تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833336828




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موزه تنها براي تفريح نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موزه تنها براي تفريح نيست
شكي نيست كه موزه عنصري فرهنگ‌ساز است كه هويت يك تمدن را در اشل و اندازه‌اي كوچك به نمايش مي‌گذارد...
نویسنده : معصومه طاهري 
شكي نيست كه موزه عنصري فرهنگ‌ساز است كه هويت يك تمدن را در اشل و اندازه‌اي كوچك به نمايش مي‌گذارد به همين خاطر پر بيراه نيست اگر بگوييم موزه‌ها رسانه‌هايي هستند كه داشته‌هاي يك ملت را براي آيندگانشان، محققان و توريست‌ها به تصوير مي‌كشند. در دنيا، موزه‌هاي مختلفي در عرصه‌هاي گوناگون و موضوعات متفاوتي وجود دارد؛ از موزه‌هاي تاريخي و اجتماعي گرفته تا موزه‌هاي طبيعي. شايد اغلب ما اولين بار با مفهوم موزه در دوران مدرسه آشنا شده باشيم، زماني كه اولياي مدارس دانش‌آموزان را براي شناخت پديده‌هاي تاريخي يا هويتي به موزه‌ها مي‌برند، اما با اين وجود به‌نظر مي‌رسد اين موضوع مهم فرهنگي كليت ندارد؛ چراكه با همه اين تفاصيل موزه‌ها در ايران ناشناخته هستند.

در دنيا برخي موزه‌ها آن‌قدر شهرت يافته‌اند كه خود به يك منبع مهم براي ارجاع علمي تبديل شده‌اند و يا آنچنان در ذهن‌ها نام موزه‌ها و آثار موجود در آنها تكرار شده كه با يادآوري برخي كلمات ناخودآگاه به ياد اين موزه‌ها مي‌افتيم و البته همان گونه كه گفته شد موزه يعني سند مثل موزه لوور پاريس يا حتي موزه جنگ ژاپن كه با نشان دادن آثار و فضاسازي‌هاي مرتبط در آن سعي   مي‌شود اطلاعات و اسنادي به مخاطب منتقل شود. در ژاپن هر سال به مناسبت حمله اتمي امريكا به اين كشور، همايشي برگزار مي‌شود كه موزه‌هاي جنگ ژاپن جزو لاينفك اين همايش هستند.

اين نوع موزه‌ها در كشورهاي مختلف كم نيستند. در ايران نيز موزه‌هاي مختلفي داريم هرچند جاي برخي موزه‌ها در كشورمان خالي است، اما تنوع موزه با آثار متعدد در كشورمان نشان از اهميت به آن است. تهران شايد پايتخت موزه‌هاي كشورمان محسوب شود؛ چرا كه با وجود دولت و وزارتخانه‌ها طي ساليان دراز و نيز تراكم جمعيت در اين شهر امكان ايجاد و شكل‌گيري موزه‌هاي گوناگون در موضوعات مختلف فراهم شده است. گاه خانه شخصيت‌هاي معروف و بزرگان تبديل به موزه مي‌شود مانند خانه امام خميني. از اين لحاظ اگر بنگريم ما در كشورمان موزه كم نداريم چه در زمينه تاريخ اسلام و يا قبل از اسلام، چه در زمينه انقلاب و يا دوره ستمشاهي، چه در زمينه دوران قاجار كه هر كاخ موزه‌اي صدالبته خود يك موزه ديدني و عبرت‌انگيز است و چه در زمينه‌هاي متفرق ديگر مانند موزه پست.

اما به‌راستي چقدر از اين امكانات و ظرفيت‌هايي كه فراهم شده است، استفاده مي‌شود و مردم چقدر اين فضاهاي فرهنگي و هويتي را مي‌شناسند؟! و چقدر بازديد از موزه‌ها در برنامه‌هاي خانواده‌ها قرار دارد؟! اين در حالي است كه موزه‌ها حتي مي‌توانند در آينده فكري و يا شغلي يك فرد مؤثر باشند و يا جرقه تحقيق و تفحص در يك موضوع را در ذهن وي روشن كنند حتي مي‌توانند زمينه‌ساز توليد آثار هنري در عرصه‌هاي گوناگون شوند. در حقيقت بايد گفت موزه‌ها يك چند رسانه‌اي ملموس هستند كه مي‌توانند روح يك واقعه يا تاريخ را به مخاطبشان منتقل كنند. مثلاً در موزه برادران اميدوار مي‌بينيم كه دو ايراني چگونه همچون شخصيت مشهور هاليوودي يعني اينديانا جونز جهان را اكتشاف كرده و محصول سفرهاي هيجان انگيزشان را با خود به ايران آورده‌اند. در موزه ستاد مشترك مربوط به ساواك علاوه بر جنايات رژيم پهلوي با شخصيت‌هاي مبارز و انقلابي كشورمان آشنا مي‌شويم و يا در خانه شهيد رجايي با ساده‌زيستي يك رئيس‌جمهور؛ اينها چيزي نيست كه تنها به ديدن و گذشتن ختم شود به نظر مي‌رسد از ظرفيت‌هاي بالاي اين آثار براي انتقال فرهنگ و علم و ايجاد انگيزه در نسل جوان غافل شده‌ايم و يا حداقل آن طور كه بايد از آن استفاده نكرده‌ايم. موزه‌ها بايد به غير از اينكه از طريق رسانه‌هاي گوناگون اعم از حقيقي و مجازي تبليغ و معرفي شوند به عنوان يك تفريح ساده بلكه به عنوان واحد درسي عملاً به قسمتي از آموزش و پرورش كودكان و نوجوانان كشور تبديل شوند؛ اتفاقي كه هم مي‌تواند كلاً درس بچه‌ها را به محيط‌هاي واقعي اثرگذار چند رسانه‌اي بكشاند و هم هويت ملي و مذهبي و ارزشي ايرانيان را به نسل‌هاي بعدي منتقل كند. بدون شك اگر موزه‌ها به عنوان واحدي درسي در مدارس گنجانده شوند، از نگاه توريستي و گذرا به هويتي كه در موزه‌ها در حال خاك خوردن است، دور خواهيم شد. 


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن