واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بسته کتاب نوروزی ۱۲ فروردین ۹۵
شناسهٔ خبر: 3582397 - پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
مجله مهر > گزارش ویژه
روزهای تعطیل عید نوروز زمان مناسبی برای کتاب خواندن به نظر میرسد، مجله مهر در یک سال گذشته کتابهایی را معرفی کرده که در این چند روز آنها را در بستههای ویژهای جمع کردهایم. مجله مهر - در هر بسته کتاب نوروزی مجله مهر سه کتاب معرفی میشوند که در لینک زیر آن میتوانید بخشهایی از همان کتاب را مطالعه کنید. خاطران یک لباس شخصی بعد از آن که فتنه ۸۸ با حضور انقلابی مردم در ۹ دی ۸۸ خنثی شد، کتابهای بسیاری در ارتباط با آن چند ماه سخت و عجیب نوشته شد. سخت بودن آن که برای همه مشخص است چرا که هر کسی که آن روزها را به خاطر داشته باشد، میداند که اوضاع کشور در آن چند ماه تا چه اندازه متشنج شده بود ولی از آن جهت آن روزها را عجیب مینامیم که این فتنه پیچیدهترین اتفاقی بود که در طول تمام سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشورمان به وقوع پیوست و فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور کاملا غبارآلود بود. در مورد این فضا کتابهای زیادی نوشته شده است ولی اکثر این کتابها به جنبه تحلیلی حوادث سال ۸۸ پرداختهاند. در حالی که شاید شنیدن برخی از خاطرات میدانی حوادث آن سال خالی از لطف نباشد. آن هم برای بسیاری از مردم که آن روزها در خیابانها حضور نداشتند و بیشتر اخبار را در طریق رسانهها میشنیدند و شاید هیچوقت تصویر درستی از آن چه که واقعا در خیابانهای تهران میگذشت، در ذهن آنها ترسیم نشده باشد. کتاب «خاطرات یک لباس شخصی» یکی از معدود کتابهایی است که از این زاویه به موضوع پرداخته است. کتابی کوتاه و کم حجم که در ۹ روایت کوتاه اما خواندنی به بررسی ۸ روز، ابتدای درگیریهای سال ۸۸ از زاویه دید یک نیروی لباس شخصی میپردازد. این کتاب یکی از آثار منتشر شده توسط انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) است که تاکنون چندین بار تجدید چاپ شده است و به تازگی نسخه الکترونیک آن نیز به مناسبت فرارسیدن سالروز حماسه «۹ دی» وارد بازار شده است. بخشهایی از کتاب را میتوانید در این لینک بخوانید.
حقیقت سمیر مظلومیت مردم فلسطین در طول سالهای بعد از حضور نیروهای اشغالگر صهیونیستی در سرزمین آنها به قدری است که هر چقدر در ارتباط با آن نوشته شود، کم است. نویسندههای زیادی دست به قلم بردن و در قالب انواع کتابها از رمان و شعر گرفته تا کتابهای تحلیلی و سیاسی به موضوع مظلومیت مردم فلسطین و مبارزه آنها با اشغالگران قدس پرداختهاند. یعقوب توکلی یکی از همین اهالی قلم است که با نگارش کتاب «حقیقت سمیر» سعی کرده تا یکی از متفاوتترین آثار تالیف شده در ارتباط با این موضوع را ارائه کند. او برای این کار به سراغ زندگی «سمیر قنطار» یکی از مبارزان لبنانی رفته است که به خاطر حضور طولانی مدتش در زندانهای رژیم صهیونیستی به «سردار اسرا» شهرت یافت و یکی از افرادی بوده که به واسطه حضور طولانی مدتش در زندان، با بسیاری از چهرههای شاخص مبارز فلسطینی ارتباط داشته است و خاطرات ناگفته بسیاری از آنها در سینه داشته است. نویسنده با استفاده از خاطرات قنطار بخش زیادی از تاریخ فلسطین را در پیش روی مخاطب خود قرار داده است و مروری بر جنایات رژیم صهیونیستی بر مردم فلسطین داشته است.علاوه بر این روایت ماجرای دادگاه سمیر قنطار در اسرائیل و بحثهای صورت گرفته میان او و قاضی یکی از بهترین بخشهای کتاب است که در دل خود پاسخ بسیاری از پرسشهایی پیرامون مسئله فلسطین و دلایل اشغال این کشور و مبارزه مردم فلسطین با اشغالگران را بیان کرده است. نویسنده سعی کرده تا سطر به سطر خاطرات این مبارز لبنانی را در اثرش ثبت کند چرا که هربخش از خاطرات او مهم و ارزشمند است و باید برای ثبت در تاریخ ماندگار شود. «حقیقت سمیر» را انتشارات سوره مهر در ۵۳۴ صفحه منتشر کرده است و با قیمت ۲۱هزار تومان روانه بازار نشر کرده است. بخشهایی از کتاب در لینک آمده که میتوانید مطالعه کنید.
روزنامه پاکستان سید امیر سادات موسوی که از جوانان با استعداد در عرصه طنز است، با ثبت خاطرات سفر دو هفتهای خود به کشور پاکستان، به جرگه سفرنامهنویسان ملحق شده است. او کتاب خود را «روزنامه پاکستان» نامیده است و سعی کرده با زبانی صادقانه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات خاص به ثبت این خاطرات بپردازد. نثر این کتاب روان است و نویسنده سعی کرده تا برای ارتباط بهتر مخاطب با این اثر، در گاهی موارد از زبان طنز نیز کمک بگیرد. علاوه بر آن تسلط او بر توصیف اشخاص و مناظر و اماکن باعث شده تا تصویری شفاف از بخشهای مختلف سفر او پیش چشم مخاطبان کتاب ترسیم شود. نویسنده «روزنامه پاکستان» میتوانست برای توصیف بخشهای مختلف این سفر از توصیفات بیشتری استفاده کند ولی سعی کرده تا با عبور از زوائد، بربخشهای مهم سفرش تاکید کند تا باعث خستگی مخاطب و دلآزارده شدن او از کتاب نشود. در واقع در این کتاب با نویسندهای مواجهیم که برای ما سفرنامه ننوشته، بلکه دست ما را میگیرد و آنچه را دیده است به ما نشان میدهد. یکی از ویژگیهای دیگر این کتاب این است که خواندن آن میتواند تصویر روشنی از مردم کشور پاکستان به عنوان یکی از مهمترین همسایگان ما ارائه کند. تصویری که با برخی بیتوجهیها در طی سالهای گذشته زشت شده است و باعث شده که تفکرات اشتباهی نسبت به مردم این همسایه ارزشمند در ذهن برخی از مردم ایران شکل بگیرد. «روزنامه پاکستان» را انتشارات سوره مهر در ۹۶ صفحه منتشر کرده است و با قیمت ۶هزار تومان روانه بازار نشر شده است. بخشهایی از کتاب را میتوانید در این لینک بخوانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]