تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835066966




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با این کودکان به زبان خودمان حرف بزنیم!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: با این کودکان به زبان خودمان حرف بزنیم!
هم اکنون تعداد کتاب‌های ترجمه نسبت به تالیف در عرصه کتاب کودک و نوجوان افزایش پیدا کرده است.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هنگامی که به سراغ لیست کتاب‌های کودک و نوجوان رفتیم، آمار این حوزه نظرمان را جلب کرد. 60 درصد کتاب‌های کودک و نوجوان در نیمه دوم سال 93 و نیمه اول 94 جزو کتاب‌های ترجمه شده بودند و 40 درصد آن به کتاب‌های تالیفی اختصاص یافته بود.  آخرین آمار سال 94 خانه کتاب نیز نشان می‌دهد که حدوداً 34 درصد کتاب‌های کودکان تالیفی و 66 درصد آن ترجمه بودند. این آمار خود بیانگر وضعیت کتاب‌های کودک در ایران است.


آمارهای ارائه شده نشان می‌دهد، هم اکنون تعداد کتاب‌های ترجمه در حوزه کودک و نوجوان بیش از کتاب‌های تالیفی در این حوزه است. این مسئله یک خلأ را در حوزه کتاب کودک و نوجوان بیان می‌کند. به طور واقعی دلیل روی آوردن به ترجمه به جای تالیف در این عرصه چیست؟ شاید در نگاهی سطحی اینگونه به نظر برسد که ترجمه از تالیف آسان‌تر است اما این نگاه سطحی حقیقت ماجرا نیست و درست به نظر نمی‌رسد. پس دلیل واقعی ایجاد چنین مسئله‌ای را در کجا باید جستجو کرد؟


مولفان حوزه کودک و نوجوان نیز مانند سایر حوزه‌ها با مشکلات عرصه نشر دست و پنجه نرم می‌کنند و با توجه به آنکه برخی انتشاراتی‌های این حوزه به سراغ نویسندگان جدید نمی‌روند و آثار آن‌ها را به راحتی منتشر نمی‌کنند، واضح است که انتشاراتی‌های غیر تخصصی این حوزه این مهم را برعهده می‌گیرند و نتیجه آن این خواهد بود که مخاطبان برحسب اتفاق با اثر آن‌ها آشنا می‌شوند و به سراغ کتاب‌هایشان می‌روند. گاهی نیز این اقبال به سراغ نویسنده کودک و نوجوان تازه کار نمی‌رود. 


در کنار فضایی که در حوزه نشر کتاب کودک و نوجوان وجود دارد، مشکلات چاپ کتاب نیز مزید بر علت می‌شود تا تعداد نویسندگان و شاعران حوزه کودک و نوجوان در سطح محدودی باقی بماند. به دلیل آنکه قدیمی‌های این حوزه مخاطب خود را دارند و با این فضا انگیزه‌ای برای تازه‌واردان به عرصه کودک و نوجوان باقی نمی‌ماند و هنگامی که این مسئله به وجود بیاید، تعداد مولفان حوزه کودک و نوجوان کاهش پیدا می‌کند.


از سویی دیگر، ناشران خلأ حضور کتاب‌های کودک و نوجوان را در بین کتاب‌های انتشاراتی خود احساس می‌کنند. همین مسئله سبب می‌شود ناشر دست به دامن مترجم شود و اینگونه است که تعداد کتاب‌های ترجمه شده افزایش می‌یابد. این مسئله زنگ خطری برای حوزه کودک و نوجوان محسوب می‌شود. به دلیل آنکه کتاب‌های ترجمه شده جای خود را در بین مردم باز می‌کند. به دنبال آن سهم کتاب‌های تالیفی اندک می‌شود. از منظر دیگر افزایش کتاب‌های ترجمه به جای تالیف به معنای آن است که فرهنگ کشورهای دیگر به درون خانواده راه پیدا می‌کند و شکل و ضمیر کودک ایرانی با فرهنگی متفاوت شکل می‌گیرد.



با افزایش کتاب‌های ترجمه نسبت به تالیفی، این موضوع پیش روی ادبیات حوزه کودک و نوجوان وجود دارد که پس از مدتی تعداد پدیدآورندگان اثر در این حوزه کاهش می‌یابد و با حرف جدیدی در حوزه کودک و نوجوان روبرو نخواهیم بود. حرف‌های تکراری و اندیشه‌های یکسان تا زمان محدودی ادامه پیدا می‌کند. تکراری شدن سخنان، مخاطب را دلزده خواهد کرد؛ چون در چندین نسل متوالی یک اندیشه حکم‌فرما می‌شود. به دنبال این فضا افرادی که به دنبال اندیشه‌ها و موضوعات جدید برای کودک خود هستند و می‌خواهند او از دریچه‌ای متفاوت به جهان پیرامون خود بنگرد، راهی جز انتخاب کتاب ترجمه نخواهند داشت. 


برای آنکه تعداد کتاب‌های ترجمه و تالیف در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به یک تعادل برسد، راهی جز آن نیست که انتشاراتی‌های تخصصی حوزه کودک افراد جدید این حوزه را بپذیرند تا تعداد مولفان حرفه‌ای در زمینه کودک و نوجوان افزایش پیدا کند، از طرف دیگر کاهش مشکلات عرصه نشر کتاب می‌تواند تا حد زیادی انگیزه نوقلمان را افزایش دهد. در غیر این صورت افزایش بیشتر چاپ کتاب‌های ترجمه و کاهش تالیف را شاهد خواهیم بود.







۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن