واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بازپس گیری ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی واگذار شده
رئیس سازمان امور اراضی کشور از بازپس گیری ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی واگذار شده خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، قباد افشار با اشاره به اینکه از مجموع بیش از 2 میلیون هکتار اراضی واگذار شده به افراد 40 هزار هکتار فسخ قرارداد شده است افزود: سال گذشته برای بازپس گیری بخشی از اراضی برای 360 پرونده که معادل 40 هزار هکتار بود به علت بایر گذاشتن اراضی اخطاریه صادر شد و کمیسیون های نظارتی آرای فسخ قرارداد را با این افراد صادر کردند.
وی گفت: تعدادی از افراد 6 ماه تا یک سال برای فعالیت تولیدی کشاورزی در این اراضی مهلت گرفتند و برای برخی دیگر که امکان احیا و اجرای طرحها را ندارند مراحل خلع ید برای آنها عملیاتی شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: چگونگی روند احیا و تولید در عرصه های دولتی واگذار شده به افراد تحت نظارت کمیسیون های تخصصی قرارداد و در صورت تخلف اخطار دریافت می کند. در صورت تخلف اراضی بازپس گیری و در اختیار دیگر افراد قرار می گیرد.
افشار گفت: براساس قوانین و مقررات علاوه بر بازپس گیری اراضی جریمه محیطی اراضی نیز از متخلفان دریافت می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: براساس مصوبه شورای امنیت ملی طرح پدیده شاندیز باید با مقررات و ضوابط قانونی تطبیق پیدا کند.
افشار با اشاره به اینکه تغییر کاربری های غیرقانونی در مراجع قضایی در دست پیگیری است ، افزود: براساس تطبیق قانونی برخی ساخت و سازها نباید انجام می شد ، برخی دیگر باید کاهش یابد و تغییر کند و در برخی قسمت ها نیز که فضای سبز بوده است ساخت و ساز متوقف شود.
وی گفت: اگر امکان تطبیق قانونی در بخش کشاورزی وجود داشته باشد متقاضیان به شرطی که حقوق دولتی را بپردازند و ضوابط و مقررات را رعایت کنند ، می توانند طبق مصوبات شورای عالی شهرسازی و مصوبه شورای امنیت ملی عمل کنند در غیر این صورت قطعاً با آنها برخورد خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: آنچه که در گزارش های مربوط به پرونده پدیده شاندیز مشاهده کردم مجریان تلاش کردند طرح را با قانون تطبیق دهند که اگر این اقدام انجام شود امکان حمایت وجود خواهد داشت.
قباد افشار با اشاره به اینکه برای 2 میلیوین هکتار از 5 میلیون هکتار از اراضی نقشه های دقیق تهیه شده است افزود: اطلاعات دقیق و توصیفی درباره شرایط آب و خاک 2 میلیون هکتار از اراضی کشور آماده شده است و می تواند برای اجرای طرح های تولیدی در اختیار معاونت های مختلف وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
وی گفت: امسال اسناد مالکیت یک میلیون هکتار از اراضی با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای کشاورزان صادر می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور همچنین از رفع اختلافات بین کشاورزان و دولت خبر داد و افزود: اختلافات و تداخلات بیش از 500 هزار هکتار از اراضی با استفاده از اطلاعات عکس های هوایی و نقشه های اراضی در کارگروه های تخصصی در دست بررسی است و بزودی این مسائل رفع می شود تا کشاورزان با خیال راحت به فعالیت تولیدی ادامه دهند.
افشار گفت: امسال از 10 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی عکسبرداری هوایی می شود که عکسبرداری از اراضی درجه یک زراعی آبی و باغات در اولویت است و نقشه های این اراضی برای حفاظت دقیق مورد پایش قرار می گیرد.
وی افزود: در برنامه ششم قرار است 15 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی عکسبرداری و تهیه نقشه شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: براساس پیش بینی های انجام شده در لایحه بودجه قرار است بیش از 900 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح عکسبرداری و نقشه برداری از اراضی کشاورزی اختصاص یابد.
افشار افزود: براساس گزارش های موجود برای 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی اسناد مالکیت صادر می شود و باقی نقشه ها نیز که معادل 360 هزار هکتار است نیز برای صدور سند به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال خواهد شد.
شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]