تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805559129




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت آموزش "نه" گفتن به نوجوانان و جوانان


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ضرورت آموزش "نه" گفتن به نوجوانان و جوانان
ضرورت آموزش "نه" گفتن به نوجوانان و جوانان مسئله اعتیاد یکی از معضلات جدی در جامعه ایران است که مسئولان و کارشناسان در سهمگین بودن تبعاتش برای آینده کشور اتفاق نظر دارند و بسیاری از نهادها و ارگان‌های مسئول به سهم خود برای مقابله با آن وارد میدان شده‌اند اما هنوز مشکلات زیادی وجود دارد.


به گزارش  فرهنگ نیوز، معلم موضوع انشای دانش آموزان را بر روی تخته سیاه نوشت" چه کسی قهرمان زندگی شماست"  به حرف‌های همکلاسی هایش که گوش می‌دهد همگی پدرانشان را به عنوان قهرمان انشای خود انتخاب کرده‌اند. این که چه کسی را قهرمان زندگی اش است تمام ذهن کوچکش را درگیر کرده بود تمام مسیر برگشت به خانه را در فکر غوطه‌ور شده بود که ناگهان آن روز کذایی را به یاد آورد.

چشمان معصوم کوچکش را به لبان کبودش دوخته بود که هر از چند گاهی دودی "به سیاهی دستان برادر کوچکش به هنگام واکس زدن کفش‌های رهگذران"، با بیخیالی به بیرون می‌داد.

از صبح چیزی نخورده بود سرش گیج می‌رفت که ناخودآگاه پایش به بساط "او" می‌خورد و سهمیه آن روزش را نقش بر زمین می‌کند به دقیقه نمی‌کشد که مزه تلخ دستان زمخت و سنگینش را بر دهان و صورتش می‌چشاند. گریه کنان به گوشه انبار که همدم هرروزش شده پناه می‌برد و بعد چند ساعت که خورشید هم برای استراحت عازم خانه اش می‌شود، برادرش برمی‌گردد می‌دانست که وقتی صدای خنده‌های خواهر کوچکش را نمی‌شنود باید برای یافتنش به انباری سری بزند که اتفاقا آن روز هم همانجا او را می‌یابد.

لبخند می‌زند و از جیبش یک بسته شکلات به او می‌دهد. وقتی بسته شکلات را از دستان برادرش می‌گیرد دستان سیاه برادر را در ذهن کوچکش با دستان سیاه او مقایسه می‌کند و به برادر می‌گوید «داداش کاش همه زغال‌ها یک روز به واکس تبدیل بشن تا دستای "بابا" هم مثل دستای تو بشه» بی‌شمار کودکانی در این کره خاکی زندگی می‌کنند که شاید با کمی تغییرات چند خط بالا خلاصه زندگیشان را تشکیل دهد.

اعتیاد را به عنوان بلای خانمان سوز می شناسند و دلیلش گستره اثراتی است که یک فرد مصرف کننده بر اطرافیانش می‌گذارد.

امروزه اعتیاد به نوعی مدرنیزه شده که ورود انواع مواد مخدر صنعتی گواه این موضوع است. اگرچه گرایش یک فرد به مواد مخدر دلایل متفاوتی دارد ولی می‌توان عوامل محیطی در اجتماع و خانواده را از دلایل مهم تمایل فرد به مصرف مواد مخدر دانست. قانون نیوتن می‌گوید هر عملی عکس العملی دارد، بنابراین رفتار مثبت و منفی افراد حاصل محیط منفی یا مثبتی است که مصرف کننده در آن زندگی می‌کند.

در اینجا اهمیت آموزش برای ساخت محیطی سالم مطرح می شود که می تواند از عوامل تاثرگذار در عدم مصرف مواد مخدر بحساب آید.

مواد مخدر از سیگار تا شیشه گرچه تأثیرات متفاوتی بر جسم و روان و در نتیجه زندگی شخصی و خانوادگی فرد می‌گذارد ولی این مسئله برای همگان واضح و مبرهن است که به هرحال هرگونه مواد مخدری بی شک اثرات منفی و‌ مخربی دارد که زندگی فرد را دستخوش تغییراتی آشکار و نهان می کند.

مواد مخدر در مجموع به سه دسته تقسیم می شوند: 1)مواد سستى ‏زا موادى هستند که مصرف آن بر روى سلسله اعصاب مصرف‏ کننده اثر گذاشته و در نتیجه فعالیت فکرى و بدنى فرد را سست می‌کند.

مواد سستی زا به دو دسته تقسیم می‏‌شوند: طبیعى، مانند: استحصالات گیاه خشخاش، تریاک، شیره تریاک، مرفین و مصنوعى مانند: هروئین، متادون، پاپاورین، پتیدین، انواع و اقسام قرص‌هاى مسکن و آرام ‏بخش.

2) مواد توهم‏ زا که با مصرف این مواد فرد دچار اوهام حسى و بصرى می‌شود، این مواد را هالوسینوژن می‏‌گویند که به مواد طبیعى از جمله استحصالات گیاه شاهدانه، حشیش، بنگ، ماری‏جوانا، گراس،  چرس، مسکالین، جو سیاه آفت ‏زده، برخى از قارچهاى حاوى مواد توهم ‏زا، دانه‏ هاى نوعى نیلوفر وحشی و همچنین مواد مصنوعی از جمله ال.اس.دی(L.S.D) ، دی‏ متیل تریپتامین (D.M.T) دی‏ اتیل تریپتامین (D.E.T) می توان اشاره کرد.

3) مواد توان‏ افزا که مصرف آن بر روى سلسله اعصاب تأثیر گذاشته و در نتیجه فعالیت فکرى و بدنى مصرف‏ کننده بیشتر شده و باعث هیجان می‏ شود. این مواد به دو دسته تقسیم می‏ شوند که عبارتند از: طبیعی مانند: برگ کوکا، کوکائین، کراک، برگ و ساقه برخى درختان مثل خات و کراتم و ناس و مواد مصنوعی مانند: آمفتامین، متیل آمفتامین، ترکیبات آمفتامین‏ها.

امروزه برخی از دانش آموزان می پندارند که با مصرف مقدار جزئی از برخی مواد مخدر می توانند آب دیده تر شوند و مدت زمان بیشتری را برای مطالعه داشت باشند که البته این موضوع به عدم آگاهی آنان نسبت به آینده یک فرد مصرف کننده برمی‌گردد.

آموزش دانش آموزان "آینده سازان این مرز و بوم" اولویت بسیاری از ارگان‌ها و دستگاه‌ها قرار گرفته که جمعیت هلال احمر از این قضیه مستثنا نبوده است. هلال احمر همچنان پیشگام بسیاری از مسائل به ویژه مسائل بشر دوستانه و عام المنفعه در سطح کشور است.

محله عاری از دخانیات از طرح‌های بسیار باارزشی است که توسط هلال احمر به صورت ملی و سراسری هرساله در کشور برگزار می‌شود. خوزستان نیز همانند دیگر استان‌ها نسبت به اجرای این طرح جامه عمل پوشانده و توسط جمعیت هلال احمر شهرستان ها به صورت عمومی این طرح را به همت اعضای کانون ها به ویژه کانون های دانش آموزی برگزار می کند.

دکتر علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان درباره اجرای طرح محله عاری از دخانیات اظهار می کند: یکی از راه‌های دور کردن دانش آموزان از مصرف مواد مخدر ارائه آگاهی‌های لازم به آنها است. دانش آموزان، پایه‌های اصلی و اساسی هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند بنابراین آموزش آنها زمینه شکل گیری جامعه‌ای سالم را فراهم می‌کند.

همچنین در راستای اجرای این طرح در خوزستان بیژن فتاحی‌راد معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان خوزستان می گوید: این طرح ملی در 24 مدرسه دخترانه و 24 مدرسه پسرانه خوزستان در دو مقطع راهنمایی و دبیرستان همزمان با سراسر کشوربه مناسبت هفته سلامت و فرا رسیدن هفته هلال احمر برگزاری شده است.

وی با بیان اینکه ستاد تشکیل دهنده این طرح شامل جمعیت هلال احمر، آموزش و پرورش، شبکه بهداشت و شهرداری می‌شود، می‌افزاید: از اهداف اصلی این طرح می‌توان به آگاهی بخشی و ارائه آموزش‌های لازم به آحاد مردم به ویژه جوانان و نوجوانان از مضرات مصرف دخانیات و همچنین کسب مهارت "نه" گویی در مقابل پیشنهاد به مصرف مواد مخدر اشاره کرد.

داشتن جامعه‌ای سالم با جوانانی هوشیار و زبده اهداف دولتمردان هر کشوری است که به آینده و تثبیت کشورشان در جهان می‌اندیشند شاید بتوان گفت که یکی از راهکارهای رسیدن و عملی ساختن این اندیشه دور کردن تمام اقشار جامعه از مصرف مواد مخدر است بنابراین علاوه بر مسائلی که به تصمیمات کلان بر می گردداز جمله قطع تمام راه‌های قاچاق مواد مخدر گسترش مسائل فرهنگی و آموزشی در سطح جامعه و ترویج فرهنگ "نه" گویی به مصرف مواد مخدر می تواند چنین اندیشه ای را محقق سازد.

منبع: تسنیم


95/2/27 - 14:32 - 2016-5-16 14:32:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن