واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استفاده از سلاحهاي شيميايي و اتمي عامل تخريب محيطزيست است
رئيسجمهوري با تأكيد بر اينكه دستيابي به توسعه پايدار بدون صلح و اعتدال امكانپذير نيست، افزود: ما بايد هم با افراط، خشونت و تروريسم مقابله كنيم و هم در برابر تخريب محيط زيست بايستيم چراكه جهان ما بايد عاري از خشونت و افراط و سوء استفاده از نعمات طبيعي و افراط در رفتار با طبيعت باشد.
حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني صبح شنبه در دومين سمينار بينالمللي محيط زيست، دين و فرهنگ با هدف ارتقاي گفتوگوي بين فرهنگي براي توسعه پايدار خاطرنشان كرد: اعتقادات ديني به عنوان يك انگيزه مهم فرهنگي ميتواند پايهاي تأثيرگذار در حركت جامعه به سمت اهداف بلند انساني باشد.
وي، ازدياد جمعيت و گام برداشتن بشر به سمت صنعت بدون توجه به ضرورت حفظ محيط زيست را از جمله عوامل فشار بر طبيعت و تخريب محيط زيست در جهان برشمرد و گفت: در حالي كه انتظار ميرفت همزمان با پيشرفتهاي صنعتي، انسانها با كمك علم، انديشه و فكر باري از دوش كره زمين بردارند اما عملاً و با گذشت زمان، صنعت نه تنها كمكي به محيط زيست نكرد بلكه به تخريب آن پرداخت.
رئيسجمهوري ادامه داد: استفاده بشر از سوختهاي فسيلي و جنگهاي پيدرپي در عرصه جهاني بيشترين آسيبها را به ويژه بين قرون 17 تا 20 به طبيعت وارد كرد و استفاده از سلاحهاي شيميايي و اتمي در آن دوران عامل نابودي انسان و تخريب محيط زيست شد.
وي با تأكيد بر ضرورت دستيابي به منابع جديد، استفاده از علم به تنهايي و بدون برنامهريزي را توسعه ناپايدار دانست و خاطرنشان كرد: توسعهاي پايدار است كه به واسطه آن، انسان در مسير حركت براي صنعتي شدن و استفاده از منابع متعدد، در برابر كره زمين و محيط زيست نيز احساس مسئوليت كند و نميتوان بدون بهرهگيري و استفاده از دين، فرهنگ، ايمان و ارزشهاي انساني، در مسئله مهمي همچون محيط زيست به خوبي برنامهريزي و اقدام كرد.
روحاني محيط زيست، صلح جهاني، مقابله با افراط و خشونت و مبارزه با تروريسم را عامل وحدت ميان اديان برشمرد و خاطرنشان كرد: ايران زماني كه تروريستها براي سقوط بغداد و دمشق تلاش ميكردند به نداي مظلوميت همسايگان خود پاسخ مثبت داد و اگر ايران نبود داعش به طور عملي تحقق مييافت و امروز به جاي يك گروه تروريستي با دولت تروريستي داعش مواجه بوديم.
رئيس شوراي عالي محيط زيست افزود: ما بايد با طبيعت همزيستي مسالمتآميز داشته باشيم چراكه اگر بخواهيم با طبيعت مقابله كنيم، قطعاً شكست خواهيم خورد.
وي تصريح كرد: امروز بسيار خوشحالم از ايراني سخن ميگويم كه نداي برنامه خاورميانه عاري از سلاح هستهاي، گفتوگوي تمدنها، تعامل بين فرهنگي و اديان در موضوع محيط زيست و جهان عاري از خشونت و افراطيگري از اين سرزمين به پا خاست و پيام اين كشور براي جهان، اعتدال و ميانهروي بوده و همواره اعلام ميكند كه راه نجات ما ميانهروي و دوري از افراط است.
رئيسجمهوري افزود: رهبران اديان و مذاهب مختلف باوجود قدرت بزرگي كه در تأثيرگذاري بر جامعه دارند متأسفانه در دهههاي اخير نتوانستند در زمينه توجه مردم به محيط زيست به خوبي عمل كنند.
روحاني اظهار اميدواري كرد: اديان آسماني و صاحبان فرهنگ به رسالت خود در راستاي ترغيب انسانها در رفتار مناسب با طبيعت و حفظ محيط زيست عمل كنند.
همچنين معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان حفاظت محيطزيست از پيشنهاد ايران به سازمان ملل درباره گرد و غبار و استقبال برنامه محيط زيست ملل متحد از اين پيشنهاد خبر داد.
معصومه ابتكار در حاشيه مراسم امضاي تفاهمنامه بيمه جامع پلنگ ايراني با اشاره به حضور پررنگ و مؤثر ايران در مجامع بينالمللي گفت: جمهوري اسلامي ايران در شكلگيري تفاهمنامه تغييرات اقليم پاريس نقش مؤثري داشته است.
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]