تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831185645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت جلوی حراج ارزان فولاد ملی را بگیرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یادداشت رسیده به مهر ؛
دولت جلوی حراج ارزان فولاد ملی را بگیرد

مهدی کرباسیان


شناسهٔ خبر: 3606342 - یکشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵
اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت

افزایش تعرفه واردات فولاد، همزمان با بالا رفتن قیمت این کالا در بازارهای جهانی، نگرانی‌هایی را در میان فعالان اقتصادی در فولاد و صنایع پایین‌دستی به دنبال داشته است. به گزارش خبرنگار مهر، دولت تصمیم گرفته تا از ابتدای سال جاری، تعرفه واردات فولاد را برای حفاظت از صنایع داخلی در مقابل دامپینگ برخی کشورهای تولیدکننده کلان در دنیا، بالا برد. در عین حال، قیمت فولاد نیز در دنیا رو به افزایش گذاشته و همین امر، نگرانی‌هایی را در میان فعالان اقتصادی به دنبال داشته است. امیرحسین کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل در یادداشتی به خبرگزاری مهر، گوشه‌ای از این نگرانی‌ها و راهکارهای برطرف کردن آن را تشریح کرده است: «در بحث پیش‌بینی قیمت هر کالایی در گام اول هر گونه عدم تعادل در دو سوی عرضه و تقاضا باعث کاهش یا افزایش قیمت‌ها خواهد شد که نتیجه ای آن چیزی جز خروج تعدادی از تولیدکنندگان یا مصرف کنندگان از صحنه رقابت و افزایش یا کاهش قیمت های انرژی و مواد اولیه هم چون سنگ آهن و کک و... و افزایش یا کاهش نرخ ارزها افزایش و کاهش تعرفه ها بر واردات و عوارض بر صادرات نیز در تغییر قیمت ها نخواهد بود. به هر حال اگر بخواهیم به وضعیت فولاد نگاهی گذرا داشته باشیم و چرایی افزایشی بودن را بررسی کنیم به چند نتیجه خواهیم رسید که اکثر فولاد سازان بزرگ دنیا از جمله چین، ژاپن، آمریکا، هند، روسیه، کره جنوبی و آلمان در سال ۲۰۱۵ بعلت نداشتن تقاضا و افت قیمت‌ها یک سوم متوسط حاشیه سود سالیان گذشته که کمتر از ۴ درصد را داشته اند، پس باید فکری کنند؛ ضمن اینکه بر اساس پیش بینی های صورت گرفته برای بازار فولاد در سال ۲۰۱۶ رکود و عدم تقاضا را در این سال خواهیم داشت که این پیش‌بینی به وقوع پیوسته که در این برهه زمانی حساس فولاد سازان خصوصا فولاد سازان مقایس کوچک باید برای نجات خود و اقتصاد کشورشان واکنشی سریع نشان دهند. این واکنش ها می تواند شامل تعطیلی یا اعلام ورشکستگی و جلوگیری از ادامه زیان دهی باشد. اگر به بررسی بازار فولاد جهانی تا این لحظه سال ۲۰۱۶ نگاهی بیندازیم، دقیقا این اتفاق افتاده و کاهش تولید را در کشور های تولید کننده بزرگ از جمله چین شاهد هستیم. همچنین، توجه به این نکته ضروری است که فقط کشور چین ظرف کمتر از ۱۵ سال بعلت وجود تقاضا ظرفیت تولید فولاد خود را ۶ برابر کرد پس به همین سرعت هم قدرت کاهش ظرفیت دارد به گونه ای که اخباری که از بازار چین به گوش می رسد، چین هم اکنون بیش از ۱۵۰ میلیون تن از ظرفیت تولید فولاد خود کاسته است. اگر باز عقبگردی به قانون عرضه و تقاضاداشته باشیم، می توان به این نتیجه رسید که کاهش عرضه اثر خود را بر افزایش قیمت ها گذاشته است و به مفهوم دیگر اینکه تولید کنندگان بزرگ فولادی دیگر حاضر نیستند فولاد تولیدی خود را به قیمت های قبل در اختیار مشتریان قرار دهند.حال سوال بعدی این است که پایداری این قیمت‌های بالا در فولاد تا چه زمانی می توانند دوام بیاورد؟ آیا قیمت های فعلی ساختگی و مقطعی است؟ برای پاسخ به این پرسش هم باید به بازار مصرف برگشت و پرسید آیا هم اکنون مازاد تقاضا اصلاح شده یا خیر؟ آن گونه که از شواهد پیدا است در دنیا هیچ مازاد تقاضایی وجود ندارد و حتی سرانه مصرف فولاد در جهان کاهش یافته است. از سوی دیگر هم چنان برای فولاد سازان خطر افزایش عرضه توسط رقبا یا برگشت تعطیل شده ها پس از بهبود نسبی قیمت ها وجود دارد و این بازگشت، به معنی تولید مازاد مجدد و کاهش قیمت ها خواهد بود.

همه می دانیم که اکنون دولت با کمبود منابع مالی روبه رو است؛ بودجه عملیاتی و عمرانی افزایش قابل توجهی نداشته پس نوید اتمام رکود و رونق نسبی را نمی توان داد. از سوی دیگر دولت برنامه ای برای تعریف طرح های بزرگ و جدید عمرانی نداشته و به تکمیل طرح های نیمه تمام بسنده کرده از طرف دیگر هنر دولت تدبیر و امید در کاهش تورم و جلوگیری از افزایش قیمت ها بوده و مسلما درسال سرنوشت ساز برای انتخاب مهم بعدی باید نقش آفرینی کند و از "حراج ملی فولاد ارزان قیمت" به بهانه صادرات جلوگیری کرده و عوارض منطقی بر صادرات خام فروشان ببندد و تعرفه واردات فولاد خام و ورق های فولادی که مواد اولیه هزاران کالا و سبب اشتغال صدها هزار نفر است را حداکثر ۵ درصد کند. همچنین برای ورود کالای تکمیلی و ساخته شده نهایی تعرفه های سنگین و بیش از ۲۰درصدی تعین کند و به تنظیم بازاری بپردازد که این مهم، برد - برد تقاضا کننده ها و عرضه کننده ها در کشورمان را بدنبال داشته باشد.

نتیجه اینکه با توجه به مطالب بیان شده به نظر می رسد این افزایش قیمت ها در زمان رکود حرکت ماشین فولاد در سربالایی نفس گیر و با دنده سنگین است، و امکان دارد با فرمان ایستی از سوی دولت ها یا مصرف کننده ها این ماشین مجددا خلاص شده و به سرعت در جای اول خود برگردد «.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن