تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805125767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد ایران؛ از آغاز برجام تاکنون/آنچه فردای اجرای برجام روحانی وعده داده بود(اینفوگرافیک)


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اقتصاد ایران؛ از آغاز برجام تاکنون/آنچه فردای اجرای برجام روحانی وعده داده بود(اینفوگرافیک) اقتصاد > اقتصاد سیاسی - اقتصادنیوز با انتشار اینفوگرافیکی به بررسی اقتصاد ایران از آغاز برجام تا کنون پرداخته است.

تورم 45‌درصدی خردادماه سال 1392، رشد اقتصادی منفی شش‌درصدی سال 1391 و نرخ بیکاری 12‌درصدی سال 1391؛ تنها نمایی از تصاویر عجیب اقتصاد ایران در هنگام انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1392 بود. آمارهای رسمی‌ای که از سوی بانک مرکزی (دو شاخص اول) و مرکز آمار ایران (سومین شاخص) اعلام شده بود.

در سوی دیگر، آن روزها مصادف با اوج تقابل‌های دیپلماسی و مناقشه هسته‌ای ایران بود. همان زمان بسیاری از کارشناسان اقتصادی و فعالان این عرصه اذعان می‌کردند که این دو مساله ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. از جمله اینکه به گفته فعالان بخش خصوصی هزینه تمام‌شده آنها در تجارت و حتی تولید افزایش یافته بود و محدودیت‌های بانکی اجازه فعالیت آزادانه اقتصادی به آنها نمی‌داد. به واسطه همین ارتباط هم بود که به تدریج پس از آنکه حسن روحانی در انتخابات پیروز شد، او و مردان کابینه‌اش از اهمیت مسائل دیپلماسی و حتی در اولویت قرار گرفتن این مساله نسبت به مسائل دیگر سخن گفتند. 

این در حالی است که همان زمان هم اقتصاد ایران به گواه کارشناسان و فعالان اقتصادی درگیر مشکلاتی مثل ناکارآمدی سیستم بانکی، بلاتکلیفی پرداخت یارانه‌ها، رقابتی نبودن و دولتی بودن اقتصاد بود. مشکلاتی که به تحریم ارتباطی نداشتند و قطعاً به واسطه در اولویت قرار گرفتن حل مناقشه هسته‌ای در اولویت فهرست دغدغه‌های دولت یازدهم قرار نمی‌گرفتند. حال که به نظر مناقشه هسته‌ای تا حد زیادی حل شده نه‌تنها آن مشکلات سر و سامان گرفته‌اند،‌ بلکه بخش دیگری از مسائل مانند مراودات آزادانه بانکی هم به نظر می‌رسد هنوز به نتیجه نرسیده است. 

در این وضعیت ادامه مسیر اقتصاد ایران که به نظر می‌رسد تا پیش از این حل برخی از مشکلاتش به اجرای برجام گره خورده بود، چه خواهد شد؟ آیا اصلاً گره زدن مسائل اقتصادی به برجام اشتباه بود؟ آیا تمام و کمال اجرا نشدن برجام به مسائل و عوامل زیرساخت داخلی ایران ارتباطی دارد؟ اگر این طور است، حال که زیرساخت داخلی برجام محکم نیست، چه سرنوشتی در انتظار برجام است؟ برای آن پیش‌نیاز توافق داخلی چه می‌توان کرد؟ آیا می‌توان به نسخه‌ای چون «طرح راهبری اقتصادی-سیاسی» پروفسور محمد‌هاشم پسران اتکا کرد؟ این اقتصاددان معتقد است: «اقتصاد ایران نیازمند راهبری اقتصادی-سیاسی است.» اما آیا می‌توان چنین نیازی را در اقتصاد ایران تامین کرد؟ در این شرایط آیا مجلس جدید می‌تواند راه تفاهم ملی را هموار کند؟ و در نهایت در یک سال باقی‌مانده از عمر دولت، چگونه می‌شود بر سر منافع ملی اجماع ایجاد کرد؟ اینها سوالاتی هستند که هفته‌نامه تجارت‌فردا در شماره 179 خود تلاش کرده که به آنها پاسخ دهد.

از جمله کارشناسانی که در این مورد نظرات خود را بیان کرده‌اند، علیرضا ساعدی، پژوهشگر اقتصادی؛ محسن شریعتی‌نیا، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی؛ یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزان سازندگی؛ حسین کاشفی، عضو حزب اتحاد ملت؛ پویا جبل‌عاملی، اقتصاددان؛ صادق زیباکلام، استاد دانشگاه؛ سعید شیرکوند، اقتصاددان؛ مهدی عسلی، کارشناس اقتصادی؛  سعید شریعتی، تحلیل‌گر اقتصاد سیاسی؛ مرتضی ایمانی‌راد، اقتصاددان؛ جواد شیرزادی، اقتصاددان و محمد مهدی بهکیش، اقتصاددان بوده است.
اینفوگرافیک: آرشین میرسعیدی
3939 

کلید واژه ها: اقتصاد ایران - رکود اقتصادی - اقتصاد مقاومتی - اندیشه اقتصادی - رشد اقتصادی -




دوشنبه 17 خرداد 1395 - 08:54:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن