واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: بر اساس نتایج یک تحقیقات بینالمللی اعلام شد ۳۸ کشور جهان رسماً کشت تراریخته را ممنوع کردند بر اساس نتایج یک تحقیقات جدید بین المللی، تعداد رو به افزایشی از کشورهای جهان کشت بذرهای محصولات تراریخته را به دلایل بهداشتی و سلامت و همچنین دلایل زیست محیطی ممنوع کرده اند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۷ ارديبهشت ساعت 09:23
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از پایگاه اینترنتی ساستینبل پالس، به دنبال موج اخیر ممنوعیت کشت بذر محصولات تراریخته در اتحادیه اروپا، پایگاه ساستینبل پالس تصمیم گرفته تحقیقی در این زمینه انجام دهد تا مشخص شود کدام کشورها تصمیم به ممنوع کردن کشت بذر محصولات تراریخته در نقاط مختلف جهان گرفته اند.
بر اساس نتایج این تحقیق، تعداد رو به افزایشی از کشورهای جهان کشت بذرهای محصولات تراریخته را به دلایل بهداشتی و سلامت و همچنین دلایل زیست محیطی ممنوع کرده اند.
38 کشور جهان به صورت رسمی کشت این نوع بذرها را ممنوع کرده اند و 28 کشور عملا بذرهای تراریخته کشت می کنند (که بخش عمده این کشورها زیر 500 هزار هکتار از این بذرها کشت می کنند). تصویر ترسیم شده از سوی صنعت بیوتکنولوژی و دولت آمریکا نشان می دهد که اکثر کشورهای جهان، کشت بذر محصولات تراریخته را اقدامی کاملا اشتباه تلقی می کنند.
در واقع بسیاری از کشورها اخیرا مقرراتی را در زمینه حفاظت از جمعیت و محیط زیست خود در برابر آسیب های زیست محیطی و سلامت ناشی از محصولات تراریخته وضع کرده اند.
تصویر ارائه شده در زمینه ممنوعیت کشت محصولات تراریخته در قاره آفریقا به دلیل فشار وارده بر اکثر کشورهای آفریقایی از سوی صنعت بیوتکنولوژی و بنیاد گیت برای لغو ممنوعیت واردات دانه های تراتریخته یا دریافت کمک غذایی محصولات تراریخته روشن نیست، اما 2 کشور همچنان به صورت رسمی کشت این نوع محصولات را ممنوع کرده اند: فهرست کشورهایی که رسماً کشت تراریختهها را ممنوع کردند به شرح زیر است:
قاره آفریقا: الجزایر (از سال 2000)، ماداگاسکار (از سال 2002)
قاره آسیا (4 کشور): ترکیه، قرقیزستان، بوتان، عربستان
قاره آمریکا (4 کشور): بلیز، پرو، اکوادور، ونزوئلا
قاره اروپا (28 کشور): اسکاتلند، ولز، ایرلند شمالی، آلمان، فرانسه، هلند، مالت، قبرس، یونان، بلغارستان، روسیه، صربستان، کرواسی، ایتالیا، دانمارک، مجارستان، مولداوی، لاتویا، لیتوانی، اتریش، لهستان، اسلونی، آذربایجان، بوسنی و هرزگوئین، لوکزامبورگ، اوکراین، نروژ، سوئیس ممنوعیت رسمی کشت محصولات تراریخته در این کشورها در حالی است که اخیراً در دولت روحانی با نفوذ برخی عوامل، مجوز کشت محصولات کُشنده و عقیم کننده تراریخته در لایحه برنامه ششم گنجانده شد که با موج مخالفتها روبرو گردید و انتظار می رود دولت روحانی با جان مردم بازی نکند و اقدام به حذف این بند نماید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]