تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833350131
ضعف نمایندهِ بانک مرکزی ۲ میلیارد دلار ایران را بر باد داد
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حالا سوال این است که آیا نماینده بانک مرکزی در سال ۹۲ که مذاکرات هستهای آغاز شد، از این مسئله خبر نداشت؟ آیا نباید بندی را در برجام قرار میداد و آمریکاییها را ملزم میکرد که این پول را آزاد کنند؟
به گزارش تراز ، برجام و دستاوردهای اقتصادی آن در 100 روز گذشته آبستن حوادث جدیدی شد. ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی که برای شرکت در اجلاس بهاره صندوق بین المللی پول به آمریکا سفر کرده بود، در اظهاراتی به طور مکرر دستاوردهای اقتصادی برجام را زیر سوال برد و به عنوان اولین دولتمرد تدبیر و امید رسما اعلام کرد که "هیچ" چیز از برجام عاید اقتصاد ایران نشده است. همزمان با حضور سیف در واشنگتن، عضو دیگر دولت تدبیر و امید یعنی محمد جواد ظریف هم به نیویورک رفت، تا با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کند و مشکلات اجرای برجام به خصوص در حوزه مبادلات پولی با موسسات مالی و بانکهای اروپایی را با وی در میان بگذارد.
چند روز بعد در حالی که ولی الله سیف در بازگشت از آمریکا در حال پایین آمدن از پله های هواپیما بود و ظریف و معاونانش در ینگه دنیا مشغول مذاکره با آمریکایی ها بودند، خبری جدید و بهت آور در رسانه ها منتشر شد که هیچ کس انتظار شنیدن آن را در این شرایط نداشت.
دیوان عالی آمریکا اعلام کرد که حدود دو میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران در آمریکا باید به خانوادههای قربانیان آمریکایی که در بمب گذاری سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت، پرداخت شود.
انتشار این خبر موجی از انتقادات را متوجه تیم مذاکره کننده هسته ای و بانک مرکزی کرد، اما روابط عمومی این بانک دو روز بعد در اطلاعیه ای مدعی شد که غارت عجیب دارایی های ایران در آمریکا نقض برجام به حساب نمی آید!
اما سه روز بعد یعنی از عصر روز شنبه 4 اردیبهشت، بازی رسانه ای جدیدی از سوی "اتاق فکر دولت تدبیر" آغاز شد. دولتمردان یازدهم که 72 ساعت بود در خصوص غارت 2 میلیارد دلاری دارایی های ایران واکنشی از خود نشان نداده بودند، به یکباره و در یک اقدام هماهنگ واکنش های خود را آغاز کردند، به طوری که در عرض دو ساعت و نیم، "یک نظر واحد" از سوی 3 دولتمرد ارشد روحانی، درباره این مسئله منتشر شد.
این سه مقام دولت مثل همیشه یک مقصر تکراری را برای غارت 2 میلیارد دلاری دارایی های ایران پیدا کردند و اصطلاحا همه کاسه کوزه ها را مانند دفعات قبل بر سر دولت سابق شکستند!
ابتدا حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه که عضو تیم مذاکره کننده هسته ای هم است، دست به کار شد. او در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت که مسئولان بانک مرکزی در دولت قبل با خرید اوراق قرضه در آمریکا سرمایه گذاری کرده اند و باید دارایی های ایران را از سال 2006 از آمریکا خارج می کردند. بنابراین غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران در آمریکا ناشی از بی احتیاطی دولت قبل است.
هنوز یک ساعت از صحبتهای بعیدی نژاد نگذشته بود که اسحاق جهانگیری معاون اول دولت روحانی هم وارد صحنه شد و با بیان اظهاراتی در نشست با مدیران بانکهای خصوصی و دولتی سعی کرد بار دیگر توپ را به زمین دولت احمدی نژاد بیندازد. معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران توسط دولت آمریکا نتیجه بی تدبیری دولت قبل است و دولتمردان سابق تصمیم گرفتند بخشی از منابع بانک مرکزی با یک اوراقی در اروپا مدیریت شود.
یک ساعت و نیم بعد از صحبتهای اسحاق جهانگیری، رئیس کل بانک مرکزی هم برای تکمیل پازل دولت تدبیر و امید، سکوت سه روزه خود درباره غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران را شکست و رسما اعلام کرد که در دولت گذشته به رغم هشدارهای دلسوزانه کارشناسان و مدیران بانک مرکزی مبنی بر پرهیز از سرمایهگذاری روی اوراق بهادار دلاری؛ هنگام خرید اوراق بهادار و سرمایهگذاریهای دلاری، سهلانگاریشده، دقت کافی و احتیاط های لازم صورت نگرفته است.
فردای آن روز هم رسانه های حامی دولت که بعد از غارت 2 میلیارد دلاری اموال ایران ترجیح داده بودند سکوت اختیار کنند به یکباره در تیترهایی هماهنگ اعلام کردند که غارت 2 میلیاردی مربوط به دولت قبل است.
نکته جالب اینجاست که هر سه مقام دولت تدبیر و امید که عصر شنبه اظهارات یکسانی را در خصوص غارت 2 میلیارد دلاری منابع ایران در آمریکا مطرح کرده بودند، با کمترین حمله به دولت آمریکا، نوک پیکان حملات خود را به سمت دولت قبل چرخاندند.
اما حالا با گذشت دو روز از این جنجالها این سوال مطرح می شود که به راستی چه کسی مسئول توقیف دارایی های 2 میلیارد دلاری ایران توسط دولت آمریکا است؟ برای پاسخ به این سوال، اگر اظهارات روزهای گذشته مقامات ارشد دولت روحانی را در خصوص سرمایه گذاری دولت قبل در آمریکا بپذیریم، به نقش یک نفر می رسیم که می توانست اشتباه دولت محمود احمدی نژاد را در این خصوص جبران کند و جلوی تضییع حقوق ملت ایران را بگیرد.
این شخص کسی نبود جز نماینده بانک مرکزی در مذاکرات هسته ای. فردی که گفته می شود نه اقتصاددان است و نه تخصصی در مسائل بانکی دارد و بیشتر می توان یک وجهه حقوقی برای وی قائل شد. نماینده ولی الله سیف در مذاکرات هسته ای در طول دو سال اخیر که در کنار محمد جواد ظریف در مذاکرات حضور داشت می توانست با بررسی دقیق اشتباه دولت قبل راه سو استفاده آمریکایی ها را در برجام ببندد. در واقع شاید غارت 2 میلیارد دلاری دارایی های ایران به زعم دولتمردان نقض برجام نباشد، اما انتظار مردم و دلسوزان نظام از برجام این بود که حداقل جلوی دست اندازی دولت جنایتکار آمریکا را از دارایی های ایران بگیرد.
چرا نماینده سیف در مذاکرات هسته ای به غارت 2 میلیارد دلاری دولت آمریکا واکنش نشان نمی دهد؟
یک مقام سابق بانک مرکزی در این خصوص به خبرنگار «نسیم آنلاین» گفت: اوراق قرضه را هر دولتی هم خریده باشد، چندان مهم نیست، زیرا زمان خریدن اوراق قرضه بحث غارت دارایی های ایران مطرح نبوده است. دولتمردان ادعا می کنند، بعد از این که دولت قبل اوراق قرضه را خریده این اوراق در سال 91 بلکوه شده است. حالا سوال من است که آیا نماینده شما در سال 92 که مذاکرات هسته ای آغاز شد، از این مسئله خبر نداشت؟ آیا نباید بندی را در برجام قرار می داد و آمریکایی ها را ملزم می کرد که این پول را آزاد کنند؟
این مسئول اسبق تصریح کرد: در این جا دو فرضیه مطرح است. یا نماینده آقای سیف در مذاکرات هسته ای اصلا از این موضوع خبر نداشته یا اگر خبر داشته اصلا اقدامی در این خصوص انجام نداده است. حال این سوال از مذاکره کنندگان هسته ای مطرح می شود که پس شما چه مذاکره ای کرده اید؟ آیا مورد دیگری هم هست که شما ندیده اید و یا از کنار آن به راحتی گذشته اید و در برجام اشاره ای به آن نکرده اید و بعدا ممکن است برای کشور دردسر ساز شود؟
وی خاطرنشان کرد: پس باید گفت غارت دارایی های 2 میلیارد دلاری ایران بیشتر ناشی از ضعف کارشناسی تیم مذاکره کننده هسته ای به خصوص نماینده بانک مرکزی و آقای سیف بوده است. مگر تیم مذاکره کننده امتیازاتی را در برجام به طرف مقابل نداده که این دارایی ها آزاد شود؟ پس چرا این اتفاق نیفتاده است؟
معلوم نیست نماینده بانک مرکزی در مذاکرات هسته ای چه نقشی داشته است!
ضعف نماینده سیف در مذاکرات هسته ای انتقاد کارشناسان دیگر را هم ابرنگیخته است. حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق بانک مرکزی در گفتگو با «نسیم آنلاین» در این زمینه گفت: باید مشخص شود تیم اقتصادی مذاکره کننده هسته ای با چه کسانی صحبت کرده اند که در واقع مشکلات برجام را ندیده اند، به طوری که هنوز عمر برجام از 100 روز نگذشته که در اجرای آن مشکل ایجاد شده و اختلافات عمیق این چینی در آن به وجود آمده و مرجع قضاوتی هم در این خصوص وجود ندارد! این اتفاقات اعمال برنامه های اقتصادی کشور را معطل می کند.
با این حساب باید گناه بر باد رفتن دارایی های 2 میلیارد دلاری ایران توسط دولت آمریکا را بیش از همه به پای نماینده بانک مرکزی در مذاکرات هسته ای نوشت که به نظر می رسد در این زمینه سهل انگاری کرده است. باید دید دولتمردان برای پاسخگویی در خصوص عملکرد ضعیف نماینده ولی الله سیف چه توجیهی خواهند داشت. آیا انداختن این موضوع به گردن دولت قبل و جناحی کردن آن در شرایطی که آمریکا دارایی های کشور را تاراج کرده، کار درست است؟
زمانبندی انتشار: 6 ارديبهشت 1395 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
وزیر نفت هند خبر داد دهلینو آماده سرمایهگذاری ٢٠ میلیارد دلاری در چابهار است/ انتقال پولهای بلوکه ایران با
وزیر نفت هند خبر داددهلینو آماده سرمایهگذاری ٢٠ میلیارد دلاری در چابهار است انتقال پولهای بلوکه ایران با گشایش کانالهای بانکی وزیر نفت هند از آمادگی این کشور برای سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در چابهار خبرداد و گفت پولهای ایران در بانکهای هند محفوظ است و به زودی با گشایش کرئیس جمهوری آفریقای جنوبی: ارزش مبادلات با ایران به هشت میلیارد دلار می رسد
رئیس جمهوری آفریقای جنوبی ارزش مبادلات با ایران به هشت میلیارد دلار می رسد اقتصاد > اقتصاد سیاسی - ایرنا نوشت رئیس جمهوری آفریقای جنوبی گفت در حضور رئیس جمهوری ایران توافق کردیم ارزش مبادلات تجاری دو کشور را تا سال 2020 میلادی به هشت میلیارد دلار افزایش دهیم &laqجهانگیری:آمریکا با قلدری به منابع بانک مرکزی ایران دستبرد زده است/با بیتدبیری دولت قبل، آمریکا توانست دو میلی
جهانگیری آمریکا با قلدری به منابع بانک مرکزی ایران دستبرد زده است با بیتدبیری دولت قبل آمریکا توانست دو میلیارد دلار اوراق خریداری شده را مصادره کند معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا با نهایت قلدری به منابع بانک مرکزی در یک بانک اروپایی دستبرد زده است گفت دولت از همهبه دنبال سرمایهگذاری 20 میلیارد دلاری در صنعت انرژی ایران هستیم
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴ ۰۰ وزیر نفت هند میگوید اگر ایران شرایط مطلوبی پیشنهاد دهد این کشور احتمالا رقمی در حدود 20 میلیارد دلار در صنعت انرژی ایران و بنادر و افزایش واردات نفت از این کشور سرمایه گذاری خواهد کرد به گزارش ایسنا شرکتهای هندی در حال ارزیابی فرصتهای اکتشاف نفپخش زنده مبادله ایران با بانکهای خارجی
پخش زنده مبادله ایران با بانکهای خارجی روز گذشته جمعی از اصحاب رسانه بهطور زنده شاهد ارسال پیامهای مالی از طریق شبکه سوئیفت به بانکهای خارجی بودند تا از این طریق ابهامات درخصوص اتصال بانکها به این سیستم پیامرسان مالی برطرف شود روزنامه دنیای اقتصاد روز گذشته جمعی از اصحموافقت بانک مرکزی با انتشار 3 هزار ميليارد ريال اوراق رهنی مسکن
موافقت بانک مرکزی با انتشار 3 هزار ميليارد ريال اوراق رهنی مسکن بانک مرکزی با انتشار مبلغ 3 هزار میلیارد ریال اوراق رهنی به پشتوانه تسهیلات رهنی مسکن از سوی بانک مسکن موافقت کرد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در جلسه کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت کهمجوز مجلس برای انتشار ایرانچک توسط بانک مرکزی
مجوز مجلس برای انتشار ایرانچک توسط بانک مرکزی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به بحث هزینه لایحه بودجه به بانک مرکزی مجوز دادند ایرانچکهای مورد نیاز نظام اقتصادی کشور را تأمین کند آفتاب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است ایرانچکهای مورد نیاز نظام اقبانک مرکزی ایران رئيس دورهای هيات خدمات مالی اسلامی شد
بانک مرکزی ایران رئيس دورهای هيات خدمات مالی اسلامی شد شناسهٔ خبر 3600015 - شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳ ۵۲ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس بانک مرکزي در بيست و هشتمين جلسه شوراي عالي هيأت خدمات مالي اسلامي IFSB و چهاردهمين مجمع ساليانه به عنوان رييس دورهاي این سازمان در سال ۲۰چرا ۲ میلیارد دلار ایران به جیب آمریکا رفت؟
چرا ۲ میلیارد دلار ایران به جیب آمریکا رفت تاریخ انتشار يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۱۰ حکم دادگاه عالی آمریکا برای توقیف ٢ میلیار دلار از داراییهای ایران در آمریکا به بهانه ادعای مشارکت ایران در انفجار پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در لبنان طی روزهای گذشته بهانه حملابانك مركزی با انتشار 3 هزار میلیارد ریال اوراق رهنی مسكن موافقت كرد
بانك مركزی با انتشار 3 هزار میلیارد ریال اوراق رهنی مسكن موافقت كرد بانك مركزی با انتشار 3 هزار میلیارد ریال اوراق رهنی توسط بانك مسكن به پشتوانه تسهیلات رهنی مسكن موافقت كرد ۱۳۹۵ شنبه ۴ ارديبهشت ساعت 08 54 به گزارش پانا از روابط عمومی بانك مركزی امكان تعمیم انتشار اوراق حق تق-
اقتصادی
پربازدیدترینها