واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بسته کتاب نوروزی ۱۱ فروردین ۹۵
شناسهٔ خبر: 3582375 - چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
مجله مهر > گزارش ویژه
روزهای تعطیل عید نوروز زمان مناسبی برای کتاب خواندن به نظر میرسد، مجله مهر در یک سال گذشته کتابهایی را معرفی کرده که در این چند روز آنها را در بستههای ویژهای جمع کردهایم. مجله مهر - در هر بسته کتاب نوروزی مجله مهر سه کتاب معرفی میشوند که در لینک زیر آن میتوانید بخشهایی از همان کتاب را مطالعه کنید. صلح با امام حسن بدون شک یکی از فرازهای مهم تاریخ شیعه، دوران زندگی پُر از حادثه امام دوم شیعیان، امام حسن مجتبی(ع) است. دورانی که با حوادث سختی همراه بود. موقعیتهای سختی که این امام بزرگ شیعه را در مظلومیت قرار داد و با اینکه خلافت و اداره جامعه اسلامی حق و تکلیف الهی بر دوش او بود، با مکر و حیله معاویه از ایشان ربوده شد. اما روزهای پرحادثه زندگی این امام غریب به یکى از گوشههاى تاریک و مورد ستم تاریخ اسلام است که نه مورخان پیشین ما بطور شایسته آن را نشان دادهاند و نه نویسندگان جدید براى تحلیل آن - چنانکه باید - کوشش نمودهاند و همین انگیزه هاى خاص گذشتگان و سستى و اهمال دیگران بتعث شده تا این دوران سخت صورتى زشت به خود بگیرد و به سرنوشت دیگر فاصله هاى فراموش شده و از یاد رفته و دگرگون گشته ي تاریخ - که غالبا از روى عمد چنین شدهاند - دچار شود. کتاب «صلح امام حسن(ع)» برای پرکردن بخشی از این خلا نگاشته شده است. اثری جذاب و خواندنی به قلم شیخ راضی آلیاسین که با ترجمه مقام معظم رهبری تبدیل به اثری ماندگار در این عرصه شده است. این اثر که یکی از جامعترین آثار موجود پیرامون ماجرای صلح امام حسن(ع) است، در ۴۷۴ صفحه به بررسی تحلیلی شرایط پیش از آغاز جنگ میان امام و معاویه و دلایل پذیرش پیشنهاد صلح از جانب امام حسن(ع) پرداخته است. نویسنده در فصل آخر کتاب به سراغ مقایسه میان شرایط امام حسن(ع) و شرایط امام حسین(ع) رفته و برخی از تفاوتهای میان شرایط این دو امام و دلایل تصمیم هرکدام برای صلح و جنگ را توضیح داده است. فارغ از قلم و نگاه استدلالی نویسنده، از ترجمه خوب و روان آن توسط مقام معظم رهبری نیز نباید غافل شد. ترجمهای که باعث شده، مخاطب ایرانی این اثر بهتر بتواند با آن ارتباط برقرار کند. کتاب «صلح امام حسن(ع)» را دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر کرده است و تاکنون بیش از هشت بار تجدید چاپ شده است. میتوانید بخشهایی از کتاب را در این لینک بخوانید.
