واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: روح اله جعفری اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره شرایط فراهم کردن زیرساخت های لازم برای حذف برخی از دهک های غیرنیازمند از دریافت یارانه به خبرنگار تراز گفت: دولت باید با امکان ایجاد ارتباط بین بانک های اطلاعاتی خود در نهادهایی مانند تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی و اجرای طرح کاداستر بتواند زیرساخت های لازم برای شناسایی اطلاعات اقتصادی افراد را فراهم کند.
به گزارش تراز ،روح اله جعفری اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره شرایط فراهم کردن زیرساخت های لازم برای حذف برخی از دهک های غیرنیازمند از دریافت یارانه به خبرنگار تراز گفت: دولت باید با امکان ایجاد ارتباط بین بانک های اطلاعاتی خود در نهادهایی مانند تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی و اجرای طرح کاداستر بتواند زیرساخت های لازم برای شناسایی اطلاعات اقتصادی افراد را فراهم کند. وی افزود: شعار اصلی هدفمندسازی یارانه ها حمایت از تولید بود که متاسفانه تا به امروز محقق نشده است که یکی از دلایل آن نحوهی مواجهه ما با فنآوری است به این معنی که اقتصاد ایران نه تنها تولید محور نیست؛ بلکه ضد تولید است.
ابوجعفری در ادامه درباره نحوه بازتوزیع منابع حاصل از حذف برخی از دهک ها از دریافت یارانه خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی مسئله اول در کشور حمایت از قشر محروم و سپس حمایت از تولید ملی است. وی درباره نحوه حمایت از قشر محروم جامعه اظهار داشت: در زمینه حمایت از اقشار محروم جامعه مهمترین موضوع توانمندسازی این قشر است و نباید صرفا پرداخت یارانه نقدی به این گروه را کافی دانست. این اقتصاددان درباره دلایل وجود مشکل در پرداخت یارانه ها از سوی دولت تصریح کرد: به نظر می رسد تعیین رقم 45 هزار تومان برای پرداخت یارانه نقدی در سال های اجرای این طرح کمی بلند پروازانه بوده و منابع آزاد شده از این طرح از ابتدا نیز ظرفیت پرداخت چنین مبلغی به تمام افراد کشور را نداشت.
وی درباره راه های شناسایی دهک ها برای حذف از دریافت یارانه ادامه داد: طبیعتا وضعیت هزینه ای افراد ساکن در شهرهای بزرگ با خانوارهای ساکن در روستاها یا شهرهای کوچک متفاوت بوده که دهک بندی خانوارها باید با توجه به این موضوع صورت گیرد. ابوجعفری خاطرنشان کرد: باید میانگین درآمد هزینه خانوارها محاسبه شده و نمی توان خانوارهای جامعه را صرفا بر اساس درآمد دریافتی آنها بدون توجه به هزینه ها تقسیم بندی کرد.
این استاد دانشگاه افزود: به نظر می رسد مانع اصلی تعلل دولت در اجرای این مصوبه مسائل سیاسی اقتصادی بوده و در کنار این موضوع عدم شفافیت در اقتصاد ایران در گوشت و پوست اقتصاد ما وارد شده و ایجاد این شفافیت در اقتصاد هزینه های زیادی می طلبد و این کار به راحتی صورت نخواهد گرفت. ابوجعفری در خاتمه یکی از مشکلات اقتصاد ایران را دولت و چهارچوب هزینه درآمد آن دانست و گفت : متاسفانه مشکلاتی که در اولین برنامهی بودجهی ایران بوده است، اکنون نیز وجود داشته و هنوز برطرف نشدهاند.
زمانبندی انتشار: 20 ارديبهشت 1395 - 10:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]