واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تفاهمنامه ساخت پنج هزار نیروگاه امضا شد
تفاهمنامه ساخت پنج هزار نیروگاه امروز در مراسمی با حضور وزیر نیرو میان شرکت مپنا و شرکت برق حرارتی امضا شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بر اساس این تفاهمنامه، شرکت برق حرارتی به طور مستقیم توربین های مورد نیاز این نیروگاه ها را از مپنا خریداری می کند.
این میزان ظرفیت نیروگاهی قرار است در طول 36 ماه ساخته و وارد مدار شود و هفت و نیم درصد سرمایه مورد نظر آن را شرکت برق حرارتی و هفت و نیم درصد دیگر را مپنا تأمین خواهد کرد، 85 درصد باقیمانده را نیز مپنا از طریق فاینانس داخلی و خارجی قرار است تأمین کند.
برای ساخت این پنج هزار مگاوات نیروگاه حدود 12 توربین کلاس F استفاده می شود که این تفاهمنامه به روند انتقال فنآوری توربین کلاس F از زیمنس به مپنا شروع می شود.
ارزش ساخت این پنج هزار مگاوات نیروگاه دو و نیم میلیارد دلار است که قرار است در سه ماه آینده قرارداد قطعی این تفاهمنامه بین مپنا و شرکت برق حرارتی امضاء شود. وزیر نیرو از آغاز ساخت 17 هزار مگات نیروگاه خبر داد
وزیر نیرو در این مراسم از آغاز ساخت 17 هزار مگات نیروگاه در سال جاری خبر داد و گفت : در ده سال آینده ظرفیت تولید برق کشور حداقل باید 47 تا 50 هزار مگاوات افزایش یابد.
حمید چیت چیان افزود: علاوه بر آن بخشی از نیروگاه های قدیمی که عمرشان به سر رسیده و راندمان آنها پایین است، بازنشست می شود.
وی گفت: بر این اساس بیش از 55 هزار مگاوات نیروگاه نیاز داریم که حدود شش هزار مگاوات آن باید جایگزین نیروگاه های قدیمی شود.
چیت چیان افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار می شود که این بخشی از 50 هزار مگاوات نیروگاه است.
وی درباره برنامه های وزارت نیرو در سال اقتصاد مقاومتی هم گفت : بر اساس برنامه های پیشنهادی وزارت نیرو که به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز رسیده است امسال باید 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید و هفت هزار مگاوات بخش بخار نیروگاه های گازی شروع به ساخت شود که به این ترتیب باید ساخت 17 هزار مگاوات نیروگاه جدید را در سال 95 شروع کنیم و علاوه بر آن دو هزار مگاوات نیروگاه نیز باید امسال به بهره برداری برسد.
چیت چیان با تأکید بر اینکه علاوه بر افزایش ظرفیت تولید بازده تولید برق نیز بسیار مهم است ، گفت : اگر به جای توربین های کلاس E از توربین های کلاس F استفاده شود به صرفه است به طور مثال با استفاده از این نوع توربین ها اگر قیمت گاز 10 سنت محاسبه شود در مدت 20 سال تمام سرمایه گذاری اولیه نیروگاه با صرفه جویی انرژی برمی گردد.
وی ادامه داد: اگر ما نیروگاه کلاس F بسازیم مانند این است نیروگاه را با قیمت صفر ساخته ایم چون سوخت آن صرفه جویی می شود و ممکن است صرف افزایش صادرات و مصارف دیگر شود که بسیار مهم است. شرکت های خصوصی از تجهیزات مپنا بهره بگیرند
وزیر نیرو در این مراسم همچنین از شرکت های خصوصی خواست برای ساخت نیروگاه در کشور از تجهیزات و توربین های ساخت مپنا استفاده کنند.
حمید چیت چیان در مراسم امضاء تفاهمنامه ساخت پنج هزار مگاوات نیروگاه بین دو شرکت مپنا و برق حرارتی گفت : در شش ماه گذشته از همه سرمایه گذاران بخش خصوصی دعوت کرده ایم با برنامه های ساخت توربین کلاس F مپنا آشنا شوند و خرید خود را از این شرکت انجام دهند تا مپنا نیز بتواند روند انتقال فناوری توربین کلاس F از زیمنس به مپنا را تسریع کند که برخی از شرکت های خصوصی آن را پذیرفتند.
وی با اشاره به اینکه تعداد سفارشی که بخش خصوصی برای خرید توربین کلاس F از مپنا ارائه کرد برای انتقال فناوری کافی نبود ، وزارت نیرو تصمیم گرفت حداقل توربین های کلاس F پنج هزار مگاوات نیروگاه را از مپنا خریداری کند و به این ترتیب روند انتقال تکنولوژی این توربین ها با شروع ساخت این پنج هزار مگاوات آغاز شده است.
وی افزود: ساخت10 هزار مگاوات نیروگاهی که بر اساس برنامه اقتصاد مقاومتی قرار است امسال شروع شود توربین های کلاس F پنج هزار مگاوات آن را دولت خریداری می کند و پنج هزار مگاوات دیگر را بخش خصوصی از مپنا خریداری می کند تا با ساخت حداقل 22 توربین کلاس F روند انتقال فنآوری این توربین ها کامل شود.
وزیر نیرو درباره توانمندی شرکت مپنا نیز گفت: در مپنا ظرفیتی ایجاد شده است که سازندگان و صاحبان فناوری توربین ها برخی از قطعات پیشرفته آن را از مپنا تأمین می کنند و این روند نشان دهنده بلوغ قابل توجه این توربین ساز کشور است.
وی درباره ساخت هفت هزار مگاوات نیروگاه بخش بخار نیز افزود: قراردادهای ساخت بخش بخار این میزان ظرفیت با دو شرکت مپنا و فرآب آماده شده است.
چیت چیان با اشاره به اینکه مانع اصلی برای احداث این ظرفیت نیروگاه بخار ضمانت تحویل سوخت صرفه جویی شده بود ، گفت : در ماده 12 قانون رفع موانع تولید پیش بینی
و در شورای عالی انرژی تصویب شد که وزارت اقتصاد از طرف دولت تحویل سوخت یا قیمت آن را به عهده گیرد که به این ترتیب این مانع نیز برطرف شده است.
یک شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]