تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833450685
فرمولهاي سؤالبرانگيز گراني توليد در ايران
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرمولهاي سؤالبرانگيز گراني توليد در ايران
توليد در ايران بهرغم نيروي کار و انرژي ارزان سؤالبرانگيز است و به غير از صرفه سود در کارهاي نامولد متأسفانه فرمولهاي توليد داخل با خروجي توليد گران و غيررقابتي باعث شده تا در عمل ميدان را به رقباي خارجي واگذار کنند.
نویسنده : مهران ابراهيميان
توليد در ايران بهرغم نيروي کار و انرژي ارزان سؤالبرانگيز است و به غير از صرفه سود در کارهاي نامولد متأسفانه فرمولهاي توليد داخل با خروجي توليد گران و غيررقابتي باعث شده تا در عمل ميدان را به رقباي خارجي واگذار کنند. توليدکنندگان و فعالان بازار بر اين باورند که سيستم توزيع زيادهخواه، دخالت دولت در تعيين قيمتها، نبود علم مديريت توليد، ماليات غيرشفاف، نرخ سود بانکي بالا و... از جمله عوامل تأثيرگذار در نامعادله توليد باکيفيت و قيمت مناسب است.
به گزارش «جوان»، رئيس سابق کميسيون واردات اتاق ايران در اين باره ميگويد: اگرچه نرخ سود بانکي در ايران کمي بالاتر از دنياست، اما در مقابل دستمزد کارگر و انرژي بسيار ارزان است، لذا بايد بررسي شود که چرا توليد با کيفيت در ايران اينقدر گران تمام ميشود.
مجيدرضا حريري در گفتوگو با فارس در مورد بيانات اخير مقام معظم رهبري مبني بر اينکه نبايد کالاهايي که مشابه با کيفيت داخلي آن وجود دارد وارد شود، اظهار ميدارد: ايشان هم به بحث کيفيت در توليد اشاره دارند و اين وظيفه توليدکنندگان است که موانع توليد رقابتي را از سر راه بردارند. رئيس انجمن صادرکنندگان صنايعدستي با اشاره به اينکه بحثهايي همچون سود بانکي بالا، قوانين دست و پاگير و بوروکراسي اداري يک بار ديگر به طور جد بايد بازنگري شود و در عمل به آن توجه کرد، ميافزايد: بايد پرسيد چرا توليد با کيفيت ايراني در مقايسه با نمونه خارجي گرانتر تمام ميشود چراکه اگر بخواهيم به صادرات غيرنفتي تکيه کنيم نيازمند ورود به بازارهاي بينالمللي هستيم.
نايبرئيس اتاق ايران و چين به اين نکته اشاره کرد که اگرچه براي حمايت از توليد داخل براي ورود کالاي خارجي به بازار کشور محدوديت ايجاد ميکنيم اما اين حرف را نميتوان در بازارهاي خارجي زد.
حريري ميگويد: توليدکنندگان مدام از هزينههاي تأمين مالي بالا گلايه دارند که اين در قيمت تمام شده نقش و درصد مشخص و خاصي دارد و مرکز پژوهشهاي مجلس آن را 14 تا 17 درصد برآورد کرده است که البته اين رقم در بقيه جاهاي دنيا نيز قطعاً صفر نيست.
وي در پاسخ به اينکه برخي از توليدکنندگان نرخ بالاي سود بانکي را عاملي در افزايش قيمت تمام شده توليد ميدانند چراکه در همه دنيا نرخ سود بانکي تکرقمي است، اذعان ميدارد: اگرچه نرخ سود بانکي در کشور ما بالاتر است اما از آن طرف هزينههاي انرژي و نيروي کار بسيار ارزانتر از کشورهاي ديگر است و کجاي دنيا سراغ داريد که حداقل دستمزد ماهانه يک کارگر 250 دلار باشد.
حقوق یک روز ایرانی معادل یک ساعت کار اروپایی
به گفته اين فعال اقتصادي، حداقل دستمزد يک کارگر در امريکا ساعتي هشت دلار و در کشورهاي اروپايي بالاتر از اين مبلغ است در حاليکه ما در ايران روزي هشت دلار حقوق ميدهيم. وي پيشنهاد داد تا يک هيئت کارشناسي تمام جوانب و مشکلات پيشروي توليد را يک بار براي هميشه استخراج کند و براي رفع آن به مرحله اجرا بگذارد.
نايبرئيس اتاق ايران و چين خطاب به آنهايي که اهميت چنداني به اجراي قوانين مصوب نميدهند، گفت: فضاي کسب و کار کشور شفاف، آزاد و رقابتي نيست. چهار سال است که قانون بهبود مستمر فضاي کسب و کار ابلاغ شده ولي دولت هنوز آييننامههاي اجراي آن را تکميل نکرده است. زماني که اقتصاد کشور را به خصولتيها ميسپاريم اين مسئله به شفافيت اقتصاد آسيب رسانده و بهرهوري را پايين ميآورد.
حريري با اذعان به اينکه مديريت حرفهاي در بنگاههاي اقتصادي کشور وجود ندارد، تصريح ميکند: اين صاحبان سرمايه هستند که کارها را مديريت ميکنند و در کنار آن توليد توسط افراد غيرمتخصص جلو ميرود در صورتي که بايد توليدکنندگان واقعي را شناسايي کرد و حمايت به اين بخش اختصاص يابد نه آنکه هر کس نام خود را توليدکننده بگذارد و حمايتها را به هدر دهد.
انتقاد از بيهمتي بخش خصوصي براي عدم ورود به بازار روسيه نکته ديگري بود که حريري به آن اشاره کرد و گفت: اکنون دو سال است که روسيه درهايش را به روي اروپا و به تازگي به روي ترکيه بسته است اما ما هنوز نتوانستهايم با وجود حمايتهاي دولت وارد اين بازار شويم.
به گفته حريري، طبق آمار رسمي گمرک 55 درصد صادرات غيرنفتي کشور مربوط به ميعانات و محصولات پتروشيمي است و براي صادرات کالاي توليدي باکيفيت حرف چنداني براي گفتن نداريم.
فقر شدید کارایی و بهرهوری
در همين حال خانم سهيلا فروزاني، فعال اقتصادي نيز در اين باره ميگويد: بخشهاي مختلف توليد با مشکلات متعددي روبهرو هستند، اما در يک دستهبندي کلي ميتوان به مواردي چون: فقدان شفافيت مالياتي، نبود تکنولوژي و استفاده از فناوري روز و نرخهاي بالاي سود تسهيلات بانکي، رانت و فساد در گرفتن پروژههاي خريد و... اشاره کردکه همگي از عوامل داراي اولويت هستند.
عضو کميسيون بازرگاني زنان بازرگان اتاق ايران با بيان اينکه توليدات داخلي وابسته به سيستمهاي دولتي و شبهدولتي به نوعي از فقر شديد بهرهوري و کارايي رنج ميبرند، ميافزايد: بعضاً قيمتهاي انحصاري و گران در اين بخشها ريشه در جذب نيروهاي ناکارآمد و سفارشي و با حقوقهاي بالا و هزينههاي غيرمنطقي پاداشهاي بالا دارد.
دکتر افشار فعال اقتصادي ديگر نيز در اين باره ميگويد: قيمت تمام شده توليد اگرچه تابعي از عملکرد مديريت توليدکننده است و حتماً در آن نقش مديريت دخيل است اما بهرهوري در بهبود سيستمها و نوسازي تکنولوژي به تناسب مؤلفههاي ديگر از درجه اهميت پايينتري برخوردار است زيرا يک توليدکننده بايد از يکسو در تأمين مواد اوليه با سيستم توزيع ناکارآمد کار بکند و از سوي ديگر بعد از ساخت محصول بايد دوباره به همين بازارهاي ناکارآمد توزيعي مراجعه کند، به عبارت بهتر توليد بيشتر نه از روش کاهش قيمت يا افزايش کيفيت بلکه از راههاي ديگر و در خارج از سيستم توليد در يک کارخانه محقق ميشود. به عبارت بهتر صرفه توليد در قياس با ساير بخشها کمتر بوده و سود آنچناني ايجاد نميکند مگر آنکه قيمت تمام شده به دلايل مختلف بالا برود يا از رانتهاي خاصي اعم از (مواد اوليه ارزان يا قيمت و بازار انحصاري و...) بهره ببرد.
وي با بيان اينکه توليد ارزان نياز به يک برنامهريزي بلندمدت و در عين حال محيط باثبات دارد، خاطرنشان ميکند: توليد با توجه به قوانين، بوروکراسي، تصميمات خاص و آني بسيار سخت است و متأسفانه محيط کسب و کار تحت تأثير درآمدهاي نفتي همواره با سياستهاي متغير و مغاير با کارهاي مولد بوده است. از اينرو وقتي درآمدهاي نفتي بالا ميرود با سرکوب قيمتها مواجهيم و پول ملي را باارزشتر از آنچه است، نشان ميدهيم و ناگزير به نظر ميآيد که توليد گران تمام ميشود و در سوي ديگر زماني که قيمت نفت ارزان ميشود نيز با توليد مانند مرغ برخورد ميکنيم که هم زمان عروسي سر آن را ميبرند و هم زمان عزا!
وي ميافزايد: وقتي درآمد نفتي کاهش يافت چون ديواري کوتاهتر از ديوار توليد نيست هم با سرکوب قيمتها باز اين توليد داخل است که ضربه ميخورد، لذا براي بهبود کيفيت و حضور موفق توليدات داخلي علاوه بر مشکلات موجود که مهمترين آن اجراي ناقص ماليات بر ارزش افزوده و نرخ سود بانکي است بايد نگاهي بلندمدت را براي توليد طراحي کرد و در آن نگاه ناگهان براساس مد و موج چندصد کارخانه ماکاروني يا پفک و بخاري و... ايجاد نشود.
دولت وارد جزئیات نشود
يک کارشناس اقتصادي نيز دراين باره با اشاره به دو عامل اساسي درباره صرفه نداشتن توليد ميگويد: نان در اتصال به دولت به مفهوم عام آن است. اتصال به دولت هم لزوماً منجر به توليد نميشود بلكه نهايتش به واردات ختم ميشود، چون ويژگي دولت داشتن نفت است كه آن هم اگر به واردات نينجامد كاركردي ندارد.
وي عامل دوم را نگراني مستمر و بيوقفه از آينده و بيثباتي محيط فعاليت اقتصادي در آينده عنوان ميکند و ميگويد: نتيجه طبيعي اين پديده، نگاه كوتاهمدت به توليد و سرمايهگذاري است. وقتي نگاه به توليد، كوتاهمدت باشد طبعاً سرمايهها به سوي فعاليتهاي زودبازده نظير واسطهگري و سفتهبازي و امثالهم سوق پيدا ميكند چون سود و درآمد آنجاست.
وي تأکيد ميکند: لازم به ذكر است اگر در بين توليدگران كشور كسي يا كساني يافت شوند كه دنبال اتصال به دولت نيستند و بهرغم محيط نامطمئن همچنان به سرمايهگذاري بلندمدت ميانديشند و بهرغم همه مشكلات دست از فعاليت سالم برنميدارند، به اين معني نيست كه دو دليل ذكر شده پاسخ سؤال ما نيست چراكه آنچه روندها و واقعيتها را ميسازد فراواني چنين رفتارهايي در بين توليدگران است نه بود و نبود آن.
وي توصيه ميکند: سياستمداران ما به جاي هر كار و حرف ديگري بايد اين دو مشكل را حل كنند و مطلقاً وارد سطوح خرد مسئله نشوند و خود را جاي توليدكننده قرار ندهند و تلاش نكنند مشكلاتي كه توليدكنندهها بيان ميكنند را ليست كرده و براي حل موارد ذكر شده دراين ليست كوشش كنند و ظاهراً چون حل اين دو مسئله به تغيير رفتار خود سياستمداران برميگردد اصلاً علاقه ندارند وارد اين مسائل كليدي شوند و هميشه هم خود و هم ديگران را مشغول مسائل حاشيهاي و در واقع معلولها ميكنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
افزایش تدریجی تولید نفت پاسخ مثبت ایران به پیشنهاددهندگان فریز نفتی
تحلیلگر بازار انرژی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا مطرح کرد افزایش تدریجی تولید نفت پاسخ مثبت ایران به پیشنهاددهندگان فریز نفتی اسعدی گفت ما باید بدنبال گرفتن حقمان باشیم و اگر هم کاهش تولیدی اتفاق میافتد از جانب کشورهایی باشد که جای ایران را گرفتند بنابراین اینکه گفته شود ایرانتولید پوشاک ایتالیایی در ایران
تولید پوشاک ایتالیایی در ایران رییس فدراسیون مد ایتالیا همکاری ایران و ایتالیا را در بخش پوشاک برای هر دو کشور سودمند دانست و تصریح کرد واردات کالای تمام شده ایتالیایی به ایران و تولید و سرمایه گذاری از طرف شرکتهای ایتالیا در ایران دو اتفاق مهم است که باید همزمان انجام شود خبرگوزیر انرژی آفریقای جنوبی: ایران می تواند نهمین تولیدکننده انرژی ژئوترمال باشد
وزیر انرژی آفریقای جنوبی ایران می تواند نهمین تولیدکننده انرژی ژئوترمال باشد وزیر انرژی آفریقای جنوبی از حضور شرکت های ایرانی در زمینه تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر کشور خود استقبال کرد و گفت ایران این توانمندی را دارد که به نهمین تولید کننده انرژی ژئوترمال جهان تبدیل شود بمجوز گرانی محصولات ایران خودرو و سایپا صادر شد
جزئیات جلسه خودرویی شورای رقابت مجوز گرانی محصولات ایران خودرو و سایپا صادر شد شناسهٔ خبر 3607974 - دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰ ۱۴ اقتصاد > اقتصاد ایران شورای رقابت در نشست عصر امروز خود مجوز گرانی محصولات ایران خودرو و سایپا را صادر کرد به گزارش خبرنگار مهر شورای رقابت درتولیدکنندگان بدون مشارکت ایران بر سر فریز نفتی توافق میکنند
تولیدکنندگان بدون مشارکت ایران بر سر فریز نفتی توافق میکنند اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت وزیر انرژی روسیه گفت توافق بر سر فریز نفتی ممکن است بدون مشارکت ایران بین کشورهای تولید کننده نفت به دست آید الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد توافق بر سرمعمای رشد سریع تولید نفت ایران
معمای رشد سریع تولید نفت ایران پس از لغو تحریمها در ماه ژانویه صادرات نفت ایران با سرعت بیشتری از پیشبینی تحلیلگران رشد کرده است اگر این بهبود با سرعت کنونی ادامه پیدا کند میتواند باعث ایجاد یک معمای جذاب در نشست بعدی اوپک در ماه ژوئن شود کد خبر ۵۸۳۴۷۲ تاریخ انتشار ۰۵ اتولید ٤٦ میلیون تن محصول در مجتمعهای پتروشیمی ایران
شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰ ۵۷ شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد تولید واحدهای پتروشیمی کشور سال گذشته به ٤٦ ٣٣ میلیون تن رسید به گزارش ایسنا مدیریت برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پروشیمی عملکرد سال ٩٤ این صنعت را اعلام کرد که براساس این گزارش مجموع کل تولیدات صنعت پتروشیمیایران رتبه سوم تولید گاز در جهان
ایران رتبه سوم تولید گاز در جهان معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران گفت برونسپاری کاملاً در شرکت ملی گاز ایران کلید خورده است کمیتههایی که باید این برونسپاری را اجرایی کنند ایجاد شده و در مجتمع پارس جنوبی مواردی برای برونسپاری تعریف شده است خبرگزاری تسنیم معاون عملیات شرکتایران-هند قرارداد گازی امضا میکنند/تولید۴میلیون بشکه نفت تاخرداد
معاون زنگنه خبر داد ایران-هند قرارداد گازی امضا میکنند تولید۴میلیون بشکه نفت تاخرداد شناسهٔ خبر 3602758 - سهشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱ ۱۱ اقتصاد > انرژی معاون وزیر نفت از امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B بین ایران و هند تا پایان سال ۲۰۱۶ خبر داد و گفت تولید نفت ایرانایران رکورددار افزایش تولید اوپک شد
جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵ ۵۸ آمارهای اوپک از منابع دسته دوم نشان میدهد که ایران توانسته با افزایش بیش از 140 هزار بشکه به تولید روزانه نفت خام خود در ماه گذشته میلادی تولید خود را به سه میلیون و 291 هزار بشکه در روز افزایش داده و برای چند ماه پیاپی در رتبه سوم تولید پس از عربست-
اقتصادی
پربازدیدترینها