تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820615633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشخیص سریع و دقیق دوپینگ در ورزشکاران میسر شد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تشخیص سریع و دقیق دوپینگ در ورزشکاران میسر شد
محققان دانشگاه علوم پزشکی همدان با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک موفق به ساخت نانو حسگری شدند که قادر است وجود مواد نیروزا در بدن ورزشکاران را با دقت و سرعت بالا تشخیص دهد.
آفتاب : دوپینگ به معنی استفاده‌ غیر مجاز از داروها یا روش‌های غیر مجاز است که ورزشکاران برای عملکرد بهتر در طول مسابقه استفاده می‌کنند؛ در حالی که بهبود عملکرد ورزشی از طریق استفاده از مواد خارجی و یا مصنوعی توسط ورزشکاران ممنوع است.

در عمل، استفاده از مواد ممنوعه از طریق آزمایش خون و ادرار ورزشکاران کنترل می‌شود که قبل، همزمان و یا بعد از مسابقه از آنها جمع‌آوری می‌شود. این نمونه‌ها در آزمایشگاه به ‌وسیله‌ دستگاه‌های آنالیز پیشرفته مورد بررسی قرار می‌گیرند. دستگاه‌های مذکور از روش‌های متفاوتی برای تشخیص و اندازه‌گیری مواد ممنوعه استفاده می‌کنند. امروزه معرفی روش‌های جدید و یا بهبود عملکرد روش‌های قبل، مورد توجه واقع شده است.

اخیرا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی همدان با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی با اجرای پروژه تحقیقاتی مشترک درصدد هستند تا با استفاده از روش‌های نوین اقدام به اندازه گیری این مواد در بدن ورزشکاران کنند.

دکتر رشید حیدری مقدم با اشاره به استفاده‌ کشتی گیران از هورمون تستوسترون به ‌عنوان یک ماده‌ نیروزا و همچنین اندازه‌گیری دشوار این ماده در نمونه‌های خون و ادرار اظهار کرد: هدف از انجام این پژوهش ارائه‌ یک نانوحسگر زیستی است که قادر است میزان هورمون تستوسترون در مایعات بیولوژیکی را با به کارگیری یک روش ساده اندازه‌گیری کند.

وی با تاکید بر مشکلات روش‌های مورد استفاده در تشخیص تستوسترون به معرفی مزایای استفاده از این روش پرداخت و ادامه داد: با توجه به این که آماده‌ سازی نمونه‌های بیولوژیکی نیازمند صرف زمان طولانی و به‌ کارگیری روش‌های پیچیده است، استفاده از نانوحسگر تولید شده در این پژوهش، مشکلات مذکور را رفع می‌کند. این موضوع موجب می‌شود فرایند تشخیص و اندازه‌گیری با سرعت بالاتری انجام گیرد، ضمن آن که این نانوحسگر از حد تشخیص پایینی نیز برخوردار است.

حیدری با بیان این که در این نانو حسگر به دلیل خواص منحصربه‌فرد ساختاری و الکتریکی گرافن، از الکترود متشکل از نانو صفحات اکسیدگرافن احیا شده و کربن شیشه‌ای به‌منظور اندازه‌گیری ساده و سریع هورمون تستوسترون در نمونه‌ خون و ادرار استفاده شد، گفت: در این طرح اثر حضور عامل فعال سطحی کاتیونی CTAB بر پاسخ حسگر نسبت به هورمون تستوسترون مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین به ‌منظور بررسی پلاسمای خون و نمونه‌ ادرار کشتی گیران شهر همدان و محتوای تستوسترون موجود در نمونه‌ آمپول‌های تجاری از این حسگر استفاده شد.

مجری طرح خاطرنشان کرد: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد حضور عامل فعال سطحی CTAB موجب افزایش قابل‌ ملاحظه‌ سیگنال الکتروشیمیایی و در نتیجه افزایش میزان حساسیت این نانوحسگر می‌شود.

به گزارش ایسنا، نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر رشید حیدری مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر عباس فرمانی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و همکاری محققانی از دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژیاست، در مجله‌ Materials Science and Engineering C منتشر شده است.




تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن