واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حجتي: ميوههاي قاچاق از آسمان نازل نميشود
وزير جهاد کشاورزي، سرانجام روزگذشته سکوت خود را شکست و در واکنش به قاچاق ميوه گفت: آيا ميوهها از آسمان وارد کشور ميشود؟ قطعاً اين ميوه با ترفند سوداگران از طريق مرزها وارد ميشود و وزارت جهاد ضمن پيگيري قاچاق ميوه و ايجاد محدوديت براي توزيع آن، تلاش ميکند طرحي را در هيئت دولت به تصويب برساند که به ازاي واردات، صادرات نيز انجام گيرد.
نویسنده : بهناز قاسمي
محمود حجتي روز گذشته پس از يک سال به جمع خبرنگاران آمد، وي در حالي که تلاش ميکرد غيرمستقيم از برخي از دولتمردان و عدم حمايت از کشاورزان سخن بگويد، چگونگي واردات ميوه توسط قاچاقچيان، ممنوعيت واردات گندم در سال آينده، برنامهريزي براي کشت گلخانهاي، قانونشکني برخي در بازار روغن نباتي و... را تشريح کرد.
وي در واکنش به پرسشهاي متعدد خبرنگاران و عدم موضعگيري شفاف وزارت جهاد گفت: وزارت جهاد کشاورزي بارها مخالفت خود را با واردات ميوه به دليل توليد مناسب ميوه از نظر کمي و کيفي اعلام کرده است و بهرغم وجود مشکلات متعدد در اين زمينه، مذاکرات و پيگيريهاي متعددي براي جلوگيري از اين پديده انجام داده است.
وي افزود: برخي ميگويند قاچاق ميوه سازمانيافته انجام ميشود که بايد آن عدهاي که قاچاق ميوه را در همان کاميونها و کانتينرهايي که گفته ميشود ميآورند، شناسايي شوند که در زمينه قاچاق ميوه طي هفتههاي اخير نمايندگان وزارتخانههاي مختلف با وزير کشور جلسه داشتند و در آنجا مسائل بسياري روشن شد.
وزير جهاد کشاورزي ادامه داد: در جلسه مشترک وزير کشور با دستگاههاي متولي از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره قاچاق سازمان يافته ميوه به دستگاهها دستور برخورد با خاطيان داده شد، چراکه در اين جلسه مطرح شد قاچاق سازمان يافته تحت عنوان ترانزيت صورت گرفته است، يعني اينکه ميوهاي که از مرزهاي جنوبي به قصد ترانزيت و با پملب به مقصد آسياي ميانه به کشور وارد شده، به داخل کشور نشت پيدا کرده است!
حجتي گفت: در تخلفي که گزارش شده آمده است: کانتينرهاي ترانزيتي که پلمب شده بودند پس از ورود به کشور در اين کانتينرها به همراه پلمب و با جرثقيل برداشته شده و ميوهها تخليه و مجدداً در اين کانتينرها نصب شده است. وي تأکيد کرد: قرار است در ميادين ميوه و ترهبار يا ديگر مراکز عرضه ميوههاي قاچاق اجازه توزيع آن داده نشود.
حجتي با اشاره به پرتقال توليدي کشورمان که روي دست کشاورزان مانده است، اظهار داشت: ايران در توليد برخي محصولات کشاورزي از جمله خرما، سيب، مرکبات و... رتبه اول تا دهم را در بين حدود 200 کشور دنيا دارد، چرا بايد کشوري که در توليد انگور رتبه هفتم، هشتم دنيا را دارد واردکننده اين محصول باشد.
وي با اشاره به اينکه توان صادرات 800 هزار تن سيب را داريم، افزود: وزارت جهاد کشاورزي طرحي دارد که طي آن به ازاي واردات موز سيب صادر کند، بنابراين طبق اين طرح هر کس که بخواهد موز وارد کند بايد سيب صادر کند.
حجتي با بيان اينکه جمعيت ايران يک درصد جمعيت دنياست، ولي ما 4 درصد توليد مرکبات جهان را داريم، بيان داشت: به هيچ عنوان موافق واردات ميوه نيستيم.
افزايش قيمت گوشت، دلايل فصلي دارد
حجتي در پاسخ به سؤال «جوان» درخصوص افزايش قيمت گوشت و تفاوت فاحش قيمت دام زنده و لاشه آن گفت: افزايش قيمت به دليل کاهش کشتار دام در زمستان است و با فرارسيدن بهار و کوچ دوباره عشاير، عرضه افزايش خواهد يافت. وي به مثبت شدن تراز تجاري گوشت در سال آينده اشاره کرد و گفت: تلاش ميکنيم واردات را به صفر برسانيم و تفاوت قيمت دام زنده و لاشه آن به دليل فعال شدن دلالان است که بايد با آن مقابله کنيم.
وي با بيان اينکه در توليد سيبزميني گرفتاريهاي زيادي وجود دارد، اظهار داشت: فقط 800 هزار تن سيبزميني در اردبيل توليد ميشود که در اين استان تنها 7 الي 8 هزار تن امکان انبار کردن سيبزميني وجود دارد، بنابراين انبار موجود در اين استان يک درصد توليد است.
حجتي تصريح کرد: اگرچه با توجه به مصارف آبي سيبزميني تمايلي به صادرات سيبزميني نداريم، اما در سالجاري حدود 500 هزار تن از اين محصول صادر شد.
انتقاد از واردات محصولات کشاورزي
وزير جهاد کشاورزي در ادامه با بيان اينکه در بخش کشاورزي دوران پيشين و پسين توليد بسيار مهم است، اظهار داشت: ما نميتوانيم سرمان را پايين بيندازيم، چغندر و شکر توليد کنيم بعد اين محصولات وارد شود.
وي با بيان اينکه اين مسئله توليد و اشتغال را به خطر انداخته و باعث افزايش حاشيهنشيني شهرها ميشود، گفت: وقتي ميخواهيم چغندر توليد کنيم بايد نيازها و خدمات کشاورز کنار توليد او باشد بنابراين هنگام توليد، دوران پس از آن بايد مورد توجه قرار بگيرد. وي با اشاره به اينکه در دوران پس از توليد حرف و حديثهاي بسياري وجود دارد، گفت: ببينيد در روغن با ما چه کردند؟ با توليدکنندگان چه کردند؟ در حالي که بيشترين وابستگي ما به روغن است و ظرفيت توليد آن در داخل وجود دارد. وي با بيان اينکه گاهي برخي از مردم که منافع کوتاهمدت دارند در مقابل اين مسائل صفآرايي ميکنند، افزود: اين افراد گاهي دستشان از ما بازتر و صدايشان بلندتر است. هنگامي که ما سرگرم انجام کارهاي خود هستيم آنها سرگرم جيبشان هستند و صدايشان را بلندتر ميکنند در حاليکه صداي ما کوتاهتر است.
برخي روغنيها مقابل قانون ايستادهاند
وزير جهاد کشاورزي افزود: براي سياستگذاري و تنظيم بازار روغن نباتي در شرايط کنوني با توجه به اينکه ميزان نياز وارداتي ما حدود 90 درصد است، درصدديم به گونهاي برنامهريزي کنيم که واردکنندگان نسبت به ميزان خريد دانههاي روغني توليد داخل 9 برابر بتوانند واردات انجام دهند که در اين صورت با توجه به بالاتر بودن قيمت تمام شده دانه روغني داخلي 3 درصد در قيمت تمام شده روغن تأثيرگذار است که البته اگر روغن توليد شده در کشور 3 درصد با اين شرايط گرانتر شود ميتوان گفت براي مردم قابل تحملتر است تا اينکه بخواهيم براي واردات آن تعرفه قائل شويم و حدود 30 درصد قيمت روغننباتي در کشور افزايش يابد. وي با بيان اينکه از همه پيشنهادات موجود در راستاي منافع ملي استقبال ميشود، اظهار کرد: برخي در مقابل قانون ايستادگي ميکنند و به آن تمکين نميکنند، در حالي که بارها به مخالفان در صنايع روغن نباتي اعلام شده که اسناد خريد، فروش و قيمت تمام شده خود را به سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان اعلام کنند تا اين سازمان درباره قيمت روغن در کشور تصميم بگيرد.
ممنوعيت واردات گندم در سال آينده
وي ادامه داد: در مورد واردات گندم تاکنون بيش از 4/5 ميليون تن ثبت سفارش انجام شده و حدود 2/5 ميليون تن واردات صورت گرفته است، در حالي که به کمتر از اين ميزان گندم وارداتي نياز داشتيم.
وزير جهاد کشاورزي گفت: در کشور به حدود 13/5 ميليون تن گندم براي تأمين نياز داخلي از مصرف خوراکي، صنعتي تا خودمصرفي نياز داريم و امسال شرکت بازرگاني دولتي 8 ميليون و 70 هزار تن گندم توليد داخلي را خريداري و به 70 هزار نانوايي تحويل داد و در سال آينده پيشبيني ميکنيم ميزان خريد گندم به حدود 9/5 ميليون تن برسد.
حجتي تصريح کرد: اگر ميزان خريد گندم در سال آينده به اندازه پيشبينيهاي صورت گرفته باشد نيازي به واردات گندم نداريم و در صورتي با واردات موافقت ميشود که به صورت ورود موقت و به قصد صادرات گندم يا محصولات ثانويه آن باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]