واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خیز شرکتهای ایران برای گسترش نفوذ در بازارهای همسایه
در آستانه برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره مدیر برگزاری این نمایشگاه گفت: بصره با فاصله 20 کیلومتری از آبادان نزدیکترین و در دسترسترین بازار صادراتی ایران به شمار میرود و سهمخواهی از تجارت با این بندر، توجه جدی تجار و بازرگانان ایرانی را میطلبد.
کد خبر: ۵۸۱۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲ - 16 April 2016
در آستانه برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره مدیر برگزاری این نمایشگاه گفت: بصره با فاصله 20 کیلومتری از آبادان نزدیکترین و در دسترسترین بازار صادراتی ایران به شمار میرود و سهمخواهی از تجارت با این بندر، توجه جدی تجار و بازرگانان ایرانی را میطلبد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، «سید علیرضا صدرزاده» گفت: این نمایشگاه در 2 هزار متر مربع فضای مفید نمایشگاهی 29 اردیبهشت تا اول خردادماه دایر میشود و تاکنون نزدیک به 60 درصد فضای نمایشگاهی به متقاضیان واگذار شده است، ضمن اینکه استانها غربی و جنوبی نیز در قالب پاویون در نمایشگاه بصره حضور مییابند.
وی اظهار داشت: گروههای کالایی صنایع غذایی، مصالح و تجهیزات ساختمانی، لوازم خانگی، خودرو و قطعات و شرکتهای خدمت پس از فروش خودرو از جمله متقاضیان حضور در نمایشگاه بصره هستند و با توجه به رفع تحریمها، شرکتهای مرتبط با نفت و گاز و پتروشیمی نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
صدرزاده در مورد دلایل انتخاب بندر بصره برای برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: از نظر موقعیت جغرافیایی هیچ کدام از بازارهای صادراتی مانند بصره به ایران نزدیک نیست؛ این شهر بندری عراق با آبادان تنها 20 کیلومتر فاصله دارد و مرز آبی و خاکیاش با کشور ما صادرات به این شهر را تسهیل کرده است.
وی افزود: بصره از دیرباز گذرگاه ورود کالا در منطقه بود و حتی پیش از سرمایهگذاری و تاسیس بندر خرمشهر، از بندر بصره به عنوان مرکز ورود و خروج کالا استفاده میشد؛ این شهر اکنون هم موقعیت سابق خود را به عنوان بارانداز صادرات و واردات حفظ کرده و به دلیل مجاورتش با استانهای جنوبی ایران موقعیت خاصی را برای تجار ایرانی فراهم کرده است.
صدرزاده ادامه داد: مردم شهر بصره تاجرپیشه هستند، اتاق بازرگانی این بندر جنوبی عراق قدیمیترین اتاق بازرگانی خاورمیانه است و این شهر با جمعیت 5 میلیون نفری خود مرکزیت تجاری استانهای جنوبی عراق را به دوش میکشد.
وی با بیان اینکه عراق از نظر اقتصادی به 3 بخش عمده شمال به مرکزیت کردستان، مرکز یا همان پایتخت و جنوب به مرکزیت بصره تقسیمبندی میشود، اظهار داشت: حضور شرکتهای ایرانی در مرکز و به ویژه استانهای شمالی عراق تثبیت شده اما در جنوب عراق و بندر بصره با وجود ویژگیهای منحصربفرد، عقبماندگیهایی احساس میشود این در حالی است که بسیاری از شرکتهای چندملیتی از اقصی نقاط جهان در بصره فعال هستند و شعب خود را در آنجا دایر کردهاند.
مدیر برگزاری نمایشگاه توانمندیهای ایران در بصره با بیان اینکه بخشی از غفلت از بازار بصره را میتوان با برگزاری نمایشگاه و حضور پر قدرت شرکتهای ایرانی جبران کرد، افزود: اکنون که مسیرهای ورود کالا از شمال و از ترکیه مسدود است، ورود کالا از جنوب عراق تسهیل شده و موقعیت طلایی و فرصت مضاعفی را برای قدرتنمایی اقتصادی ایران فراهم کرده است.
صدرزاده در پایان بر عدم تداخل و همپوشانی برگزاری نمایشگاه در شهرهای مختلف عراق تاکید کرد و گفت: طبق مطالعات و نتایج بررسیهای صورت گرفته، نفوذ در بازار عراق نیازمند برگزاری نمایشگاه در شهرهای مختلف است چراکه به دلیل برخی مشکلاتی ناشی از ناامنی، مسافرت در عراق به کندی انجام میشود و کمتر کسی حاضر است برای بازدید از نمایشگاه از شهر خود خارج شود، به همین دلیل برگزاری نمایشگاه در شهرهای مختلف عراق با توجیه اقتصادی قوی همراه است و تاثیری بر کاهش آمار بازدیدکنندگان عراقی ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]