تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826612280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلارهای گاوسعودی را تا غروب می‌توان دوشید!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دلارهای گاوسعودی را تا غروب می‌توان دوشید!
عربستان، امريكا را تهديد كرده است كه 700 ميليارد دلار از دارايي‌هاي خود را از اين كشور خارج مي‌كند؛ اين خبر گرچه در صدر اخبار چند روز گذشته قرار دارد اما اينكه تهديدي اينچنين تا چه اندازه قابليت اجرا داشته باشد بحثي است مفصل كه در مجموع نمي‌توان به عملي شدنش به ديده «قطعيت» نگريست.
نویسنده : وحید حاجی‌پور 


به گزارش «جوان» نگاهي به ميزان دارايي‌هاي عربستان در امريكا نشان مي‌دهد كه اين رقم حداقل 200 ميليارد دلار با آنچه در واقعيت وجود دارد متفاوت است. اما سؤالي كه ممكن است اذهان را به خود مشغول سازد اين است كه چطور عربستان چنين سرمايه عظيمي در امريكا دارد. براي پاسخ به اين پرسش بايد به سال 1945 رفت؛ جايي كه عبدالعزيزبن سعود روي ناوچه‌اي جنگي در رود نيل با رئیس‌جمهور امریکا ديدار كردند و در آن ديدار امريكا رسماً به حافظ منافع سعودي‌ها ملقب شد. موضع رياض در برابر موضوع فلسطين و اسرائيل نارضايتي‌هاي بسياري را در ميان قبايل اين كشور ايجاد كرد و شورش‌هاي بسياري در آن سال شكل گرفته بود. عربستان با واگذاري امتيازهاي نفت به امريكا خواستار حمايت نظامي اين كشور در برابر شورش‌ها شد. پس از سركوب كردن اعتراضات اين پيوند عميق‌تر و پايه‌ريز يك قرارداد مهم ميان دو كشور شد.
عربستان باديه نشين در ابتداي دهه 70 با وجود برخورداري از درآمدهاي بالاي نفت همچنان يك كشور عقب مانده بود؛ امريكايي‌ها با درك اين مهم و سرخوردگي اعراب مذاكره با سعودي‌ها را آغاز كردند و كمك‌هاي فني، مهندسي سخت‌افزار و آموزش نظامي را به آنها پيشنهاد دادند. نهايت اين پيشنهادها به كميسيون مشتركي ختم شد كه تا به امروز به كار خود مشغول است. كميسيون اقتصادي مشترك ايالات‌متحده و عربستان سعودي مشهور به «IECOR» تشكيل شد و نقطه نهايي آن اين شد كه شبه‌جزيره نفت با پول سعودي‌ها و پيمانكاري شركت‌هاي امريكايي ساخته شود.
قراردادي 25 ساله با آلفرد امضا شد كه در وصف آن وزير وقت خزانه‌داري امريكا گفت: «اين قرارداد، موقعيت ايالات‌متحده را در بزرگ‌ترين كشور نفتي تثبيت كرد و مفهوم وابستگي را جا انداخت.»
گرچه هدف واشنگتن از اين قرارداد تأمين امنيت انرژي بود اما وسيله اين اقدام توجيه پروژه‌هاي اقتصادي براي بازگرداندن دلارهاي عربي به امريكا بود. درواقع براي به بند درآوردن عربستان نظام اقتصادي اين كشور بايد با وال‌استريت و امريكا پيوند مي‌خورد كه اين كار در نهايت زيركي انجام شد.
اوپك هم در آن سال‌ها به كشورهاي نفتخيز توصيه كرده بود تا به سراغ پالايشگاه‌ها و پتروشيمي‌ها بروند. بلافاصله واشنگتن طرحي را آماده كرد كه براي تحقق چنين هدفي بايد زيرساخت‌هاي لازم ازجمله خطوط نفت، آب، برق، مخابرات، جاده‌هاي دراز، فرودگاه‌ها، بندرها، گسترش خدمات رفاهي و... آماده مي‌شد كه با چراغ سبز سفير رياض مواجه شد. اين موافقت هم به قيمت ورود لشكر اقتصادي غرب به عربستان تمام شد و آغازي بود بر وابستگي عربستان به امريكا.
عربستان در حال صنعتي شدن (البته به‌ظاهر) بود اما به‌وسيله غرب كه موجب شد طرح حفاظت از تمدن صنعتي شبه‌جزيره با اين كشور منعقد شود تا صنعت اسلحه‌سازي امريكا از اين قافله عقب نماند. انبوهي از هواپيماها، چرخ‌بال‌ها، سلاح‌ها و. . . با قيمتي گزاف به آل سعود فروخته شد و عربستان پول نفت خود را تقديم كاخ سفيد كرد. بر همين اساس بود كه تكيه كلام مشخصي در مورد اين كشور تا به امروز شعار اهالي خيابان 1300 پنسيلوانيا شده است: «گاوي كه تا غروب بازنشستگي مي‌توان دوشيد.»
بر اساس اين معامله، عربستان با دلارهاي نفتي خود اوراق بهادار دولت امريكا را مي‌خريد و در عوض وزارت خزانه‌داري ايالات‌متحده سود اين اوراق را طوري هزينه مي‌‌كرد كه عربستان را از شكل قرون‌وسطايي خود خارج كند! به‌بيان‌ديگر شيخ‌هاي نفت‌نشين پول نفت و سود آن را در امريكا سرمايه‌گذاري كرده و گوش‌به‌فرمان كاخ سفيد شدند. سعودي‌ها دلارهاي نفتي خود را تحويل وزارت خزانه‌داري امريكا مي‌دهند و اين رويه اطمينان خاصي را به واشنگتن مي‌دهد كه هر چه به عربستان ديكته مي‌كند، همان مي‌شود.
خروجي اين كميسيون مشترك حالا تبديل شده است به 700 ميليارد دلار دارايي عربستان در امريكا. اين كشور بخش بزرگي از درآمدهاي نفتي خود را در وال استريت و شركت‌هاي بزرگ امريكايي سرمايه‌گذاري كرده و اوراق بهادار بسياري را در دست دارد. آنها به خوبي مي‌دانند در صورت خارج كردن سرمايه‌هاي خود از امريكا بحران بزرگي در جهان ايجاد مي‌كنند و نظام مالي جهان را متأثر مي‌سازند لذا قصد بهره‌گيري از آن براي مقاصد سياسي خود را دارند. مانند نفت كه حالا تبديل به يك ابزار سياسي شده است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن