واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: صادرات گل و گیاه متوقف شد
براساس آمار سال های گذشته، ضایعات گل و گیاه ایران به دلیل نبود پایانه صادراتی مناسب به بیش از 60 درصد افزایش پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه ایران از رشد 30 درصدی تولید گل و گیاه ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: گل و گیاه ایران بازار مناسبی ندارد و صادرات به طور کلی متوقف شده است.
جلال عجایبی روز جمعه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به کاهش 30 درصدی تقاضای گل و گیاه در سال جاری نسبت به پارسال اشاره و دلایل توقف صادرات گل و گیاه را «نبود پایانه صادراتی مجهز، حضور دلالان و واسطه گران و کاهش تقاضا» بیان کرد.
وی افزود:به دلیل نبود پایانه صادراتی، صادر کننده ای وجود ندارد تا اجناس با قیمت مناسب را از تولیدکنندگان خریداری و با قیمت های مناسب صادر کند.
عجایبی گفت: بنابراین گل و گیاه به دست دلالان و واسطه گران می افتد که همین امر موجب افزایش قیمت ها و در نهایت کاهش تقاضا در داخل و خارج می شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان گل و گیاه ایران با بیان این که رقم تولید گل و گیاه نامشخص است، تصریح کرد: هم اکنون روزانه به طور میانگین 3 میلیون گل شاخه بریده و بیش از 300 هزارتن گیاهان فضای سبز و ریشه ای تولید می شود.
به گفته وی، سالیانه بخش اندکی از گیاهان فضای باز و ریشه ای صادر می شود که به دلیل متغیر بودن قیمت ها ارزشی صادراتی آن نیز رقم قابل ملاحظه ای نیست.
اعتبار پایانه صادراتی گل و گیاه امام خمینی (ره) جای دیگری هزینه شد
عجایبی درباره سرنوشت پایانه صادراتی گل و گیاه امام خمینی (ره) پس از گذشت سالها گفت: برای ساخت پایانه نیمه تمام گل و گیاه امام خمینی (ره) حدود 60 میلیارد ریال( 6 میلیارد تومان) اختصاص یافت که این پول برای احداث پایانه گل و گیاه مازندران هزینه شد که بیشتر شبیه هتل است تا یک پایانه صادراتی.
زیرساخت صادرات گل و گیاه نداریم
رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان گل و گیاه ایران درباره پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام ) و امکان ایجاد فرصت های خوب صادراتی برای این صنعت گفت: در پسابرجام فرصت صادراتی برای کشور مهیا شده است اما متاسفانه زمینه و زیرساخت لازم را برای صادرات نداریم ، بنابراین نمی توانیم گل و گیاه صادر کنیم.
عجایبی افزود: هم اکنون فرصت خوبی برای تولیدکنندگان گل و گیاه در ایران است که بازار روسیه را در اختیار بگیرند، اما به دلیل نبود ساختار زیربنایی لازم، صادرکننده ای نداریم تا بتوانیم بازار روسیه را در دست بگیریم. متاسفانه مسئولان به فکر صنعت گل و گیاه و بازار صادراتی آن که می تواند برای کشور ارزآوری خوبی داشته باشد، نیستند.
به گزارش ایرنا، احداث پایانه صادراتی گل و گیاه امام خمینی (ره) برای ایجاد تحول در این صنعت از سال 1385 شروع شد و بیش از 80 درصد عملیات ساخت این پایانه به اتمام رسید، اما تکمیل و تامین دستگاه های مورد نیاز آن به حداقل 36 میلیارد ریال (3 میلیارد و 600 میلیون تومان) اعتبار نیاز داشت که در دولت های نهم و دهم این امر محقق نشد و براساس برآوردهای سال 1393 تکمیل این پایانه به 260 میلیارد ریال (26 میلیارد تومان) اعتبار نیاز دارد.
این درحالیست که در همان زمان یارانه هایی که باید در دولت های نهم و دهم به پروژه های مهم کشور اختصاص می یافت حدود 30 میلیارد ریال(3 میلیارد تومان) به احداث پایانه هایی همچون پایانه گل و گیاه مازندران که جایگاه چندانی در صادرات نداشت، تخصیص یافت.
براساس آمار سال های گذشته، ضایعات گل و گیاه ایران به دلیل نبود پایانه صادراتی مناسب به بیش از 60 درصد افزایش پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 20 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]