تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812967859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرقت کاشی‌های تاریخی برای دکوراسیون منزل شما تنها در دو دقیقه!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرقت کاشی‌های تاریخی برای دکوراسیون منزل شما تنها در دو دقیقه!
یک معمار درباره زمان لازم برای سرقت یک عدد کاشی 15 در 15 سانتیمتری به «تابناک» گفت: در گذشته معمولاً این کاشی‌ها با گچ به دیوار متصل می‌شدند و با توجه به اینکه از عمر نصب بسیاری از این کاشی‌‎ها بیش از یک سده می‌گذرد، جدا کردن هر کاشی‌ از دیوار با ابزاری ساده و غیرتخصصی مثل پیچ‌گوشتی بیش از 2 یا 3 دقیقه زمان نمی‌برد.
کد خبر: ۵۹۴۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵ - 05 June 2016



فروش کاشی‌های سرقت شده از اماکن تاریخی به عنوان دکوراسیون!
سرقت پنج کاشی هفت رنگ گل‌دار مسجد تاریخی مسجد «نصیرالملک» شیراز مربوط به دوره قاجاریه بار دیگر برای مدت کوتاهی توجه‌ها را نسبت به سرقت آهسته و پیوسته پوسته بناهای تاریخی جلب کرد؛ پوسته‌ای که مشتریان فراوانی دارد و به یکی از تزیینات برخی بناهای مدرن تبدیل شده‌اند و در واقع سرمایه های ملی شخصی‌سازی شده‌اند اما به چه قیمتی؟

به گزارش «تابناک»؛ تا یک دهه پیش سردر کاشی‌کاری خانه‌های قدیمی همچون سایر بخش‌ها تخریب می‌شد و به عنوان نخاله ساختمانی از شهرها خارج می‌شد اما در سال‌های اخیر این کاشی‌کاری‌های قدیمی آنچنان ارزشمند شده‌اند که نه تنها در سطح شهر خریداری و یا سرقت می‌شوند، بلکه حتی از اماکن تاریخی نیز به سرقت می‌روند.

آخرین نمونه این سرقت‌ها که روز گذشته رسانه‌ای شد، دزدیدن پنج کاشی هفت رنگ گل‌دار مسجد تاریخی مسجد «نصیرالملک» شیراز مربوط به دوره قاجاریه است. البته این نخستین بنای قاجاری نیست که مورد سرقت قرار گرفته، بلکه در گذشته نیز به کرات پوسته بناهای دوره قاجاریه به واسطه عمر کمتر و محافظت کمتر، به عنوان هدف مطلوب سارقان به سرقت رفته است.

کاشی‌های مسجد و حوزه علمیه «حاج قنبرعلی خان کرد مافی»، کاشی‌های ارزشمند مسجد «میرزا ‌ابوالحسن‌ معمارباشی» و کاشی‌های سردر خانه مخروبه «صدیق اعلم ادیب»، نویسنده و سومین رئیس دانشگاه تهران، کاشی‌‌های امامزاده یحیی، و تزئینات دروازه حوزه‌ی «عالی شهید مطهری (سپهسالار)» تنها چند نمونه رسانه‌ای شده از سرقت کاشی‌کاری‌ها هستند و در محله‌های قدیمی نیز عودلاجان، سرقت سردر خانه‌ها که چنین کاشی‌کاری‌هایی دارد، به اتفاقی مرسوم تبدیل شده است.
فروش کاشی‌های سرقت شده از اماکن تاریخی به عنوان دکوراسیون!


در مواردی این کاشی‌ها به صورت تک به سرقت رفته اما در موارد فوق، کل کاشی‌ها به سرقت رفته که نشان می‌دهد، سارق یا سارقین از قواعد بازار فروش این کاشی‌ها اطلاع داشته و حرفه‌ای بوده‌اند. خریداران این کاشی‌ها معمولاً به دنبال طرح‌های کامل هستند تا بتوانند در بخشی از بناهای مدرن‌شان به عنوان اجزای زینتی مورد استفاده قرار دهند و به همین دلیل یک طرح کامل و تاریخی قیمتی بسیار بالا دارد.

محله سیداسماعیل در مولوی یکی از نقاطی است که می‌توان سرنخ برخی از این کاشی‌ها را گرفت؛ محله‌ای که در آن اشیای سرقتی و به خصوص اشیای سرقت شده توسط معتادین به فروش می‌رسد و کاشی‌های تک نمود بیشتری دارد. کاشی‌ها تک تا صدهزار تومان به فروش می‌رسند اما اگر طرحی کامل باشد، قیمت طرح گاهی تا 50 میلیون تومان می‌رسد اما طرح‌ها معمولاً بین 5 تا 10 میلیون به فروش می‌رسد.

طرح‌های قدیمی تر و بزرگ‌تر که ارزش هنری قابل توجهی دارد و گفته می‌شود صاحبان برخی خانه‌های تاریخی دارای مالکیت شخصی نسبت به فروش آنها اقدام کرده‌اند، در سیداسماعیل قابل مشاهده نیست و باید به کلکسیون‌های شخصی راه یافت تا بتوان از سرنوشت آنها مطلع شد و همین بازار پرسود سرقت این اشیای تاریخی است که باعث می‌شود تا وسعت این سرقت‌ها روز به روز افزایش یابد.

البته ظاهراً برخی جزئیات خانه‌های قدیمی نظیر کلون یا پنجره‌های چوبی و آینه کاری‌های قدیمی نیز مشتریان فراوانی دارد اما سرقت این تزیینات به مراتب زمانبرتر و پیچیده‌تر از سرقت یک کاشی است و به همین دلیل کمتر درباره سرقت این اشیا از اماکن تاریخی گزارش می‌‌شود؛ هرچند سرقت کلون درهای قدیمی از محله‌های قدیمی تهران مرسوم بوده و به نظر می‌رسد عمدتاً توسط معتادان رخ می‌دهد.

یک معمار درباره زمان لازم برای سرقت یک عدد کاشی 15 در 15 سانتیمتری به «تابناک» گفت: در گذشته معمولاً این کاشی‌ها با گچ به دیوار متصل می‌شدند و با توجه به اینکه از عمر نصب بسیاری از این کاشی‌‎ها بیش از یک سده می‌گذرد، جدا کردن هر کاشی‌ از دیوار با ابزاری ساده و غیرتخصصی مثل پیچ‌گوشتی بیش از 2 یا 3 دقیقه زمان نمی‌برد.

با این اوصاف اگر بخشی از یک بنای تاریخی برای مدتی بسیار اندک از نظرگاه محافظین این اماکن به دور باشد، سرقت کاشی‌های تاریخی بسیار ساده و سهل الوصول است. بنابراین نخستین اقدام ضروری تقویت جدی محافظت از بناهای تاریخی با نصب وسیع دوربین‌های حفاظتی در تمام نقاط بناهای تاریخی است که برخلاف جذب نیروی انسانی، کم‌هزینه بوده و قابلیت اجرای سریع را دارد.

گام دوم نیز می‌بایست برخورد سخت با بسترهای عرضه چنین کاشی‌های تاریخی است، چرا که اگر امکان عرضه و فروش این کاشی‌ها وجود نداشته باشد، چنین سرقت‌های زنجیره‌ای رقم نمی‌خورد. اگر این دو گام توسط متولیان به ویژه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیگیری نشود، مسئولیت سرقت‌های بعدی برعهده مدیران این سازمان است که اقدامی برای توقف سرقت پوسته بناهای تاریخی انجام نداده‌اند.





مطالب مرتبط
سرقت شبانه ۵ کاشی از مسجد نصیرالملک شیراز
چرا می‌خواهیم بخشی از تاریخ ایران را به خانه ببریم؟!




















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن