واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کسب و کار ؛مزیت تورم توام با رونق
دکتر ضیاءالدین خرمشاهی در روزنامه کسب و کار می نویسد:پایین آوردن تورم یا پایین نگه داشتن آن و نیز جلوگیری از تنزل ارزش پول ملی، هر یک، بار علمی متفاوتی دارند. آنچه تاکنون از رفتار دولتهای متعدد شاهد بودهایم پایین آوردن نرخ تورم با سیاستهای موقت بوده است که غالبا پس از مدت کوتاهی اثر خود را از دست داده است.
کد خبر: ۵۸۵۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۴ - 01 May 2016
دکتر ضیاءالدین خرمشاهی در روزنامه تجارت می نویسد:پایین آوردن تورم یا پایین نگه داشتن آن و نیز جلوگیری از تنزل ارزش پول ملی، هر یک، بار علمی متفاوتی دارند. آنچه تاکنون از رفتار دولتهای متعدد شاهد بودهایم پایین آوردن نرخ تورم با سیاستهای موقت بوده است که غالبا پس از مدت کوتاهی اثر خود را از دست داده است.
آنچه واقعیت ملموس است عدم امکان دسترسی به پایین بودن نرخ تورم و رشد پولی به صورت دستوری است اما دستیابی به تورم تکرقمی پایدار تابع شرایط و فراهم کردن زمینههای متعددی است.که در صورت فراهم آمدن همه آنها، با در نظر گرفتن یک ظرف زمانی مناسب و استفاده از شیبی ملایم ظرف مدت یک سال و نیم میتوان به آن رسید و دستیابی به این سطح از ثبات غیرممکن نیست. اما برخی از موانع ایذایی مانع از فراهم شدن شرایطی است که به آن اشاره کردم. از طرفی نخستین جهش در رونق هوشمندانه بازار توجه به فعال کردن صنعت ساختمان است که همزمان بیش از یکصد رشته دیگر را با خود همراه میسازد و اگر این موضوع به صورت کارشناسانه اتفاق بیفتد، تورم را با خود به همراه نمیآورد ضمن آنکه انباشتگی تعداد فراوان آپارتمانهای موسوم به مسکن مهر وضعیت نامطلوب و تا حدی قابل ترحم را در این بخش ایجاد کرده است. به نظر اینجانب توقع دستیابی به تورم یک رقمی پایدار در کوتاهمدت انتظاری برخلاف واقعیتهای جامعه است اما عدم رونق بازار و جلوگیری از گردش سریع پول از طریق سیاستهای انقباضی به بهانه جلوگیری از افزایش تورم اصلا به مصلحت عموم کشور نیست و چنانچه این بیرونقی امسال نیز ادامه پیدا کند نیمه دوم سال شاهد پیامدهای بسیار سوء اجتماعی در اثر کاهش قدرت خرید خواهیم بود. سیاستگذاران عرصه پولی و بانکی باید به این مهم توجه کنند که کمبود معیشت و درآمد شادابی اجتماعی را از بین میبرد. شادابی اجتماعی زیرشاخههایی دارد که از جمله آن امنیت روانی، تمایل به امور خیر و... است و بازتاب بیرونقی کسب و کار و نبود درآمد، تمام شاخههای تحت گروهی که من از آن تعبیر به شادابی اجتماعی میکنم را از بین میبرد و از دیگر سو افزایش رو به تزاید پروندههای مطروحه که در دادگستریها ارتباط مستقیمی با رکود دارد را در پی خواهد داشت. نتیجه آنکه چنانچه بنا باشد پایین آوردن تورم مترداف با بیرونقتر کردن بازار کسب و کار باشد به هیچوجه امر مطلوبی نیست و به زیان عمومی جامعه منتهی میشود و مسئولان سیاستگذار در این عرصه باید با در نظر گرفتن تمامی جهات و عقبه سوء و توالی فساد مترتب بر بیرونقی در این خصوص تصمیمگیری کنند. چه بسا تورم توام با رونق، رضایتمندی بیشتری را به همراه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]