واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آغاز يك فصل جديد در رسانه ملي
بعد از انتصاب رئيس جديد سازمان صداوسيما كه هفته پيش انجام شد، عبدالعلي علي عسكري از روز سهشنبه و با برگزاري مراسم معارفه رسماً كار خود را در سازمان صداوسيما آغاز خواهد كرد. از روز سهشنبه اين علي عسكري است كه هدايت فراگيرترين رسانه داخلي را برعهده خواهد داشت و در برابر موفقيتها، شكستها و چالشهاي اين سازمان مسئوليت خواهد داشت.
نویسنده : محمدصادق عابديني
رهبر انقلاب در حكم انتصاب عبدالعلي عليعسكري به سمت رياست سازمان صداوسيما تأكيد كردند: آنچه بايد توصيه شود، در حكم اينجانب به جناب آقاي سرافراز به تفصيل آمده است. بنابراين مؤكداً سفارش ميكنم به برنامهريزي، رعايت راهبردهاي كلان، جذب و حفظ و تربيت نيروهاي انقلابي و كارآمد و حضور مؤثر در فضاي مجازي اهتمام بورزيد و به خداي متعال توكل و اعتماد كنيد.
توصيههاي مقام معظم رهبري و تغييرات، تحديدات و تهديدات سازمان صداوسيما، مجموعهاي از آنچه را بايد علي عسكري در رسانه ملي اجرايي كند، به تصوير ميكشد.
اولويتهاي علي عسكري
همان طور كه در حكم انتصاب علي عسكري اشاره شده است، رئيس جديد صداوسيما بايد اولويتهايي را كه قرار بود محمد سرافراز در سازمان اجرايي كند، پيگيري نمايد. عمر كوتاه رياست سرافراز و مشكلاتي كه وي در طول اين مدت با آن روبهرو شد، مانع اصلي در اجرايي شدن اولويتهاي سازمان بود، گرچه رئيس سابق صداوسيما به نوبه خود توانست در چابكسازي سازماني و كاهش بدهكاريهاي رسانه ملي قدمهاي موفقي بردارد، اما در نهايت نتوانست به طور كامل به اهداف تعيين شده براي سازمان نائل شود. رهبر انقلاب در حكم انتصاب محمد سرافراز، مأموريت سازمان صداوسيما را هدايت و مديريت فرهنگ و افكار عمومي با تكيه بر فعاليتها و برنامههاي حرفهاي پيشرفته و عميق رسانهاي عنوان كردند. در اين حكم همچنين مسئوليت تاريخي حفظ و ارتقاي استقلال فرهنگي و هويت انقلاب اسلامي بر دوش رسانه ملي نهاده شد و وظايفي چون گسترش دين و اخلاق و اميد و آگاهي، ترويج سبك زندگي اسلامي – ايراني، پشتيباني رسانهاي همهجانبه و مبتكرانه در امر بسيج عمومي ملت و كمك به مديريتهاي اجرايي در جهت تأمين اهداف و اجراي سياستهاي كلاننظام و تحقق سند چشم انداز كشور، براي اين سازمان بر شمرده شد.
در كنار اين موارد كلان، در نگاه جزئيتر از آنجا كه معاونت سيما در سازمان صداوسيما بيشتر از ساير بخشهاي اين سازمان با مخاطبان در ارتباط است و شبكههاي تلويزيوني اصليترين داشتههاي سازمان صداوسيما به شمار ميروند، علي عسكري بايد توجه به تلويزيون را در اولويتهاي خود قرار دهد. هم اكنون صحبت از ابقا يا تغيير معاون سيما است. چه اصغر پورمحمدي در اين سمت باقي بماند و چه تغيير كند، شبكههاي تلويزيوني زير مجموعه معاونت سيما و معدود شبكههاي زير مجموعه معاونت برون مرزي و معاونت خبر كه در داخل كشور نيز پخش ميشوند نيازمند تغيير در جنبههاي كمي و كيفي هستند. صداوسيما در مقابل ريزش مخاطب طي سالهاي اخير، فقط در چند شبكه توانسته است افزايش بيننده داشته باشد. علي عسكري ميتواند ضمن تثبيت مديريت اين شبكهها، آنها را در ادامه روند جذب بينندگان كمك كند. شايد يكي از دلايل موفقيت برخي از شبكهها اين بوده است كه نگاه مديران شبكه و نگاه برنامهسازان آنها به بينندگان سيما نگاهي حزبي و جناحي نبوده است، بينندگان تلويزيون هوشمندتر از آن هستند كه صداوسيما و مديراني كه ديدگاههاي حزبي شديد دارند بتوانند آنها را وادار به پذيرش عقايد و افكار جناحي خود كنند. طرفداران سياسي دولت نيز بر توجه صداوسيما به رفتارهاي فراجناحي تأكيد دارند كه ريشه اين مطالبه در تعديل نگاه انتقادي برنامههاي توليدي راديو و تلويزيون نسبت به دولت است.
رئيس جديد سازمان صداوسيما، شخصي فني است كه مدتها در معاونت توسعه و فناوري سازمان صداوسيما فعاليت داشته است. از اين رو بهتر از ديگران لزوم تغيير كيفيت پخش شبكههاي تلويزيوني كه سرافراز نتوانست پروسه آن را تكميل كند، ادامه دهد. HD شدن همه شبكههاي تلويزيوني با توجه به اينكه چند شبكه HD شدن را تجربه كردهاند و نام شبكههاي ديگر نيز در فهرست اولويتهاي تلويزيون براي HD شدن قرار گرفته است، ميتواند ميزان رضايتمندي بينندگان رسانه ملي را افزايش دهد.
چالشهاي علي عسكري
قطعاً با تغيير رياست سازمان صداوسيما مشكلات رسانه ملي يك شبه حل نخواهد شد و علي عسكري نيز بايد براي تغيير شرايط انرژي و وقت مضاعفي بگذارد.
اگرچه در تبريكهاي متعدد مسئولان كشور به رئيس جديد سازمان صداوسيما، نامي از مديران دولتي به چشم نميخورد، ولي پست اينستاگرامي حسامالدين آشنا، مشاور رئيس جمهور و نماينده دولت در شوراي نظارت بر صداوسيما است. نشانهاي از رضايت وي و مجموعه دولت از روي كار آمدن رئيس جديد در صداوسيما است. شايد همين تغيير باعث شود دولت رفتار مهربانتري با صداوسيما داشته باشد و علي عسكري نيز از تندي انتقادهاي رسانه ملي نسبت به عملكرد دولت بكاهد.
چالش ديگر سازمان صداوسيما، شبكههاي اجتماعي است كه رهبري نيز در حكم انتصاب علي عسكري به آن اشاره كردند. چند سالي است كه شبكههاي اجتماعي با قدرت نرم خود نهتنها جايگاه صداوسيما را در مقام اطلاع رساني و رسانه فراگير با چالش روبهرو كردهاند، بلكه اين سازمان را به انفعال وادار كردهاند به طوري كه در موارد متعدد از جمله رفتار توهينآميز مجري برنامه اكسير كه به تازگي رخ داده است يا چندروز فضاي مهآلود پذيرش استعفاي سرافراز، شبكههاي اجتماعي نقش مؤثري در شكلگيري افكار عمومي داشتند. صداوسيما چند دهه است فعاليت مطبوعاتي و انتشاراتي را آغاز كرده است. از انتشار كتاب، مجله گرفته تا روزنامه اين سازمان در فضاي مكتوب حضور پر رنگي دارد، اما در فضاي مجازي صداوسيما حرفي براي گفتن ندارد! دوران علي عسكري شايد دوران حضور جدي صداوسيما در فضاي مجازي باشد.
دوران سرافراز با ايجاد كانالهاي تلگرامي كه اقدام به نشر اكاذيب و شايعه در قبال فعاليتهاي صداوسيما ميكردند، نشان داد كه با وجود عريض و طويل بودن صداوسيما چند فرد مغرض با استفاده از فضاي شبكههاي مجازي ميتوانند به راحتي به حيثيت يك سازمان ضربه بزنند. اقدامي كه ميتواند براي علي عسكري درس عبرتي باشد.
تقويت روابط عمومي صداوسيما، تقويت روابط عمومي شبكههاي تلويزيوني، حضور فعال رئيس رسانه ملي در سطح رسانهها و پاسخگويي به سؤالات و شبهات نقش مؤثري در جلوگيري از چالشي خواهد داشت كه سرافراز را گرفتار كرده بود.
چالش شبكههاي ماهوارهاي نيز هر سال جديتر ميشود و از دوران محمد هاشمي گرفته تا عبدالعلي علي عسكري همه رؤساي صداوسيما تهديد ماهواره را درك كردهاند. نميتوان رئيس رسانه ملي بود و در قبال بينندگاني كه برنامههاي ماهواره را بر توليدات تلويزيوني ترجيح ميدهند، بيتفاوت بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]