واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقويت شبكههاي برون مرزي راه مقابله با تهديد رسانهاي عربستان
در حالي كه عربستان به دنبال راهاندازي شبكههاي تلويزيوني فارسي زبان براي ايجاد جنگ رسانهاي با كشورمان است، يكي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است ميتوان با حمايت از شبكههاي برون مرزي به مقابله با اين حركت عربستان پرداخت.
نویسنده : محمد صادقي
در حالي كه عربستان به دنبال راهاندازي شبكههاي تلويزيوني فارسي زبان براي ايجاد جنگ رسانهاي با كشورمان است، يكي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است ميتوان با حمايت از شبكههاي برون مرزي به مقابله با اين حركت عربستان پرداخت.
راه اندازي شبكههاي فارسي زبان اين بار در امريكا و اروپا بلكه در كشورهاي عربي دنبال ميشود و عربستان مدتي است كه سياست راهاندازي شبكه فارسي را عنوان كرده است. اينكه چرا دولت سعودي به دنبال راهاندازي شبكههاي فارسي زبان است را ميتوان در سياست برخورد اين دولت با شبكههاي ايراني و رسانههاي جبهه مقاومت در طول چند سال اخير مشاهده كرد. عربستان بارها نسبت به توقيف و ايجاد محدوديت براي شبكههايي كه اخبار جبهه مقاومت را منتشر ميكنند اقدام كرده است. اين اقدامها در زمان بالاگرفتن اقدامات ضد بشري دولت سعودي در كشورهاي يمن و بحرين و شكست تروريستها در سوريه تشديد ميشود. در شرايطي كه سعوديها ميخواهند شبكه ضد ايراني فارسي زبان ايجاد كنند، راه مقابله كشورمان با چنين اقدامي چه خواهد بود؟
مفيد كيايينژاد، نماينده مجلس و عضو كميسيون فرهنگي تلاش عربستان سعودي براي راهاندازي مؤسسهاي رسانهاي براي پخش برنامههاي فارسي زبان را در ادامه جنگ روانياي كه در تقابل با ايران به راه انداخته است دانست و گفت: عربستان نه تنها هيچگاه دلش با جمهوري اسلامي ايران صاف نشده و دشمني آن روز به روز اضافهتر ميشود، بلكه تقابل فرهنگي و رسانهاي يكي از ابزار سعوديها براي ايجاد تنش است. نماينده مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در مجلس شوراي اسلامي بر همين اساس تصريح كرد: پيش از اين عربستان شبكه ماهوارهاي فارسي زباني ايجاد كرده بود اما ظاهراً به آن بسنده نكرده است و اكنون براي دستيابي به اهداف خود اقدام به گسترش آن به يك مؤسسه رسانهاي كرده است كه همين امر بايد زنگ خطري براي مسئولان فرهنگي و رسانهاي كشورمان باشد. وي در ادامه علت ورود عربستان به حوزه تقابل رسانهاي را فعاليتهاي رسانهاي ايران و تأثير آن در منطقه عنوان كرد و گفت: شبكههاي برون مرزي كشورمان توانستهاند با برنامهريزي به برخي اهداف خود در خصوص ترويج فرهنگ انقلاب اسلامي در منطقه دست پيدا كنند كه همين نفوذ موجب هراس سعوديها شده است. كيايينژاد در ادامه تأكيد كرد: حال كه عربستان نيز به فكر رويارويي رسانهاي افتاده است، دولت بايد همت بيشتري براي حمايت و گسترش فعاليت شبكههاي برون مرزي از خود نشان دهد چنانچه در حال حاضر بودجهاي كه براي اين بخش در نظر گرفته شده بسيار ناچيز است.
ضرورت تخصيص بودجه براي تقويت شبكههاي برونمرزي
كيانينژاد افزود: پيش از اين شبكههاي برون مرزي ما همچون مجموعه شبكههاي سحر، العالم، پرس تيوي و هيسپان تيوي به خوبي توانستند در جريان اتفاقات منطقه روشنگر باشند و برنامههايي مناسب حال آزاديخواهان تهيه كنند تا جايي كه اين برنامهها به مذاق برخي حكومتهاي منطقه خوش نيامد و اقدام به قطع پخش برنامه اين شبكهها در كشور خود كردند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در پايان با تأكيد بر حمايت دولت از شبكهها و رسانههاي برون مرزي خاطرنشان كرد: دولت در زمان نگارش بودجه 95 و برنامه ششم توسعه كشور خيلي ساده از كنار مسائل فرهنگي رد شده است در حالي كه برخي از اين توجهات موجب تقويت امنيت ملي كشور نيز ميشود چنانچه سعوديها براي رسيدن به اهداف فرهنگي خود حاضرند سرمايهگذاري كلاني كنند، مسئولان كشور نيز بايد نسبت به اهميت اين موضوع حساس باشند. تقويت شبكههاي خبري ايراني ميتواند يكي از راه مقابله با تهديدات عربستان و همپيمانانش باشد. همان طور كه پيش از اين نيز اطلاعرساني مستقل شبكههاي ايراني باعث شد تا امپراتوري رسانهاي غرب با چالش روبهرو شود، اين بار نيز براي مقابله با ارتجاع دولتهاي عربي كه در حال برنامهريزي رسانهاي براي ضربه زدن به ايران هستند، يكي از ابزار قابل اعتماد، توسل به توان رسانهاي و توقيت شبكههاي برون مرزي است. اخيراً وزير فرهنگ و اطلاعرساني عربستان از آغاز فعاليتها براي تبديل شبكههاي خبري اين كشور به يك مؤسسه رسانهاي جهت پخش برنامه به زبانهاي فارسي، اردو و انگليسي خبر داد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]