تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837242290




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره‌اي با ادعاي «جهاني» با رسم «محلي»


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره‌اي با ادعاي «جهاني» با رسم «محلي»
جدايي بين‌الملل از جشنواره فجر از همان ابتدا هم تصميمي نادرست و غيرحرفه‌اي بود؛ تصميمي كه بي توجه به تبعاتش توسط عليرضا رضاداد و به دستور حجت‌الله ايوبي انجام شد.
نویسنده : وحید مهری 


جدايي بين‌الملل از جشنواره فجر از همان ابتدا هم تصميمي نادرست و غيرحرفه‌اي بود؛ تصميمي كه بي توجه به تبعاتش توسط عليرضا رضاداد و به دستور حجت‌الله ايوبي انجام شد. جالب بود رضاداد كه خودش انتقادات بابت اين تصميم را به جان خريده بود، شايد براي اينكه همچنان در دو سال پاياني دولت يازدهم هم دبير فجر بماند بلافاصله بعد از برگزاري اولين بين‌الملل فجر از كار بركنار شد تا اين رضا ميركريمي باشد كه دبير بين‌الملل شود.
جدايي بين‌الملل از فجر البته مقدمه‌اي بود براي راه‌اندازي جشنواره‌اي با نام «ايران» كه البته اين اتفاق هم به دليل انتقادات فراوان رسانه‌ها به بار ننشست و سازمان سينمايي كه دلش مي‌خواست با راه‌اندازي يك جشنواره تازه، ردپايي از خود در دولت‌هاي بعد به جاي گذارد، نتوانست زيربار فشارها تاب بياورد و در نهايت بين‌الملل با همان نام فجر ماندگار شد. بين‌الملل فجر كه در اقدامي باز هم بي‌ربط نامش به جشنواره جهاني فجر تغيير يافته در حالي از ابتداي ارديبهشت ماه برگزار مي‌شود كه حتي اگر بخواهيم نسبت به دوراني كه همراه با جشنواره فجر برگزار مي‌شد بسنجيم  هم، كاركردهاي جشنواره‌اي خود را از دست داده است.
  
كجاست محصولات مطرح جهاني؟
ميركريمي در اولين نشست خبري اين جشنواره سعي زيادي كرد از تيم پرتعداد مشاوران و معاونان خود به عنوان نقطه قوتي بر برگزاري جشنواره‌اي باكيفيت در استانداردهاي جهاني سخنوري كند، اما هر چه بيشتر به زمان جشنواره نزديك مي‌شويم فقط و فقط سؤالات پيرامون چرايي برگزاري اين جشنواره است كه به ذهن خطور مي‌كند.
اول از همه از انتخاب آثار شروع مي‌كنيم. جشنواره‌هاي مطرح دنيا را به آثار به نمايش درآمده در آنها مي‌شناسند؛ حتي اگر بسياري از اين جشنواره‌ها به واسطه افتتاحيه فيلم‌ها و فرش قرمزهايي كه براي آثار مي‌اندازند و به ‌لحاظ خبري در كانون توجه قرار مي‌گيرند اما در نهايت چيزي كه مي‌ماند تعداد آثار مطرحي است كه در آن جشنواره‌ها رونمايي مي‌شوند.
متأسفانه در بين‌الملل فجر امسال هيچ خبري از رونمايي آثار مطرح نيست و حتي به اندازه يك سوم تيم 27 نفره مشاور، معاون و مديري كه در اين جشنواره مشغول كارند هم آثار مطرح جهاني در جشنواره وجود ندارد.
 
چرا فيلم‌هاي ايراني «ديده شده» را وارد جشنواره كرديد؟
جالب است كه براي دو بخش اصلي يعني مسابقه بين‌الملل و مسابقه كشورهاي آسيايي بنا بوده شش فيلم ايراني انتخاب شود كه چهار فيلم از اين شش فيلم هم آثاري هستند كه پيشتر در جشنواره فجر به نمايش درآمده‌اند. واقعاً انتخاب دوباره اين آثار براي بين‌الملل فجر جز اينكه نوعي جلب نظر ارگان‌هاي متنفذ دولتي حامي اين آثار باشد، چه سودي براي جشنواره دارد؟
  
بخش كارگاه به اهتمام يك فيلمساز متوسط
بين‌الملل فجر مهم‌ترين عنصر حيات يك جشنواره را  كه رونمايي آثار مطرح است، ندارد،َ اما هزينه گزافي صرف راه‌اندازي يك‌سري ورك‌شاپ و كارگاه براي آن شده است. جالب است كسي را هم به مديريت اين بخش كارگاهي گمارده‌اند كه همواره يك فيلمساز متوسط بوده و ابداً تجربه شاياني در امر آموزش ندارد.
در همين بخش كارگاهي هم به جاي آنكه شرايط كنار هم قرار گرفتن جوانان ايراني در كنار جوانان چهار گوشه جهان فراهم شود، تعدادي علاقه‌مند از كشورهايي كه حرفي در صنعت سينماي جهان ندارند، انتخاب شده‌اند تا احتمالاً توجيهي باشد بر رديف بودجه جهاني(!) كه براي ايجاد اين بخش درنظر گرفته شده است.
  
دبيري كه «سوت و كور بودن جشنواره» را امتياز مي‌داند
بين‌الملل فجر، فيلم معتبر براي رونمايي ندارد، اما به جايش دبير نشست تحليل فيلم دارد؛ دبيري كه سال‌هاست نان ايفاي نقش در اثري عاشورايي را مي‌خورد كه بيشتر از دو دهه قبل در آن بازي كرده بود.
جالب است كه ايشان در حالي دبير نشست تحليل فيلم شده كه حضورشان به عنوان مجري يكي از برنامه‌هاي سينمايي تازه تأسيس مدام مواجه بود با گاف‌هايي كه درباره آثار روي پرده مي‌داد. ايشان در چند مورد حتي نمي‌دانست فيلمي كه در برنامه‌اي زنده درباره‌اش صحبت مي‌كند، روي پرده است و از كارگردان فيلم مي‌پرسيد فيلمتان چه زماني اكران مي‌شود؟!
اين چهره هم وقتي به عنوان دبير نشست فيلم انتخاب مي‌شود به صراحت نبود فيلم‌هاي مطرح در جشنواره را توجيه مي‌كند و از اين مي‌گويد كه هدف بين‌الملل فجر برگزاري جشنواره‌اي سوت و كور است! كسي هم نيست به اين بنده محترم خدا بگويد اگر قرار بود جشنواره‌تان سوت و كور باشد ديگر چه نيازي داشت به اين همه دبير، مشاور و معاون و اصلاً چه نيازي داريد كه مرتب اخبار جشنواره‌تان را براي رسانه‌ها ارسال مي‌كنيد.
 
كدام پخش‌كننده معتبر خارجي در بازار حاضر است؟
بين‌الملل فجر مهمان معتبري ندارد و آثار معتبر در آن رونمايي نمي‌شوند، اما بازار دارد؛ بازاري كه يكي از اهدافش ايجاد شرايط فروش فيلم‌هاي مطرح ايراني به پخش‌كنندگان خارجي است، اما هنوز مشخص نيست كدام پخش‌كننده معتبر خارجي بناست در اين بازار حاضر شود؟ اينكه جشنواره‌هايي مانند كن هم بخش بازار دارند به دليل كسب اعتبار در هدف اصلي‌شان كه رونمايي آثار مطرح و البته حضور چهره‌هاي صاحب‌نام در جشنواره است و گرنه راه‌اندازي بازار براي جشنواره در حالي كه حداقل پنج مهمان معتبر خارجي نداريم، چه فايده‌اي دارد جز تلف كردن بودجه؟
  
فقدان آثار استراتژيك
جشنواره جهانی فیلم فجر به واسطه اينكه در جمهوري اسلامي ايران برگزار مي‌شود، هيچ كاري نمي‌كرد بايد لااقل زمينه رونمايي پنج اثر استراتژيك درجه يك را در جشنواره فراهم مي‌كرد. به خصوص با رشد جريانات تكفيري در منطقه اين نياز وجود داشت كه بخشي ويژه پرداختن به آثاري كه به نقد افكار افراطي كه يك نمونه‌اش جريان داعش است در جشنواره وجود داشته باشد. اما نه‌تنها چنين بخشي وجود ندارد، بلكه حتي يكي دو نمونه از آثار داخلي كه در همين رابطه توليد شده‌اند و مي‌توانستند در جشنواره حاضر باشند هم به جشنواره راه نمي‌يابند تا بيش از پيش اين باور به اذهان خطور كند كه هدف اصلي از جدايي بين‌الملل از فجر نه ايجاد يك برند جشنواره‌اي در منطقه كه صرفاً يك دورهمي است براي چهره‌هايي كه در زمان مديريت سابق سينمايي جزو منتقدان درجه يك مديران فرهنگي بودند، اما حالا حتي توانايي اين را ندارند كه شرايط رونمايي سه محصول معتبر جهاني را در جشنواره‌شان فراهم كنند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن