واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اشخاص فاقد شناسنامه مالیاتی؛ بازیگران اصلی سناریوی فرار
کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی: کشور، رقمی معادل 40 تا 50 درصد تولید ناخالص داخلی، مالیات گریزی دارد.
کد خبر: ۵۸۸۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۸ - 12 May 2016
کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی: کشور، رقمی معادل 40 تا 50 درصد تولید ناخالص داخلی، مالیات گریزی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعید توتونچی در برنامه گفتگو خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه 30 میلیارد دلار ارزش کالای قاچاق وارداتی است افزود:بین 10 تا 50 درصد اقتصاد ایران زیر زمینی پیش بینی می شود اما از آن مهمتر گرفتار شدن کشور به اقتصاد زیرزمینی است.
وی گفت: در قانون بودجه پیش بینی شده بود که در سال 94 ، 17 هزار میلیارد تومان افزایش درامد مالیاتی باشد اما به دلایل شرایط خاص کشور حدود 85 درصد آن محقق شد.
توتونچی افزود: باید ریشه درآمد های مالیاتی بر اساس نظام اقتصادی شفاف و ثبت اطلاعات دقیق اقتصادی شناسایی شود .
کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: برای جلوگیری از فرار مالیاتی باید بانک اطلاعات اقتصادی برای هر فرد وجود داشته باشد.
وی افزود: مجریان قانون نظام امور صنفی باید برای اصناف صندوق فروش بگذارند اما این قانون اجرا نشده است.
توتونچی گفت:مالیات توافقی میان اصناف و سازمان امور مالیاتی معنا ندارد و اگر اطلاعات دقیق در اختیار حکومت قرار بگیرد باید مالیات بر اساس قانون دریافت شود.
وی افزود:قانون زمینه شفاف سازی درآمد ها را فراهم کرده است اما مجریان باید با اراده سیاسی ان را اجرا کنند.
کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت:نباید همه اقتصاد ایران را فدای شفاف نکردن فعالیت های اقتصادی کرد.
ابراهیم درستی نماینده اتاق اصناف در سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این برنامه گفت: فرار مالیاتی در اصناف وجود ندارد زیرا همه اصناف در این سازمان شناسنامه دارند.
وی افزود: فرار مالیاتی در جایی اتفاق می افتد که آن شخص شناسنامه ای در سازمان امور مالیاتی کشور ندارد.
نماینده اتاق اصناف در سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی کشور و از بین رفتن ممیز سالاری و پذیرش هزینه ها از طرف این سازمان اعتماد به اصناف بازگشته است و آنها همکاری بیشتری در زمینه پرداخت مالیات خواهند داشت.
درستی افزود: 3 میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد و ایجاد صندوق فروش در حال بررسی است. وی ایجاد این صندوق را راه شفاف شدن درآمد اصناف دانست .
بیژن عبدی استاد دانشگاه نیز در این برنامه با بیان اینکه فرار مالیاتی صدها سال است که در ایران به فرهنگ تبدیل شده است و در مدت 37 سال نمی توان انتظار ایجاد فرهنگ پرداخت مالیات را داشت گفت: حدود 60 درصد در کشور فرار مالیاتی وجود دارد.
وی افزود: اگر براساس درآمد سرانه کشور 10 درصد مالیات دریافت می شد مشکل اقتصادی حل شده بود.
عبدی گفت:به دلیل شفاف نبودن اطلاعات اقتصادی و فرار شرکت های بزرگ دولتی از پرداخت مالیات درآمد های مالیاتی کشور محقق نمی شود.
وی افزود: یکی از راه های شناسایی درامد افراد استفاده از شبکه های نرم افزاری بانک ها و به کارگیری نرم افزارهایی درباره مشخص کردن میزان مالیات است. وی گفت: مالیات اصناف واقعی نیست و بسیار کمتر از افرادی است که درآمد ثابت و مشخص دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]