واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
مناسبات اقتصادی ایران و پاکستان گسترش مییابد
شناسهٔ خبر: 3614279 - دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
اقتصاد > اقتصاد ایران
سفیر پاکستان از علاقهمندی ایران و پاکستان برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری در دوران پسابرجام خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، «نورمحمد جادمانی» گفت: تاکید مقامات ارشد دولتهای ایران و پاکستان بر توسعه مناسبات تجاری و افزایش تبادل هیاتهای تجاری در ماههای اخیر مبین علاقه دو کشور برای توسعه روابط تجاری است. وی با اشاره به هیات تجاری متشکل از صادرکنندگان برنج پاکستان که به ایران سفر کردهاند، گفت: حضور پررنگ صادرکنندگان پاکستانی و استقبال گرم تجار ایرانی، مقدمات از سرگیری همکاریهای دو جانبه را فراهم خواهدکرد. سفیر پاکستان ابراز امیدواری کرد که در کنار روابط دیپلماتیک، تعاملات اقتصادی دو کشور نیز هرچه سریعتر توسعه یافته و فاصله ایجاد شده حذف شود. وی در خصوص حوزههای اقتصادی و تجاری که دو کشور میتوانند همکاری کنند، توضیحداد: از طرف ایران مواد نفتی و پتروشیمی و از سوی پاکستان نیز برنج میتوانند محورهای اصلی همکاری دو کشور باشند، چنانکه هیات تجاری که به ایران سفر کرده متشکل است از صادرکنندگان برنج پاکستانی که آماده همکاری با ایران هستند. سفیر پاکستان، قطع ارتباط بانکی را اصلیترین مشکل پیش روی همکاری اقتصادی دو کشور دانست، و تاکید کرد: برای حل این مشکل و برقراری رابطه بانکی، اقداماتی قابل توجهی از سوی هر دو طرف انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.
همچنین محمد شفیق رئیس انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان که ریاست هیأت تجاری این کشور در سفر به ایران را نیز برعهده داشت، گفت: انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان یک هزار و ۵۰۰ عضو دارد و کشور پاکستان سالانه ۴ میلیون تن برنج به بیش از ۱۰۰ کشور جهان صادر میکند.
وی در مورد میزان صادرات برنج پاکستان با بیان اینکه تا ۵ سال پیش سالانه ۳۵۰ هزار تن برنج به ایران صادر میکردند، افزود: اما به دلیل مشکلات پیش آمده این رقم در سالهای اخیر به ۱۰ درصد این رقم کاهش یافته که به دنبال افزایش آن تا ۳۰ درصد واردات برنج ایران هستیم.
در همین حال، علی صرافان عضو انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه محصولات ما علاوه بر ایران به بازار کشورهای منطقه خاورمیانه صادر میشود، افزود: محصولات خود را به کشورهایی چون عراق، قطر، امارات و بحرین صادر میکنیم.
وی تصریح کرد: بخشی از محصولات مانند برنج و چای وارداتی بوده و علاوه بر بازار داخلی به کشورهای منطقه صادرات مجدد میشود و محصولات دیگری چون روغن، زیتون و انواع کنسروها در سبد صادراتی قرار دارد. صرافان تاکیدکرد: با توجه به جمعیت خاورمیانه این منطقه بازار مناسبی برای صادرات و صادرات مجدد مواد غذایی و خوراکی است که میتواند منافع اقتصادی قابل توجهی را برای کشور ایجاد کند.
شاهرخ خزاعی دیگر عضو انجمن واردکنندگان برنج گفت: برای سال جدید بستهبندی و عرضه میوه در داخل کشور و بازارهای منطقه با همکاری همتایان خارجی در دست بررسی است. وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل تبادلات مالی و بانکی برای همکاری با کشور پاکستان وجود دارد، افزود: دو کشور برای حل این مشکل اقداماتی کردهاند که با رفع این مانع تجارت میان دو کشور سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد که از آن جمله واردات برنج از پاکستان است که کیفیت بالایی داشته و میتواند بخشی از بازار برنجهای وارداتی کشور را به خود اختصاص دهد.
خزاعی در پایان با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور در حوزه تولید نیز برنامهریزیهایی انجام شدهاست، تصریح کرد: مقرر شده با همکاری یک شرکت نروژی در حوزه تولید، پرورش و صادرات ماهی ورود کرده و در آیندهای نزدیک این پروژه اجرایی خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]