طوفان دیگری در راه است سید مهدی شجاعی از آن دسته نویسندههای پرکار بعد از انقلاب است که اغلب آثارش با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است؛ چه آن زمان که به سراغ داستانهای مذهبی و تاریخی همچون زندگی اهل بیت(ع) رفت و از دل آن کتابهای ماندگاری چون «کشتی پهلو گرفته»، «آفتاب در حجاب»، «پدر، عشق و پسر» و «کرشمه خسروانی» بیرون آمد و چه زمانی که بر روی موضوعات معاصر دست گذاشت و آثاری چون «دموکراسی یا دموقراضه»، «غیرقابل چاپ» و «مرد رویاها» را تالیف کرد. هنر این نویسنده کهنهکار در پیادهکردن مفاهیم اسلامی و انسانی در غالب داستان است. موضوعی که میتوان آن را در رمان «طوفان دیگری در راه است» نیز که یکی دیگر از آثار این نویسنده در حال و هوای معاصر است، به خوبی مشاهد کرد. داستان این کتاب در ارتباط با زنی به نام «زینت» است که اصالت او به خانواده سادات برمیگردد و در مقطعی از زندگی به واسطه عدم حضور پدر در بالای سرش و دوری از خانواده، به بیراهه کشیده میشود و به عنوان یک خواننده و رقاص در مجالس متعلق به دربار پهلوی حضور پیدا میکند ولی ناگهان در یکی از این برنامهها اتفاقی برای او میافتد که به طور کامل مسیر زندگی او را تغییر میدهد. این کتاب چندین شخصیت دیگر نیز دارد که یکی پسری به نام «کمال» است و دیگری پدرش که «حاجامین» نام دارد. کمال شخصیت به شدت معصوم این داستان است که به واسطه همین صداقت، مورد لطف خدا قرار میگیرد و پدرش شخصیتی مخالف او است که در طول داستان درگیر اتفاقات مختلفی میشود. «طوفان دیگری در راه است» یک قصه معمولی نیست، شاید به همین خاطر باشد که تاکنون بیش از ۹ بار تجدید چاپ شده است و وظیفه این کار همچون دیگر آثار سید مهدی شجاعی برعهده انتشارات «کتاب نیستان» بوده است. بخشهایی از کتاب در این لینک آورده شده که میتوانید به آن مراجعه کنید.
ده روز با داعش برخی از موضوعات هستند که در عین اینکه در ارتباط با آنها اطلاعت زیادی وجود دارد ولی باز هم آن قدر ابعاد مختلفی دارند که هرچه قدر در موردشان نوشته شود ولی باز هم احساس میشود به خوبی شناخته نشدهاند. یکی از بهترین مصادیق این دیدگاه، «گروهک تروریستی داعش» است. گروهی که به ظاهر سابقه پیدایش آن به همین چند سال پیش و بعد از نابسامانیهای سوریه برمیگردد ولی با جستجو در ریشههای فکری پرچمداران آن میتوان ریشه آن را تا قبل از دوران خوارج پیگیری کرد. شاید بهترین وصفی که بتوان برای این گروهک وحشی و خشن به کار برد، «خوارج مدرن» است. اگر در ارتباط با این خوارج مدرن اندکی در فضای مجازی سرچ کنید با اطلاعات مختلفی روبرو میشوید ولی هیچکدام از این اطلاعات که بیشتر به فیلمهایی از صحنههای کشتار وحشیانه انسانها توسط این گروه محدود شده است، نمیتواند تصویر درستی از آنچه در درون این گروهک میگذرد در اختیار دیگران قرار دهد. شاید به همین خاطر باشد که «یورگن تودنهوفر» روزنامهنگار آلمانی برای پیدا کردن جواب این سوال راهی سرزمینهای تحت اِشغال داعش شد تا پاسخی برای پرسشهای زیادی که در ارتباط با نوع تفکر و طریقه زندگی این گروه بود، پیدا کند. او در سفری ده روزه همراه با پسرش و یکی از دوستان او، پا در مسیر سفری گذاشته که بسیاری آن را بازگشت ناپذیر میدانستند ولی حس کنجکاوی خبرنگاری او نگذاشته که از خیر این سفر بگذرد و هرطور که شده خود را به آنجا رسانده تا با زبانی گيرا در ۳۱۱ صفحه تجربه ده روز زندگی در کنار وحشیترین گروه تروریستی جهان را به تصویر بکشد و ماحصل آن را در کتابی با عنوان «ده روز با داعش» در اختیار دیگر مردم جهان قرار دهد. نویسنده منصف «ده روز با داعش»، در این اثر نخست به ریشههای داعش و شکلگیری آن میپردازد و با زبانی صریح و جدی به نقد سیاستهای غرب و اشتباههات آنها که زمینهساز پیدایش طالبان و داعش شده است، میپردازد و از طریق استدلال و منطق مقولهای به نام تروریسم اسلامی را مطلقاً مردود و اعمال داعشیها را کاملاً غیراسلامی میداند. نکته قابل توجه کتاب نثر روان و ژورنالیستی و در عین حال عینیتگرای آن است که به خوبی به ثبت دقیق رویدادها پرداخته است تا جایی که خواننده را میخکوب میکند. این اثر در کشور ما توسط علی عبداللهی و زهرا معینالدینی ترجمه شده است و انتشارات کوله پشتی منتشر شده است و در زمان کوتاهی به چاپ دوم رسیده است. بخشهایی منتخب از کتاب را میتوانید در این لینک بخوانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]