واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حضور چشمگیر عمان در بازکشتیرانی ایران
کد خبر: ۵۷۱۷۲۲
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸ - 01 March 2016
عمان در نظر دارد تا پس از لغو تحریمها از رقبای خود پیشی گرفته و روابط کشتیرانی با ایران را با استفاده از بندر سوهار توسعه دهد.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، مقامات بندری عمان گفتند این کشور در نظر دارد پس از لغو تحریمهای ایران از رقبای خود پیشی بگیرد و ارتباطات کشتیرانی و تجاری خود را با ایران توسعه دهد.
تحریمهای ایران در ماه ژانویه لغو شد و قوانینی که موجب توقف همکاری بخش کشتیرانی بینالمللی با ایران شده بود و در ارسال محمولههای باری به ایران اختلال ایجاد کرده بود، نیز برداشته شد.
پیش از این، امارات از فعالیت کشتیرانی گسترده با ایران برخوردار بود اما اکنون بندر سوهار عمان در تلاش برای توسعه روابط با ایران است.
عمان همچنین میتواند از تشدید تنشها میان ایران و عربستان و همچنین کاهش سطح روابط با دیگر کشورها نظیر امارات سود ببرد.حجم مبادلات تجاری کانتینری ایران و امارات پیش از تحریمها 1.5 میلیون تیایییو (واحدی برابر با 20 فوت) برآورد شده است.
بر اساس گزارشها منتشره از سوی بیمهگران کشتیها، ورود تمامی کشتیهای با پرچم ایران به بنادر عربستان و بحرین ممنوع است.
درحالیکه عمان روابط گرمی با تهران دارد اکنون این کشور با رقبایی در کناره دریای عرب نظیر هند مواجه است.
آندره توئت، مدیر اجرایی بندر و منطقه آزاد سوهار، اذعان کرد که این بندر از پایانه های اطراف کوچکتر است.
وی به رویترز گفت: «آنچه ما تلاش میکنیم انجام دهیم این است که ببینیم میتوانیم بخشی از این فرصت را از آن خود کنیم و با استفاده از سوهار، فرصتهای جدید تجاری برای تجارت میان دو کشور را یا ایجاد کنیم یا به سمت خود منحرف کنیم.»
«نخستین در آنجا از وقوع این اتفاق خبر میدهد.»
بندر سوهار، یک پروژه مشترک 50-50 میان دولت عمان و بندر روتردام هلند است که به عنوان یک بندر و یک منطقه آزاد 45 کیلومتری فعالیت میکند.
توئت افزود، سوهار مبادلات تجاری بیشتر با خطوط کشتیرانی ایران در زمینه انتقالات کانتینری و فلهبری و شرکت ملی نفتکش ایران را هدف گرفته است. اخیرا نخستین کشتی خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سوهار پهلو گرفته است.
یک سرویس مستقیم میان بندرعباس، بزرگ ترین بندر باری ایران و سوهار ایجاد شده است. توئت گفت این بندر در نظر دارد با دیگر بنادر ایران نظیر چابهار ارتباط بگیرد.
وی توضیح داد: «ما در حال مذاکره با چندین شرکت ایرانی در مورد سرمایهگذاریهای احتمالی در این منطقه آزاد هستیم.»
با توجه به اینکه بازار کشتیرانی کانتینری جهان از سال 2008 تاکنون از رکود مداوم رنج میبرد، ایران یک منطقه بالقوه برای رشد پایانه بینالمللی کانتینری عمان در سوهار است.
انتهای پیام/
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]