واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رونمایی از دو کتاب در حوزه رسانه
دو کتاب «سیاستگذاری رسانهای» و «از سرمایه شهرتی تا شهرت سرمایهای» به نویسندگی دکتر طاهر روشندل اربطانی و دکتر مهدی شریفی رونمایی شد.
هرچه بیشتر به رسانهها توجه کنیم، جامعه نیز از عواید آن بهرهمند خواهد شد.
صبح امروز یکشنبه نهم خرداد 95 آیین رونمایی دو کتاب حوزه رسانه با نام «سیاستگذاری رسانهای» و «از سرمایه شهرتی تا شهرت سرمایهای» به نویسندگی دکتر طاهر روشندل اربطانی و دکتر مهدی شریفی با حضور دکتر وحید عقیلی رئیس دانشکده ارتباطات و علوم رسانهای دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، علی اوحدی رئیس فرهنگسرای رسانه، دکتر صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری، دکتر دادگران مدیر گروه مدیریت رسانه دانشگاه تهران، دکتر سلطانیفر مدیرگروه تحقیقات واحد دانشگاه آزاد، علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، حیدری نائب رئیس سازمان تأمین اجتماعی، نوید بهروز مدیر دفتر تهران شبکه العالم، عادل فردوسیپور و جمع خبرنگاران و دانشجویان برگزار شد.
در این مراسم دکتر عقیلی مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان و رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه آزاد بیان کرد: امروز شاهد رونمایی از دو کتابی هستیم که جای آنها در حوزه مدیریت رسانه و ارتباطات در دو دهه گذشته خالی بوده است.
وی افزود: امیدورام این جلسات در آینده این نوع مراسم محفلی باشد برای نقد مؤلفان رسانه و دربرگیری این کتابها برای دانشجویان و افرادی که طالب آن هستند.
عقیلی ادامه داد: هم اکنون ما به فضای گفتمان و نقد کتاب در جامعه بیش از پیش نیازمندیم. بحث فرهنگ در جامعه ما مغفول مانده است. این مورد میتواند به جایی برسد که دغدغه مقامات کشور را نیز جامه عمل بپوشاند؛ چرا که مقام معظم رهبری نیز روی فرهنگ مدیریت رسانه در حکم ریاست سازمان صدا و سیما تأکید داشتهاند. بنابراین مدیریت رسانه از وظایفی است که نگاهی علمی را میطلبد.
وی خاطر نشان کرد: رونمایی از این کتاب به این دلیل مبارک است که نه تنها عنوان یکی از واحدهای درسی کارشناسی ارشد و دکتراست؛ بلکه پاسخگوی نیازهای جامعه خواهد بود. البته امیدوارم در جلسات آینده محتویات این کتاب مورد نقد نیز قرار بگیرد. تولید علم در حوزه علوم انسانی و اجتماعی جزو خطیرترین کارهاست، پیشرفتهای علمی کشور ما ناشی از همت در همین رشتههاست.
عقیلی عنوان کرد: نویسندگان این کتاب به خوبی به بحث سیاستگذاری رسانه در جوامع اشاره کردند.
وی گفت: این کتاب داری 120 منبع لاتین است که بسیار قابل استناد خواهد بود. کتاب بعدی به عنوان یک مرجع علمی به خوبی مسائل مربوط به رسانه را توضیح داده است. امیدوارم با این شروع خوب در سالهای آینده شاهد آن باشیم که با نقدها و همافزایی این جلسات، شاهد چاپ هرچه بیشتر چنین آثاری باشیم.
دکتر دادگران در این مراسم اعلام کرد: در مدیریت رسانه، بیگانگی از کار وجود ندارند. رسانه دارای کارنامه روز به روز است. به همین علت کار بسیار سختی است؛ چرا که این سوال مطرح می شود آیا رسانه نیازهای اطلاعاتی جامعه را تعیین کرده است؟ بنابراین کاررسانه بسیار دشوار است.
وی بیان کرد: یکی از ویژگیهای دکتر روشندل این است که نظر و عمل را با هم ارائه میکند. در واقع عمل را به تئوری ربط داده است.
دادگران خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی در زمینه مدیریت رسانه اثر مدون دکتر روشندل را داریم که با قابلیت عملیاتی شدن مختص به اوست. باید این کتاب را بخوانیم، آن را انتقاد کنیم و در جامعه توسعه دهیم. جامعه تشنه و نیازمند مدیریت رسانه است.
علیرضا تابش هم در این مراسم اظهار داشت: من از باب شاگردی دکتر شریفی و روشندل دراین مراسم حضور دارم. این دو بزرگوار در زمینه ادبیات مدیریت رسانه پیشتاز بودهاند و امیدوارم در آینده شاهد نقد و بررسی این کتابها باشیم.
حیدری بیان کرد: من جزو شاگردان دکتر روشندل هستم و به این موضوع افتخار میکنم. امیدوارم بتوانیم نکات این کتابها را در عرصه عمل هم به کار ببندیم. همچنین با به وجود آوردن سیاستگذاریهای منسجم در حوزه سیاستگذاری رسانه به خوبی عمل کنیم.
عادل فردوسیپور هم در این مراسم عنوان کرد: دکتر روشندل رابطه بسیار صمیمی با دانشجویان خود داشتهاند، نوشتن اینگونه کتابها هیچگاه دارای سود مالی زیادی نیست. در جامعهای که با فقر مطالعه مواجه هستیم، تلاش در این زمینهها قابل تقدیر است. این چندمین حضور ما برای رونمایی از کتاب دکتر است. وی شایسته تحسین است چراکه همواره به فکر دانشجویان است.
دکتر سلطانیفر اظهار داشت: رسانهای موفق است که روی موج خاستگاه مردم سیاستگذاری کند. در واقع یک سیاستگذاری از پایین به بالا.
دکتر شریفی یکی از مولفین این دو کتاب در ادامه مباحث مطرح شده گفت: امروز ما از علم اسلامی رونمایی کردیم چرا که مدیریت رسانه در این دو اثر از عقلانیت بهره برده است. ما باید راههایی را در عرصه توسعه مهارتها برای رسیدن به شهرت ارائه دهیم که به عنوان فضیلت رقابتی پایدار تلقی شوند و ما به آنها برسیم. امیدوارم صنعت رسانه را یک پله به سمت رسانه پایدار پیش ببرم.
دکتر روشندل مولف بعدی این کتابها توضیح داد: این مراسم معرف رشته مدیریت رسانه و اهمیت آن به جامعه است. در هزاره سوم رسانهها معماران جوامع هستند. رسانهها زندگی بشر را بلعیدهاند. ضرورت پرداختن به بحثهای رسانهای ابتدا در گرو درک و پرداختن عملی به مدیریت رسانه است. هنگامی که مدیر رسانه مدیریت علمی فرهیخته را بداند، میتوان انتظار ارتقای رسانه را داشت. باید به مدیریت رسانه نگاهی نو بیاندازیم. زندگی امروزی ما در سیطره رسانههاست. هرچه بیشتر به رسانهها توجه کنیم، جامعه نیز از عواید آن بهرهمند خواهد شد. جلسه امروز ما رونمایی از اهمیت این رشته در جامعه امروزی است.
دکتر صلاحی هم در این مراسم خاطرنشان کرد: کتاب سیاستگذاری رسانهای حوزهای از مدیریت رسانه است که تاکنون مغفول مانده است. امروزه رسانهها عرصه سیاستگذاری نیستند، بلکه تحت تأثیر تکنولوژیهای جدید قرار دارند. خبرگزاریهای بزرگ به جای خبررسانی، خبرسازی میکنند. ما باید از فضای به وجودآمده پس از انقلاب استفادههای لازم را ببریم. با توجه به نیروی جوانی که داریم، کشور ما باید در عرصه رسانه بیشتر کار کند. به جای خبرسازی باید خبررسانی کنیم و با خبررسانی تصمیمسازی کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - 29 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]