واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت كوچكترين انتقادي را برنميتابد
چند روز پس از اظهارات سرافراز درباره توقعات بالاي دولت يازدهم از رسانه ملي و اينكه بودجه سازمان را به گروگان گرفته، معاون سيما نيز طي مصاحبهاي به طرح مسئله محدوديتهاي بودجهاي و پايين بودن آستانه تحمل دولت در مواجهه با كمترين انتقادات زبان گشود.
نویسنده : مصطفي محمدي
علياصغر پورمحمدي، با تأكيد بر اين نكته كه راديو و تلويزيون قرار نيست بلندگوي تبليغاتي دولت باشد، درباره كسري بودجه و مباحثي از اين دست ميگويد: بودجه دستگاههاي كشور به شكل واقعي ديده نميشود. اكثر دستگاهها با كسري بودجه مواجهند و اين معضل فقط شامل سازمان صداوسيما نميشود. عملكرد بودجهاي ما در سال 92 مبلغ 2هزار و 700 ميليارد تومان بوده است، حال چگونه است كه در سال 94 بودجهاي كه مجلس به پيشنهاد دولت براي سازمان مصوب ميكند، ميشود 2هزار و 100 ميليارد؟! حول و حوش سالهاي 90 و 91 يكسري منابعي موجود بود كه رسانه ملي از آنها استفاده ميكرد. دولتهاي وقت هم كمكهايي ميكردند.
قائم مقام رسانه ملي در ادامه اظهار ميدارد: ديگر نه آن منابع وجود دارد و نه كمكي ميرسد. اين را هم بايد در نظر گرفت كه از همين بودجه 2هزار و 100 ميلياردي، قرار است هزار و 200 ميلياردش از آگهيهاي بازرگاني تأمين شود و دولت فقط 900 ميلياردش را پرداخت كند. از سوي ديگر، به علت ركود اقتصادي در كشور، تلويزيون نميتواند هزار و 200 ميليارد آگهيها را محقق كند. ما براي برنامهسازي بودجه ميخواهيم.
پورمحمدي با اشاره به اينكه بهخاطر كسري بودجه عملاً سريالسازي تعطيل شده است، خاطر نشان ميكند: زماني كه مدير شبكه 3 بودم، در آن واحد پنج، شش پروژه در حال ضبط بود، اما اگر الان تصميم بگيريم سريالي بسازيم، يك سال طول ميكشد تا به سامان برسد. در همان زمان، دهها برنامه نمايشي در شبكههاي مختلف در حال ضبط بود و سه، چهار سريال سنگين الف ويژه هم تصويربرداري ميشد. ما در حال حاضر غير از سريال «معماي شاه» كه آن هم سريال الف ويژه نيست و تازه بسياري از عواملش از ما طلب دارند، سريال فاخر ديگري نداريم.
وي همچنين در رابطه با آثار فاخر و سريالهايي كه تلويزيون مايل به توليد آنها بوده، اما به دلايل مالي و كسري بودجه مدام به تعويق ميافتند، ميگويد: سريال «حضرت موسي» آنقدر به درازا كشيد كه سلحشور مرحوم شد. پروژه «سلمان فارسي» ميرباقري قرار است با كدام پول ساخته شود؟ و نيز سريالهاي شهيدان صياد شيرازي، بروجردي، باكري و مطهري. مجبور شديم به جعفريجوزاني اعلام كنيم سريال «پورياي ولي» در اولويتمان نيست، براي اينكه پول ساختش را نداريم. مسئولان ما عملاً دارند به سمتي حركت ميكنند كه تلويزيون تعطيل شود و مردم به ماهواره سوق پيدا كنند. اين رويكرد، خسارتهاي فرهنگي زيادي دارد. سريالهاي نمايشي تعطيل شده و هنرمندان عملاً بيكارند.
معاون سيما درباره انتقادات دولتمردان از رسانه ملي و توقعات آنها با تأكيد بر وجود همدلي رسانه ملي با دولت اظهار ميدارد: اين همدلي از سمت ما وجود دارد تا جايي كه در حال حاضر تلويزيون به نوعي واحد تبليغاتي دولت شده است. يا رئيس دولت در تلويزيون در حال صحبت است يا وزرا و مديران كل دستگاههاي دولتي. مردم از ما گلايه دارند كه چرا همه اخبار دولتي است؟ پس مردم در كجاي اخبار قرار دارند؟ با اين حال اگر كوچكترين انتقادي مطرح شود، دولت آن را برنميتابد. افرادي در بدنه دولت هستند كه تلقيشان از صداوسيما، در حد واحد سمعي و بصري دولت است. رسانه ملي كاركردهاي مختلفي دارد؛ از اطلاعرساني و آموزش گرفته تا تفريح و سرگرمي. قرار نيست فقط تبليغ دولت را بكند. بايد از دولتمردان پرسيد كه چرا فقط بايد براي شما تبليغ كنيم و انتقادي هم مطرح نشود؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]