واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجيدي با «محمد رسولالله(ص)» چهره سال هنر انقلاب شد
مجيد مجيدي كارگردان شاخص سينماي كشورمان و خالق فيلمهاي «به رنگ خدا» و «محمد رسولالله(ص)» در مراسم اختتاميه جشن هنر انقلاب اسلامي به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفي و تجليل شد.
نویسنده : محمدصادق عابديني
مجيد مجيدي كارگردان شاخص سينماي كشورمان و خالق فيلمهاي «به رنگ خدا» و «محمد رسولالله(ص)» در مراسم اختتاميه جشن هنر انقلاب اسلامي به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفي و تجليل شد.
شامگاه سهشنبه 24 فروردين ماه سالن سوره حوزه هنري ميزبان مراسم اختتاميه جشن هفته هنر انقلاب اسلامي بود. در يكي از بخشهاي اين مراسم مجيد مجيدي به دليل ساخت و اكران موفق فيلم سينمايي «محمد رسول الله(ص)» پرفروشترين فيلم سال 94 كه مضموني ديني داشت و اكرانهاي موفق خارج از كشور، توانست عنوان چهره سال هنر انقلاب را به خود اختصاص دهد. مجيدي پس از دريافت جايزهاش در سخناني به جايگاه هنرمند انقلابي اشاره كرد و گفت: وظيفه اصلي هنرمند انقلابي، پايداري در جايي است كه در آن قرار گرفتند و براي ديدگاهي كه دارند بايد بايستند و اين، عرصه سختي است. وي ادامه داد: ما قطعاً جوانان و نيروهاي متعهد انقلابي بسياري در كشور داريم و من به هنر و سينماي اين كشور اميدوارم. معتقدم نيروهاي تازهنفس و جواني آمدند كه به زودي شاهد آثار برجستهتري از آنها هستيم. ما دستاوردهاي خوبي در عرصه هنر انقلابي داشتيم اما نتوانستيم به آنچه در شأن حوزه هنر انقلاب باشد، دست پيدا كنيم.
رقابت 6 چهره در انتخاب هنرمند شاخص سال
در حالي كارگردان فيلم «محمد(ص)» موفق به كسب اين جايزه شد كه پنج نامزد ديگر نيز براي كسب اين جايزه حضور داشتند. شخصيتهايي مانند «پرويز پرستويي» برنده سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد از سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر، «جواد افشار» كارگردان سريال كيميا بلندترين سريال تلويزيوني صداوسيما، «عبدالحميد قديريان» نقاش پيشكسوت كه تابلوهاي عاشورايياش شهرت زيادي دارند، «بهناز ضرابيزاده» نويسنده كتاب دختر شينا يكي از پر فروشترين و پر مخاطبترين كتابهاي منتشر شده در حوزه دفاع مقدس و «هادي محمديان» كارگردان انيميشن سينمايي شاهزاده رم با نگاهي به زندگي مادر حضرت حجت (عج) كه موفقترين انيميشن توليد شده در داخل كشور است. انتخاب چهره برتر هنر انقلاب بر اساس رأيگيري از حدود 60 نخبه فرهنگي و هنري صورت گرفته است.
تعهد، هنر انقلاب را از ساير هنرها جدا ميكند
فاضل نظري دبير هفته هنر انقلاب در مراسم اختتاميه اين هفته، طي سخناني به برگزاري جشن هنر انقلاب پرداخت و مهمترين تفاوت هنر انقلابي با ديگر هنرها را تعهد دانست.
نظري گفت: امسال روي پيشاني هفته هنر انقلاب، شعار هنر متعهد به حقيقت را نوشته كه اين شعر برگرفته از نظرهای امام راحل(ره) است. حقيقت در هر سطحي محترم و متعالي است و هرچه اين حقيقت عميقتر باشد به جاودانگي نزديكتر است. مردم اين سرزمين از گردنههاي تاريخي به سختي گذشتهاند و امروز براي تحقق آرمانهاي انقلابشان تلاش ميكنند و هر آينه نزديكتر ميشوند. اكنون كه در آينه هنر متعهد به حقيقتها مينگرند، آن را دستيافتنيتر و ماندگارتر مييابند. خوشا به حال كساني كه از اين پنجره بر دنيا نظر ميافكنند. فصل افتراق هنر انقلاب با ساير هنرها، همين موضوع تعهد است. اين شاعر شناخته شده شعر انقلاب با توضيح درباره چگونگي انتخاب چهره هنر انقلاب گفت: امسال چهره هنر انقلاب معرفي ميشود و اين انتخاب نمادين است. همه كساني كه در راه تحقق آرمانها قدم برميدارند، برندهاند. اين انتخاب از يك فرايندي پر پيچ و خم گذشته كه در آن به شش نام درخشان رسيديم. در يك گروه كانوني، به فهرستي از 19 اسم رسيديم. 19 اسمي كه كارشان در سال 1394 به عرضه رسيده باشد. حالا اگر موضوع فيلم باشد، اكران عمومي و اگر ادبيات باشد، زمان انتشارش. آنچه ما را خوشحال ميكند اين است كه به دور از رقابت، فضاي ما صميمي است. نامزدهاي منتخب، توسط يك گروه 70 نفره ارزيابي شدند و بعد از 19 اسم، به 9 كانديدا رسيديم و طي بررسيهاي بيشتر اين انتخاب به شش نفر كاهش يافت. آنچه ميماند، تشكر بنده از همه كساني است كه در اين بين تلاش كردند و همدلانه و مشفقانه در كنار هم بودند تا اين هفته در كمال شكوه برگزار شود.
افزايش مخاطبان هنر انقلاب
محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري نيز در مراسم اختتاميه جشن هفته هنر انقلاب، از افزايش مخاطبان هنر انقلاب سخن گفت. مومني شريف در سخناني گفت: خيليها معتقدند كه در حوزه هنر انقلاب ما دچار بحران مخاطب هستيم؛ بنده اين عرض را قبول ندارم. خوشبختانه آثار ديني- انقلابي با استقبالي كمنظير مواجه شده است. سال گذشته ميزان فروش آثار سوره مهر، به 11 ميليارد تومان رسيد كه نسبت به سال قبل از آن رشد دو برابري داشتيم. اين در شرايطي است كه بسياري از انتشاراتيها كارشان بيرونق بوده است. در بخش سينما هم فيلم ارزشمند «محمد رسولالله» ساخته شد كه مخاطب بسياري را به سالن سينما كشاند و ركورد فروش را شكست. اين شرايط رشد و بالندگي به دو شرط محقق ميشود. اول اينكه اثر هنري بتواند از حيثيت خودش دفاع كند و دوم عرضه و معرفي اثر به مخاطب است. وي ادامه داد: يكي ديگر از ويژگيهاي سال 94، حضور هنرمندان جوان در سپهر هنر جامعه بود. يادي كنيم از احمدي سخا، هنرمندي كه در تجسمي كار ميكرد و طراحي پوستر و تابلو با معرفي دستاوردهاي انقلابي بود. يادي هم بكنيم از شهيد سياح طاهري كه با همكاري جمعي از سينماگران طي يك عمل مبتكرانه فيلمهاي برجسته دفاع مقدس را به مناطق محروم ميبرد و نشان مردم ميداد و آنها را با فيلمهايي اينچنين ارزشمند آشنا ميكرد. همچنين معرفي كتابهاي خواندني در حوزه دفاع مقدس از ديگر زحماتشان بود. در روزهاي آخر امسال هم اتفاق مهم ديگري افتاد كه جامعه هنري را دلشكسته كرد و آن هم از دست دادن هنرمند فقيد فرجالله سلحشور بود. حضور مردم در تشييع پيكرش و مراسمهاي تجليلش بينظير بود. اين حجم از استقبال نه تنها در ايران بلكه در كشورهاي همسايه هم اتفاق افتاد.
استقبال از جشن هنر انقلاب
جشن هنر انقلاب با حضور چهرههاي مختلف فرهنگي - هنري برگزار شد. اين مراسم به طور زنده از دو شبكه تلويزيوني پخش ميشد. شبكه 2 و شبكه افق در ويژهبرنامههاي زنده كه در محل برگزاري حوزه هنري تدارك ديده شده بود، ضمن گفتوگو با نامزدهاي هنرمند شاخص انقلاب اسلامي، درباره تعريف هنرمند انقلابي نيز بحثهايي را روي آنتن فرستادند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]