تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812788904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظرافت‌های جنگ نرم تهران _ واشنگتن


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


ظرافت‌های جنگ نرم تهران _ واشنگتن وبلاگ > خوش چهره، جلال - اگر قدرت نرم را بدیل قدرت‌نمایی عریان بدانیم آنگاه مفهوم جنگ نرم تهران و واشنگتن را بیشتر در‌خواهیم یافت. این دو با لحاظ همه ظرافت‌های مهندسی شده‌ در این جنگ، تا رسیدن به نتیجه معلوم به تلاش‌های خود برای ایجاد تغییر در ترجیحات یکدیگر تلاش می‌کنند.

واشنگتن با تجربه شکست سیاست یکجانبه گرایانه دولت بوش، رویکرد مشارکت‌جویی را در چارچوب سیاست نرم برای سیاست‌خارجی خود برگزید و در این راه ضمن ایجاد ائتلاف با قدرت‌های جهانی در اعمال تحریم‌ها علیه ایران، یکی از بانیان اصلی مذاکراتی شد که به توافق هسته‌ای جامعه بین‌الملل با جمهوری اسلامی انجامید. اما در نظر واشنگتن این توافق نمی‌تواند تنها محدود به برنامه هسته‌ای ایران باشد بلکه لازم است از فرصت‌ آن برای ایجاد توافق‌های بیشتر در سطح منطقه خاورمیانه و برخی حوزه‌های اقتصادی بهره جست. به عبارت دیگر در حالی که تهران بر محدودیت توافق با واشنگتن تا برجام تأکید دارد، واشنگتن می‌کوشد دامنه آن را تا سطوحی گسترش دهد که نگرانی‌های امنیتی و اقتصادی خود را در سطح خاورمیانه گسترش دهد. از همین‌رو با تقسیم نقش‌ها میان عوامل خود در لباس طرف‌های خوب و بد، می‌کوشد بر ترجیحات تهران برای استمرار گفت‌وگوها تأثیر بگذارد.
تهران نیز با آغاز به‌کار دولت یازدهم، توانمندی اعمال قدرت نرم خود را به رخ کشید. مهمترین کارویژه این دولت در بروز تازه جهانی خود، تلاش برای تغییر تصورات القا شده در باره نقش و جایگاه ایران در جامعه بین‌المللی و به ویژه منطقه بود. مهمترین چالش دولت یازدهم ایجاد تعامل در جامعه جهانی با گفتمان‌های معارض بود. نتیجه موفق اقدام تهران دستیابی به توافق هسته‌ای با حاصل جمع متغیر بود. در این توافق جایگاه هسته‌ای ایران از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شد؛ ایران "طرف اصلی" گفت‌وگو با قدرت‌های جهانی قرار گرفت. این درحالی بود که پیش از این و در هنگامه تحریم‌های پیاپی، جایگاهی در اندازه "موضوع" توافق و یا اختلاف‌ها میان قدرت‌های صاحب رأی در شورای امنیت سازمان ملل‌متحد داشت.
تهران با تدابیر نرم و با پرهیز از نگرش‌های تجدید‌نظر طلبانه گذشته، توانست با تثبیت مشروعیت سیاست خارجی خود نزد جامعه جهانی، از یکسو به توقف و لغو تحریم‌ها و نیزحفظ توان هسته‌ای خود همت کند. از سوی دیگر میان ترجیحات اروپا و ایالات متحده در قبال ایران شکاف اندازد. به‌این ترتیب فرصت‌های کم بدیلی برای حیات اقتصادی کشور فراهم شد.
حضور گسترده هیات‌های اقتصادی و سیاسی اروپایی، افریقایی و آسیایی در تهران، چشم‌اندازی امید بخش را در آینده ایران به تصویر می‌کشد. در این‌حال واشنگتن می‌کوشد با حفظ ارتباطات خود، ضمن تعقیب منافع مستقل از ترجیحات دیگر شرکای اروپایی و آسیایی، تهران را در مسیری منطبق با خواست‌هایش قرار دهد. این خواست‌ها تاکنون از سوی تهران مردود شناخته شده است. دلیل این وضع درک تهران نسبت به نیات واشنگتن است که آن را همچنان در اندازه قدرت متخاصم با اهداف امپریالیستی جلوه می‌دهد. به زعم تهران، واشنگتن توافق برجام را تنها در چارچوب مدل دلخواه خود تفسیر می‌کند. در این مدل، توافق می‌تواند از سوی تهران نتیجه‌ای باحاصل جمع صفر تفسیر شود.
تعاملات جاری میان تهران و واشنگتن، تصویری از جنگ نرم را نشان می‌دهد که هردو به مثابه شطرنج بازان قهار، همه مهره‌های خود را با دقت و درایتی کم‌نظیر به حرکت واداشته‌اند، بی‌‌آنکه بخواهند هر امتیاز را بدون دریافت امتیاز متقابل ببخشند. این جنگ در حالی است که هر دو طرف، متغییر‌های اصلی هر تغییری هستند که می‌تواند به فرجام نهایی برجام بینجامد.

کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - جنگ نرم - آلن ایر (سخنگوی وزارت خارجه امریکا) -




دوشنبه 6 اردیبهشت 1395 - 10:56:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن