تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820905311




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرخوری روانی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پرخوری روانی چیست؟
یک روان‌شناس با تأکید بر این‌که امروزه، بیشتر بیماری‌ها زیستی، روانی و اجتماعی هستند، گفت: پرخوری روانی نوعی اختلال است که در آن فرد به‌صورت ناهوشیار آغاز به خوردن می‌کند و هدفش از این روش، سیری نیست.

«هانیه رضایی» در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پرخوری روانی یا «بولیمیا» نوعی واکنش به اضطراب محسوب می‌شود، اظهار کرد: متأسفانه افراد مبتلا به این اختلال به‌طور مخفیانه مقدار زیادی غذا می‌خورند و گاهی نیز با روش‌هایی مانند ورزش کردن افراطی و یا روزه گرفتن مکرر سعی در جبران آن دارند.

این روان‌شناس با تأکید بر این‌که در بسیاری موارد، تلاش برای رهایی از کالری اضافی به جبران از طریق روش‌های ناسالم محدود می‌شود، ادامه داد: افرادی که به بولیمیا مبتلا می‌شوند به‌شدت درگیر وزن و ظاهر خود هستند، چون پرخوری روانی، فرد را با نوعی تصویر ذهنی از ظاهرش درگیر می‌کند که ارتباط چندانی با میزان غذای مصرفی ندارد.

وی افزود: درمان‌های موثر می‌تواند به فرد مبتلا کمک کند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد، علاوه‌بر این موجب می‌شود که از الگوهای سالم غذا خوردن پیروی کرده و عوارض جدی ناشی از آن را جبران کند. این در حالی است که افراد مبتلا به بولیمیا به شدت درگیر وزن و ظاهر خود هستند و از اضافه وزن وحشت دارند. هم‌چنین احساس می‌کنند که به هیچ‌عنوان نمی‌توانند غذا خوردن خود را کنترل کنند.

رضایی تصریح کرد: افراد مبتلا به بولیمیا نسبت به یک وعده غذای عادی، غذای بیشتری مصرف می‌کنند و بلافاصله سعی می‌کنند که با مکمل‌های غذایی یا مسهل‌ها، وزن خود را کاهش دهند. به عبارتی، ذهن این افراد همیشه بین کالری اضافی جذب ‌شده و نیازی که به مصرف غذای زیاد دارند، درگیر است. علت اصلی آن نیز هنوز مشخص نیست، اما مسائل روانی و فشار عصبی از جمله اعتماد به‌نفس پائین، کمال‌گرایی، مشکل مدیریت خشم، افسردگی، اضطراب و وسواس می‌تواند زمینه پرخوری روانی را فراهم کند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: بهتر است مبتلایان و کسانی که احساس می‌کنند در مواجهه با تنش به پرخوری روی می‌آورند در وهله اول برای درمان به یک روان‌شناس مجرب مراجعه کنند و پیش از اقدام به مصرف دارو علائم خود را با او در میان بگذارند، چون اگر بدون درمان رها شود ممکن است بدتر شده و همه جوانب زندگی را در بر بگیرد.


تاریخ انتشار: ۰۷:۳۴ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - 24 February 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن