واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: لزوم اصلاح تعرفه آب و برق / نیاز 160 هزار میلیارد تومانی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام
معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو گفت:اصلاح تعرفه آب و برق برای تامین منابع این وزارتخانه از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن جوان، هوشنگ فلاحتیان، معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو در جمع خبرنگاران در خصوص برنامههای این وزارتخانه برای افزایش قیمت برق و انشعابات آن اظهار داشت: در حال حاضر منابع و مصارف در بخش مالی صنعت برق به شدت نامتعادل است یعنی هزینههایی که برای تولید و انتقال و توزیع برق انجام میشود به مراتب بیشتر از تعرفههایی است که از مردم دریافت میشود.
بر همین اساس باید در این زمینه تدابیر ویژهای صورت بپذیرد که مابهالتفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی فروش برق از منبعی تامین شود و در وجه صنعت برق و تولیدکنندگان پرداخت شود یا اینکه تعرفهها اصلاح شود.
فلاحتیان ادامه داد: در حال حاضر قیمت نفت در بازارهای جهانی به شدت پایین آمده است و به تبع آن منابع مالی کشور نیز کاهش چشمگیری داشته است و منابع مالی مضاف بر آنچه که در قانون بودجه ذکر شده است وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: بنابراین راه چاره این است که بتوانیم تعرفهها تا حدودی اصلاح کنیم که تاکنون همچین مصوبهای صادر نشده است اما ما بایستی به عنوان کسانی که در دولت فعالیت میکنند همانند گذشته آب و برق را به بهترین نحو در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم.
فلاحتیان یادآور شد: کوشش ما در وزارت نیرو مبتنی بر تحقق همین امر است و امیدواریم دولت نیز که مسئول کل وزارتخانهها است تدابیر لازم را در زمینه اقتصاد برق بیندیشد تا به تدریج مشکلات در این زمینه حل شود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص آماده سازی نیروگاهها نیز در تابستان اظهار داشت: در سال گذشته عملیات تعمیر اساسی نیروگاهها و آماده سازی شبکه سراسری برق را برای تابستان 95 آغاز کرده بودیم؛ علی رغم تمامی محدودیتهای شدید مالی که در صنعت برق وجود داشته است و به همت بخش خصوصی، پیمانکاران، تولید کنندگان برق و نیروگاههای دولتی موفق به تعمیرات صد در صدی کلیه نیروگاههای صنعت برق بخش خصوصی و دولتی همچنین تعمیرات دورهای آنها انجام شده است.
وی تاکید کرد: هم اکنون در حال آماده سازی تامین برق مورد نیاز کشور برای تابستان سال جاری هستیم اما در این مسیر نیازمند کمک مصرف کنندگان هستیم که در تابستان سعی بر جلوگیری از مصرف بیرویه و همچنین صرفه جویی در مصرف برق هستیم. از مصرف کنندگان توقع داریم حداقل مصرف خود را همانند سال گذشته و یا به کمتر از آن برسانند تا بتوانیم همانند سال 94 تابستانی بدون خاموشی داشته و برق مورد نیاز مردم را تامین کنیم.
***نیاز 160 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای نیمهتمام وزارت نیرو
ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو نیز در خصوص تغییر تعرفه آب و برق گفت: در سال 95 حتی 1/0 ریال هم تغییر نرخ نداشتهایم و در تیترهای قانون بودجه نیز اشارات روشنی مطرح شده است که در ارتباط با عوارض سالانه برای مصارف خاص آب و برق بوده است.
وی افزود : اشاره قانون به عوارضی بوده است که در سال 94 به نسبت سال 93 تغییر داشته که در سال 94 و 95 نیز میزان تغییر به همان مقدار در نظر گرفته شده است.
محمودی با بیان اینکه در عرصه آب و فاضلاب سرمایهگذاریهای زیادی در سالهای گذشته انجام شده، گفت: با این وجود طرحهای زیادی نیز به دلیل سرمایه کافی نیمهتمام ماندهاند.
وی افزود: تکمیل طرحهای نیمهتمام صنایع آب و برق و به بهرهبرداری رسیدن آنها حدود 160 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
قائم مقام وزارت نیرو با اشاره به اهمیت اتمام طرحهای نیمهتمام اظهار کرد: برای نوسازی تاسیسات آب و برق، تعمیر و نگهداری، کاهش تلفات نیز نیازمند سرمایهگذاری هستیم که با توجه به اهمیت این حوزه انتظار میرود که توجه بیشتری نیز به صنعت آب و برق صورت بگیرد.
به گفته محمودی در حال حاضر ایران از نظر منابع انسانی هیچ مشکلی ندارد، اما پاشنه آشیل ما کمبود منابع آبی است.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط نیاز به بهرهبرداری از فناوری روز و راهیابی به بازارهای برونمرزی جهت افزایش مهارت و ارتقاء سطح مشارکت بینالمللی به شدت احساس میشود.
قائم مقام وزارت نیرو با اشاره به شرایط پسابرجام گفت: باید بتوان از این فضا به خوبی استفاده کرد، اما این سوال ایجاد میشود که در شرایط فعلی سطح مشارکت چگونه باید باشد و اینکه آیا حضور سرمایهگذار خارجی برای بخش خصوصی فرصت است و یا تهدید.
محمودی با اشاره به اهمیت این مبحث اظهار کرد: باید بتوان در جلسه امروز در مورد این مساله بهطور کامل و جامع صحبت کرد و با در نظر گرفتن تمامی مسائل آن به یک تصمیم نهایی رسید.
انتهای پیام /
۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]