واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طول عمر مدیریتی یکی ازبزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور به هشت ماه رسید
با حذف یزدانخواه که در طول یازده سال گذشته تنها مدیری بوده که پنج سال مدیریت شستا را بر عهده داشته این بنگاه طی شش سال نه مدیر به خود دیده ،این درحالی است که مجموعه هایی مثل صندوق بازنشستگی فولاد و بانک سرمایه و شرکت دخانیات نیز وضعیت مشابه ایی را داشته اند . عدم ثبات در مدیریت یکی از عواملی است که این غولهای اقتصادی را به مرز ورشکستگی نزدیک کرده است.خطری که آینده صنعت ،کارگران و بیمه گزاران صندوق های بازنشستگی را تهدید می کند.....
کد خبر: ۵۹۱۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴ - 23 May 2016
پانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری مجتبی انصاری دهمین مدیرعامل شستا در یازده سال اخیر منصوب شد .این انتصاب پس از آن صورت گرفت که تنها هشت ماه و پانزده روز از آغاز مدیریت محمدرضا آیت اللهی مدیر پیشین این مجموعه گذشته بود.بانگاهی به تغییرات مدیریتی بانک سرمایه که حیدر آبادی در حال حاضر مدیریت آن را برعهده دارد به مدیرانی چون پرویز احمدی ، بیرانوند ، غندالی و درخشنده می رسیم و این حجم تغییرات مدیریتی تنها از سال نود و سه تا کنون رخ داده است یعنی پنج مدیر در حد فاصل سه سال مسئولیت ذخایر ارزشمند فرهنگیان را برعهده داشته اند..
به گزارش تابناک اقتصادی این ترافیک سنگین مدیریتی در صندلی هایی که عموما در حوزه های عمومی غیر دولتی و سطوح میانی دولتی حد فاصل مدیریتهای دولتی و خصولتی دیده می شود می تواند تبعات ستگین اقتصادی را به همراه داشته باشد. از افزایش احتمال تخلف در نهادهایی که ثبات مدیریتی ندارند تا عدم بهره وری و...تنها بخشی از این تبعات است .با توجه به اینکه این بنگاه ها عموما وابسته به صندوق های بازنشستگی است و در حال حاضر هم دخل و خرج این صندوق ها چندان با هم هم خوانی ندارد از دولت تدبیر و امید انتظار است که با تدبیری به جا امید قشر های مختلف جامعه را نا امید نسازد.
به عنوان نمونه نگاهی به سرمایه و داشته های مجموعه هایی مثل شستا ما رابه اهمیت این موضوع واقف مییکند:
به گزارش مهر آخرین آمار دقیق از وضعیت مالی شستا 11 مرداد 93 از سوی معاون اقتصادی و برنامه ریزی سازمان تامین اجتماعی اعلام شده است. براساس اعلام «نجات امینی» شرکت شستا ۳۵ هزار میلیارد تومان دارایی دارد و ۱۰ درصد ارزش کل بازار بورس متعلق به شستا است. وی همچنین درباره تعداد شرکت های زیرمجموعه این هلدینگ گفته است: در حال حاضر این شرکت سهامدار ۴۰۰ شرکت زیرمجموعه خود است که از این تعداد در مدیریت ۱۵۰ شرکت به صورت مستقیم دخالت دارد و مابقی شرکت ها سهام زیر ۵۰ درصد آن متعلق به تامین اجتماعی است که در برخی شرکتها به ۵ یا ۲ درصد می رسد. بخشی از شرکت های این هلدینگ بزرگ در 8 هلدینگ کوچکتر تجمیع شده است که هلدینگ های «نفت، گاز، پتروشیمی»، «عمران و حمل و نقل»، «دارو»، «آب و برق» و «صنایع نوین مانند ارتباطات» از جمله هلدینگ های زیرمجموعه شستا هستند که به عنوان نمونه هم اکنون هلدینگ دارویی این شرکت 32 درصد تولید، 9 درصد واردات، 70 درصد صادرات و 40 درصد توزیع داروی کشور را در اختیار دارد .
حال نگاهی به وضعیت صندوق تامین اجتماعی که مالک شستا می باشد می اندازیم که از محل بیمه ای که از بیمه گزرانش دریافت می کند این سرمایه گزاری را در شستا انجام داده است. یکی از شاخص های مهم ارزیابی وضعیت صندوق های بازنشستگی، نسبت بین بیمه شده و مستمری بگیر است که در شرایط بهینه باید بالای 7 و در حداقل شرایط بایستی بیشتر از 5 باشد و رسیدن آن به کمتر از 3 بیانگر بروز بحران جدی است. دو اصل "تعادل منابع و مصارف"و" تنظیم ورودی ها و خروجی ها " از جمله عوامل کلیدی و موثر "حفظ و ارتقای پایداری مالی" این قبیل نهادهای اقتصادی – اجتماعی است که "براساس اصول، قواعد و محاسبات بیمه ای" حاصل می شود .براساس اعلام اسماعیل گرجیپور، مدیرکل دفتر بیمههای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پایان سال 93، این نسبت در تامین اجتماعی 6.1 است، اما با توجه به اشتغال زایی اندک در سال های اخیر و روند فزاینده شاغلانی که به سن بازنشستگی رسیده اند، این نسبت در حال نزدیک شدن به مرحله هشدار است. به این ترتیب کاهش تعداد بیمه شدگان جدید به معنای کاهش حق بیمه دریافتی تامین اجتماعی و افزایش بازنشستگان به معنای افزایش پرداختی این صندوق است.
با بررسی این دو متغییر یعنی آخرین ضعیت شستا و صندوق تامین اجتماعی به روشنی در می یابیم که غفلت بیش از این می تواند به یک تراژدی در کشور تبدیل گردد که تبعات سنگین اقتصادی اجتاعی و حتی امنیتی ه دنبال داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]