك نظام از جمله «مقاومت» دانست.
كارگردان فيلم سينمايي «روزهاي زندگي» يكي از راههاي نجات از «ولنگاري فرهنگي» مدنظر مقام معظم رهبري را تعاملات بيشتر دستگاههاي دولتي در حمايت توليدات سينمايي با موضوعات استراتژيك نظام از جمله «مقاومت» دانست.
به گزارش فارس، پرويز شيخطادي با اشاره به سخنان اخير مقام معظم رهبري و ابراز نگراني ايشان در خصوص توليدات فرهنگي در كشور گفت: به نظر ميرسد يكي از راههاي برونرفت از «ولنگاري فرهنگي» مدنظر رهبري، وحدت و هماهنگي بيشتر دستگاههاي فرهنگي و سينمايي كشور در حمايت از توليدات سالم و بيحاشيه حوزه سينماست. وي به نقش جشنوارههايي چون فيلم مقاومت در ارائه چارچوبهاي فكري مناسب به فيلمسازان اشاره كرد و ادامه داد: چنين جشنوارههايي با توجه به مفهوم عميق مقاومت، ميتوانند حلقه مؤثر و كارآمدي بين سينماگران و انتظارات حاكميت نظام و رهبري باشند.
شيخطادي خاطرنشان كرد: واژه مقاومت، بيشتر مفهومي محدود به خود گرفته و در معناي امروزي خود شايد تنها پايداري در مقابل جور و ستم قلمداد ميشود، حال اينكه مقاومت رابطه مستقيمي با انسان و عملكرد او دارد و تأثير مطلوب مقاومت هنگامي در دل جامعه نمود پيدا ميكند كه به صورت جزئيتر و اختصاصيتر مورد مطالعه قرار گيرد؛ مانند مقاومت در برابر نفسانيت انسان و هرگونه رفتار يا اقدام غيرخدايي و شيطاني. كارگردان فيلم سينمايي «شكارچي شنبه» با تأكيد بر ضرورت تحقق سياستهاي جشنواره فيلم مقاومت افزود: تمايز اين رويداد با مابقي جشنوارههاي كشور در يكپارچگي اهداف و سياستهاي آن با روند اجرايي جشنواره و نوع فيلمهايي است كه در آن با موضوع مقاومت به نمايش درميآيند.
كارگردان فيلم تحسين شده روزهاي زندگي در ادامه بيان كرد: اين جشنواره در طول سالهاي متمادي منجر به شناسايي و توجه هر چه بيشتر به فيلمهاي سينمايي حوزه دفاع مقدس شده است و به نوعي، نبض تپنده سينماي دفاع مقدس به شمار ميآيد.
دبير ششمين دوره جشنواره فيلم مقاومت در باب اهميت برگزاري جشنواره فيلم مقاومت تأكيد و اشاره كرد: سينماي ملي جمهوري اسلامي ايران همان سينماي دفاع مقدس و در نتيجه سينماي مقاومت است و جشنواره مقاومت بايد تلاش عمده خود را در جهت تحقق اين مهم در عرصه بينالملل نيز قرار دهد.
وي توضيح داد: دستگاهها و سازمانهاي دولتي با بودجههاي فرهنگي كه در اختيار دارند ميتوانند در بخش سينما علاوه بر حمايت گستردهتر از آثار استراتژيك به ويژه با موضوع مقاومت، متولي پخش جهاني فيلمهايي با اين رويكرد شوند و فضاي مطمئني را براي فعالان اين نوع سينما در داخل كشور فراهم كنند.
نويسنده و كارگردان فيلم «سينه سرخ» ضمن تأكيد بر توجه بيشتر مديران و مسئولان حوزه فرهنگ به موضوع مقاومت، اين مهم را وظيفه اصلي متوليان امر دانست و اشاره نمود: با وجود برگزاري جشنوارههايي مانند جشنواره مقاومت همچنان خلأ بسياري در پرداخت به سينماي انقلاب و دفاع مقدس احساس ميشود؛ اين حوزه كه مواجهه مستقيمي با اساس و بنيان سياستهاي كلي كشور دارد، متأسفانه در برابر چشم مسئولان به نوعي مظلوم واقع شده است. وي در رابطه با رويكرد جامعه بينالملل به برگزاري چنين فستيوالهايي در سطح جهان افزود: مسلم است كه سياستهاي جشنوارههاي خارجي هيچگاه منطبق با سياستها و اهداف جشنوارههايي مانند جشنواره فيلم مقاومت نخواهد بود و آنها همواره سعي خواهند داشت توليدات و خروجيهاي جشنوارههاي ما را محدود كرده و دور از عرصه بينالملل نگه دارند وليكن ميتوان با برنامهريزي و تعاملات دستگاههاي فرهنگي، راه بهينهاي براي حل اين مشكل در اكرانهاي جهاني پيدا كرد. شايان ذكر است چهاردهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت به همت بنياد فرهنگي روايت و انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس همزمان با هفته گراميداشت دفاع مقدس در كشور برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]