واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جلوگيري از ساخت امامزاده جعلي در لواسان کوچک
رئيس سازمان جنگلها از خلع يد و بازپسگيري اراضي جنگلي و مرتعي به ارزش بيش از 3 هزار ميليارد تومان در سالجاري و همچنين جلوگيري از ساخت امامزاده جعلي در يکي از روستاهاي کشور خبر داد.
خداکرم جلالي در نشست خبري سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت: در سالجاري خلع يد و بازپسگيري اراضي جنگلي و مرتعي نسبت به سال گذشته افزايش يافته است. به عنوان نمونه در روستاي اجت شهرستان سوادکوه که ساختوسازهاي غيرقانوني در اين روستاي قديمي صورت گرفته بود پروندههاي لازم تشکيل و به مراجع قضايي ارسال شد که بخش وسيعي از ساخت و سازهاي غيرقانوني منطقه تخريب شد و مابقي آن نيز در دستور کار مراجع قضايي قرار دارد. رئيس سازمان جنگلها ادامه داد: همچنين در روستاي يانچشمه چهارمحال و بختياري حدود 17 هزار هکتار از عرصههاي جنگلي و مرتعي که سالها بلاتکليف مانده بود به دامان منابع طبيعي بازگشت و در شهرستان تيران استان اصفهان نيز 5 هزار هکتار از عرصههاي جنگلي و مرتعي خلع يد شدند.
به گفته جلالي 60 هکتار ديگر از عرصههاي جنگلي و مرتعي شهرستان خرمآباد استان لرستان نيز پيگيري و خلع يد شد که مجموع ارزش ريالي اين پروندهها در سالجاري به حدود 3 هزار ميليارد تومان ميرسد. وي اظهار کرد: در روستاي انباج و روستاي لواسان کوچک که عدهاي به دنبال تصرف اراضي به بهانه ساخت امامزاده بودند مورد پيگيري از سوي دستگاه قضايي قرار گرفتند و از ساخت امامزاده جعلي در اين منطقه جلوگيري شد. وي با اشاره به طرح گردشگري سيب در کنار جاده فيروزکوه اشاره کرد و گفت: اراضياي که براي اين طرح در نظر گرفته شده شامل سه بخش است. بخشي از آن اراضي خريداري شده از مردم، بخشي که حدود 24 هکتار است و جزو طرح درختکاري به شمار ميرود و همچنين 300 هکتار اصله هم که به جهاد کشاورزي تخصيص داده شده بود و مراحل قانوني آن هم طي شده بود.
وي با بيان اينکه در مجاور طرح بخشي از ذخيرهگاه ارس قرار دارد، اظهار داشت: در اين طرح نکات حفاظتي و مديريتي به خوبي رعايت ميشود و به هيچ وجه قطع درختي صورت نگرفته و براي عبور مسير تلهکابين نيز فقط اقدامات حفاظتي انجام شده است و با توجه به اينکه اين يک پروژه گردشگري محسوب ميشود با رعايت نکات حفاظتي و اقدامات قانوني مشکلي به وجود نخواهد آمد. جلالي در پاسخ به سؤالي در خصوص قطع درختان جوان در برخي مناطق اظهار کرد: اين قطع درختان صرفاً در مناطقي که براي عمليات پرورش چوب (زارعت چوب) انتخاب شدهاند، انجام ميشود و فاصله بين اين درختان يک تا دو متر بيشتر نيست و در اين عرصهها مشاهده ميشود که کاشت هزار نهال در هر هکتار صورت ميگيرد. وي اضافه کرد: قطع درختان جوان در اين شرايط کاري کارشناسي و علمي در راستاي توسعه پايدار منابع طبيعي است، اما در مابقي اراضي درختهاي افتاده، آفتزده و توخالي قطع و جمعآوري ميشود.
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]