تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827962373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/محمّد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/محمّد
آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/محمّد محمد نام مبارک پیامبر اکبرم(ص) و این سوره مدنی است.



به گزارش  فرهنگ نیوز، نام پیامبر اکرم(ص) در آیه دوم این سوره آمده است، از اینرو این سوره به نام مبارک آن حضرت نامیده شده است. آیات 1 تا 3 به مقایسه کفار و مؤمنین می پردازد:کسانی که کفر ورزیدند و (مردم را) از راه خدا بازداشتند، (خداوند) اعمال آنان را تباه (و باطل و بی اثر) کرد، و آنان که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده اند و به آنچه بر محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده، گرویده اند - (که) آن خود حق (و) از جانب پروردگارشان است - (خداوند نیز) گناهانشان را با مغفرت پوشانید و حال (و روز)شان را بهبود بخشید.این بدان سبب است که آنان که کفر ورزیده اند، از باطل پیروی می کنند و کسانی که ایمان آورده اند از همان حق - که از سوی پروردگارشان است - پیروی کردند.توضیح آنکه تمامی تلاش کفار بر آنست که مانع ایمان مردم شوند. آنها با تبلیغات منفی و ایجاد دشواریهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و جنگ با مسلمانان و توطئه های گوناگون، تلاش می کنند که مانع گسترش اسلام شوند. اما تمام نقشه‌ها و توطئه‌ها و فعالیت‌های شوم آنان، بی اثر و بی‌ثمر است و آنها با این کار جز بر زحمت خویش نمی افزایند. در طول تاریخ نیز، از صدر اسلام تاکنون، دشمنان اسلام هر چه کوشیده اند که در مقابل گسترش اسلام و دین خدا بایستند، هیچ ثمری نداشته است و فطرت های پاک و سالم روی بدان آورده و با آغوش باز آن را پذیرفته اند.آنان که به ایمان گرویده اند و اعمال صالح انجام می دهند، خداوند از گذشته های ناشایست آنان در می گذرد و حال و روزشان را بهبود می بخشد. آنان که همسو با فطرت و سرشت انسانی خویش گام بر میدارند و باور و ایمان و کردارشان مطابق با طبیعت سالم انسان و آیین الهیست، امورشان رو به اصلاح و بهبود است و آنان در زندگی دنیا و نیز در زندگی آخرت سعادتمندند.آیا می دانید علت تفاوت وضع این دو گروه چیست؟ سببش آنست که کفار، باطل را برگزیده اند و اهل ایمان حق را؛ و سنت الهی چنین است که باطل محو و نابود و بی اثر گردد و حق باقی باشد و همگان پیوسته از آن بهره مند شوند. آری این نتیجه انتخاب نابجا و ناروای کفار و انتخاب نیک و شایسته مؤمنان است.
در آیات 4 تا 7 در ادامه، به بیان برخی احکام مربوط به جهاد و قتال می پردازد:پس چون با کسانی که کفر ورزیده اند برخورد کنید، گردن‌ها(یشان) را بزنید، تا آنان را کشته و بر آنان پیروز شوید. پس (اسیران را) محکم در بند کشید، سپس یا (بر آنان) منت نهید (و آزادشان کنید) و یا فدیه (و عوض از آنان بگیرید)، تا جنگ فروکش کند.این است (دستور خدا)، و اگر خدا می‌خواست، (خود، بدون جهاد شما) از ایشان انتقام می کشید، ولی (فرمان پیکار داد) تا برخی از شما را به وسیله برخی (دیگر) بیازماید؛ و کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، هرگز کارهایشان را تباه نمی‌کند. به زودی آنان را (به بهشت) راه می نماید و حال‌شان نیکو می گرداند، و در بهشتی که برای آنان وصف کرده، در می‌آورد.ای کسانی که ایمان آورده‌اید، اگر خدا را یاری کنید، یاری‌تان می‌کند و گام‌هایتان را استوار می‌دارد.
با این بشارت، خداوند مؤمنین را به تلاش و جهاد فرا می خواند. آری، انسانهای مؤمنم تنها نیروی خویش را به حساب آورند، بلکه در اثر تلاش آنان، خداوند نیز یاریشان می کند و آنان را در این پیکار و تلاش مقدس، پایدار و استوار می‌گرداند.

کتاب گلستان سوره‌ها – ص 38
 

منبع: تسنیم


95/3/3 - 07:37 - 2016-5-23 07:37:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن