واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انفعال وزير ارشاد، علی رهبري را پراند
اركستر سمفونيك تهران در يك ماهه اخير انواع و اقسام حاشيهها را تجربه كرده است. علي رهبري به عنوان رهبر اركستر سمفونيك پيش از شروع سال جديد با مسئولان بنياد رودكي اختلاف داشت، اما در سال جديد اين درگيريها به اوج خود رسيد و باعث جدايي رهبري از اركستر سمفونيك شد.
نویسنده : احمد محمدتبريزي
قصه از كجا شروع شد؟
به گزارش «جوان»، سال گذشته علي رهبري كه سابقه رهبري در بيش از ۱۲۰ اركستر در سراسر جهان را دارد، براي مديريت هنري اركستر سمفونيك تهران انتخاب شد، اما اختلافش با مسئولان به ويژه مديران بنياد رودكي موجب شد تا او اواخر سال گذشته استعفايش را به معاون هنري وزارت ارشاد ارائه كند. با اين حال وزير ارشاد استعفاي رهبري را نپذيرفت تا در ظاهر همه چيز ختم بهخير شود. در همان اولين روزهاي كاري سال جديد، آتش اختلافات دوباره زبانه كشيد. با اينكه وزير ارشاد با استعفاي رهبري مخالفت كرده بود، ولي مديران بنياد رودكي از اين استعفا استقبال كردند و به دنبال رهبر اركستر سمفونيك جديد بودند.
بنياد رودكي بدون توجه به تصميم وزير و رهبر اركستر 15 فروردين امسال در خبري آورد: «اركستر سمفونيك تهران بنا به وظيفه انساني و اجتماعي خود اقدام به اجراي برنامه به منظور حمايت از فعاليتهاي انساندوستانه مؤسسات خيريه كرده است. بر همين اساس و طبق توافق صورت گرفته بين بنياد رودكي و وزارت كار و امور اجتماعي و سازمان بهزيستي كل كشور، اركستر سمفونيك تهران به رهبري لوريس چكناواريان نيمهدوم ارديبهشت در تالار وحدت به روي صحنه خواهد رفت.» اين در حالي بود كه معاونت هنري وزارت ارشاد از ماندن رهبري در اركستر سمفونيك خبر داده بود.
چند روز بعد رهبري از تعطيلي اركستر سمفونيك تهران خبر داد و گفت: « در حال حاضر سه ماه است كه نوازندگان اركستر حقوق نگرفتهاند. تا اين لحظه هيچ قدمي براي حل اين مسئله برداشته نشده و امروز نوازندگان اركستر سمفونيك تهران به من گفتند كه اگر قراردادها امروز نوشته نشود از فردا سرِ تمرينِ اركستر نميآيند.»
اركستر تهران را دست يك مشت بيسواد سپردهاند
پس از اين خبر بهرام جمالي، مديرعامل بنياد رودكي اعلام كرد كه شايعههاي منتشرشده مبني بر تعطيلي اركستر سمفونيك تهران صحت ندارد. ماجرا به همين جا ختم نشد و رهبري رفتن را به ماندن ترجيح داد و در پاسخ به نامه وزير ارشاد كه نوشته بود: «جناب مرادخاني همانگونه كه توافق شد در صورتي كه علي رهبري ضوابط بنياد رودكي را بپذيرد، همكاري با ايشان امتياز دارد. در غير اين صورت دليل ندارد به ايشان امتياز خاصي داده شود»، نوشت: «در مورد امضا نكردن قرارداد وزارت ارشاد فقط يك پاراگراف بود كه حتماً آقاي وزير مانند مواد ديگر اصلاً اطلاعي ندارند. آن هم اينكه از من تعهد گرفته ميشد كه اجازه تماس با رسانهها، روزنامهها، راديو و تلويزيون مملكت خودم را نداشته باشم... اگر آقاي وزير و معاونشان تشخيص ميدادند ما ۱۴ ماه چه كرديم، هيچوقت به اين توضيحات ضد و نقيض كه شايسته شغل آنها نيست، دست بهدامن نميشدند و ما را هم بهدست يك مشت بيسواد نميسپردند...
اركستر در اختيار بنياد رودكي گذاشته شد. در اختيار بنيادي كه كارش از همان روزهاي اول به علت آشنا نبودن مدير عامل آن، بهرام جمالي توسط افرادي از خارج بنياد اداره ميشد. در اين بنياد آقاي جلال مشفق، برادر همسر محترم معاونت هنري آقاي علي مرادخاني كه به طور رايگان كار ميكردند، مدير اصلي بودند و مدير عامل آقاي جمالي بدون تأييد و دستور ايشان كاري انجام نميدادند.»
بالاخره پس از نزديك به يك ماه، رهبري از ايران رفت و فعلاً نصير حيدريان و فرهاد فخرالديني، رهبري اركستر سمفونيك تهران را به دست گرفتهاند، اما سؤال اساسي اينجاست كه حوزه اختيارات بنياد رودكي در مسائل تخصصي فرهنگي تا كجاست و چرا وزير ارشاد تا اين اندازه مقابل اين بنياد و معاونش منفعل عمل ميكند؟ اين عملكرد وزير ارشاد را پيش از اين در حوزه تئاتر و واگذاري موزهها هم ديده بوديم و مشخص نيست تصميمگيرنده اصلي و نهايي در وزارت ارشاد كيست؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]