محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830450309
توصیههای قرآن برای انتخابکنندگان و انتخابشوندگان
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
توصیههای قرآن برای انتخابکنندگان و انتخابشوندگان به دلیل نزدیکی به انتخابات، صحبت از بصیرت و نفوذ در چند ماه گذشته زیاد شده است. بحث نفوذ و اثرپذیری، یک بحث صرفاً سیاسی نیست و همه ما در مسایل مختلف زندگی تأثیرپذیر هستیم. پس باید به عنوان یک انسان راههای اغفال، نفوذ و اثرپذیری را بشناسیم.
به گزارش فرهنگ نیوز ، استاد اخلاق برنامه درسهایی از قرآن در یادداشتی به بیان 15 نکته مهم دینی در خصوص انتخابات پیشرو پرداخت.متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
به دلیل نزدیکی به انتخابات، صحبت از بصیرت و نفوذ در چند ماه گذشته زیاد شده است. بحث نفوذ و اثرپذیری، یک بحث صرفاً سیاسی نیست و همه ما در مسایل مختلف زندگی تأثیرپذیر هستیم. پس باید به عنوان یک انسان راههای اغفال، نفوذ و اثرپذیری را بشناسیم. در این خصوص با نگاهی به قرآن تذکراتی را به مردم عزیز و کاندیداهای محترم میدهم:
1. پای هر سخنی ننشینیم و به هر سخن و خبری اعتماد نکنیم. قرآن میفرماید: «إِذَا سَمِعْتُمْ آیَاتِ اللَّـهِ یُكْفَرُ بِهَا وَیُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى یَخُوضُوا فِی حَدِیثٍ غَیْرِهِ» (نساء/140) هرگاه بشنوید افرادی آیات خدا را انکار و استهزا میکنند، با آنها ننشینید تا به سخن دیگری بپردازند! یعنی چنین جلسهای را ترک کنید. در جای دیگر قرآن میفرماید: «إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا» (حجرات/6) اگر شخص فاسقی خبری برای شما آورد، درباره آن تحقیق کنید. در آیه دیگر داریم: «وَمِنَ النَّاسِ مَن یُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِی الْحَیَاهًْ الدُّنْیَا وَیُشْهِدُ اللَّـهَ عَلَى مَا فِی قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ» (بقره/204) بعضی از مردم حرف که میزنند، تو که پیغمبر هم هستی، به عجب درمیآیی که چقدر قشنگ و عالی صحبت میکند. اما او سرسختترین دشمنان است.
یا میفرماید: «یُوحِی بَعْضُهُمْ إِلَى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ» (انعام/112) بعضیها حرف که میزنند، طلایی حرف میزنند، اما حرفشان باطل است. مثل گل زیبایی که ریشهاش در پِهن است.
قرآن میفرماید: اگر خودتان اهل تشخیص هستید، به همه حرفها گوش بدهید و بهترینشان را انتخاب کنید: «فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ» (زمر/17و18) پس بندگان مرا بشارت ده! همان کسانی که سخنان را میشنوند و از نیکوترین آنها پیروی میکنند. مثالی بزنم: اگر برقکش هستید، میتوانید دست به هر سیمی بزنید وگرنه نباید دست بزنید.
2. به هر سوگندی اطمینان نکنیم. بعضیها قسم میخورند، اما دروغ است. اولین قسم تاریخ، دروغ بود. شیطان در آن باغی که آدم و حوّا بودند، قسم خورد که من خیرخواه شما هستم: «وَقَاسَمَهُمَا إِنِّی لَكُمَا لَمِنَ النَّاصِحِینَ» (اعراف/21) در آیه دیگر میفرماید: «اتَّخَذُوا أَیْمَانَهُمْ جُنَّهًًْْ» (مجادله/16) آنها سوگندهای خود را سپر قرار دادند، یعنی قسم میخورند، ولی دروغ میگویند. بعضی میگویند: خدا شاهد است، حرفهایم راست است. ولی همین خدا شاهد است را که میگوید، دروغ است: «وَیُشْهِدُ اللَّـهَ عَلَى مَا فِی قَلْبِهِ» (بقره/204)
3. به هر اشکی اعتماد نکنیم. «وَجَاءُوا أَبَاهُمْ عِشَاءً یَبْكُونَ» (یوسف/16) برادران یوسف، او را در چاه انداختند و شبانه زار زار پیش پدر به دروغ گریه کردند که گرگ او را خورده است.
4. به هر اظهار ایمانی اعتنا نکنیم. قرآن میفرماید: «وَقَالَت طَّائِفَهًْ مِّنْ أَهْلِ الْكِتَابِ آمِنُوا بِالَّذِی أُنزِلَ عَلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَجْهَ النَّهَارِ آخِرَهُ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُون» (آلعمران/72) جمعی از اهل کتاب (از یهود) توطئهای طراحی کردند و گفتند: «در آغاز روز (بروید در ظاهر) به آنچه بر مؤمنان نازل شده، ایمان بیاورید؛ و در پایان روز، کافر شوید (و بازگردید)! این کار دو فایده برای آنها داشت، اول اینکه از برگشت علمای یهود از اسلام در دل مسلمانان ترس و تزلزل ایجاد میشد تا شاید مسلمانان از آئین خود بازگردند! دوم اینکه سایر یهودیان بر دین خود استوار و به فکر مسلمان شدن نمیافتادند.
5. به هر جلوهای خیره نشوید. استقبال و بدرقه و تبریک و تسلیت و دست بوسی و پذیرایی و مهمانی و رفت و آمد و اینها شما را فریب ندهد. از قدیم گفتهاند: هیچ گربهای برای رضای خدا موش نمیگیرد.
6. درباره انتخابات حدیث داغی داریم: حضرت علی(ع) میفرماید: «مَنْ تَقَدَّمَ عَلَی قَوْمٍ وَ هُوَ یَرَی فِیهِمْ مَنْ هُوَ أَفْضَلَ فَقَدْ خَانَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ المُؤمِنینَ» (الغدیر/ج8/ص291) هرکس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد درحالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعا او به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت کرده است.
اولین و بزرگترین خائن در زمان ما آل سعود است. به چه دلیل آلسعود باید حاکم بر مردم عربستان شوند؟ به چه دلیل باید یک کشور به اسم یک خانواده باشد؟ خدا گفته یا مردم رأی دادهاند؟ در قبال جنایتهای آنها همه حقوق بشریها خفه شدهاند. باید بگویم: مرحوم حقوق بشر، چون دیگر چیزی به اسم حقوق بشر وجود ندارد. کشتههای منا، حمایت از طالبان، داعش و تکفیریها، جنایت در یمن، سوریه، عراق، پاکستان و افغانستان کم است؟
خاطره: زمانی جمعی از دانهدرشتهای کاشانی (مقیم تهران) منزل ما آمدند، که آقای قرائتی! الان وقت غیرت محلی است. گفتم: چه کار کنیم؟ گفتند: یک خط راهآهن میخواهند از تهران به اصفهان بکشند. قرار است از دلیجان ببرند. تو وزیر را ببین، که راه قطار را به جای دلیجان از کاشان ببریم. گفتم: راه قطار سه دلیل دارد که از کجا برود، یک: کدام راه نزدیکتر است، دو: کجا مسافرش بیشتر است، سه: کجا جادهاش ارزانتر تمام میشود. یک وقت میبینی در یک جاده سی تا پل باید بزنند، برای وزارت راه سنگین تمام میشود و همراهیشان نکردم. رفتند و گفتند: قرائتی به درد نمیخورد، خنثی است. گفتم: الحمدلله رب العالمین. البته نمایندگانی که مردم چشم امید به آنها دارند، باید به فکر حمایت از کسانی که او را انتخاب کردهاند باشند، اما به حق!
7. به ظواهر و تجملات و زرق و برق اهمیت ندهیم و خیره نشویم که کار فرعونی است. فرعون میگفت: «أَلَیْسَ لِی مُلْكُ مِصْرَ وَهَـذِهِ الْأَنْهَارُ تَجْرِی مِن تَحْتِی» (زخرف/51) آیا حکومت مصر از آن من نیست و این نهرها تحت فرمان من جریان ندارد؟ «أَمْ أَنَا خَیْرٌ مِّنْ هَـذَا الَّذِی هُوَ مَهِینٌ وَلَا یَكَادُ یُبِینُ» (زخرف/52) مگر نه این است که من از این مردی که از خانواده و طبقه پستی است و هرگز نمیتواند فصیح سخن بگوید برترم؟ فرعون موسی را به دلیل چوپانی و لکنت زبان مسخره میکرد و خود را برتر از او میپنداشت.
8. از هر نیرویی استفاده نکنیم. قرآن میگوید: اگر بعضی به جبهه بیایند، اسباب دردسر هستند. بهتر است، نیایند. «لَوْ خَرَجُوا فِیكُم مَّا زَادُوكُمْ إِلَّا خَبَالًا» (توبه/47) اگر آنها همراه شما (به سوی میدان جهاد) خارج میشدند، جز اضطراب و تردید، چیزی بر شما نمیافزودند. یا در جای دیگر میفرماید: «وَمَا كُنتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّینَ عَضُدًا» (کهف/51) من از افراد منحرف بازو نمیگیرم. به همین دلیل باید در انتخاب نیروها و افراد دقت داشته باشیم و با معرفی و سفارش و اینها نیروها را انتخاب نکنیم.
9. فکر نکنیم که هر کس زیر پرچم ما سینه میزند و پای سخنرانی ما نشسته است، مرید ماست. «وَفِیكُمْ سَمَّاعُونَ لَهُمْ» (توبه/47) بعضی مینشینند، گوش میدهند ولی قصد قربت ندارند و نیتهای دیگری دارند.
10. هر کمکی را نپذیریم. افرادی ممکن است علف میدهند که شیر بدوشند. دانه میریزند که تخم مرغ بردارند. قرآن میفرماید: «مَا كَانَ لِلْمُشْرِكِینَ أَن یَعْمُرُوا مَسَاجِدَ اللَّـهِ» (توبه/17) اگر مشرکین یک پولی دادند و گفتند: خرج مسجد کن! این پول را رد کنید و هر پولی را نپذیرید.
11. به هر شعاری شاد نشویم. نزد یعقوب آمدند و گفتند: یوسف را به ما بسپار. «وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» (یوسف/12) ما حافظ او هستیم. اما همینها یوسف را در چاه انداختند. خود ابلیس به آدم و حوا گفت: از این میوه بخورید که «إِنِّی لَكُمَا لَمِنَ النَّاصِحِینَ» (اعراف/2) من خیرخواه شما هستم.
12. به هر توجیهی اعتماد نکنیم. بعضی دائماً کارها و اشتباهاتشان را توجیه میکنند. به بتپرستها میگفتند: چرا بت میپرستید؟ میگفتند: «إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءَنَا» (زخرف/22) نیاکان ما هم بت میپرستیدند.
13. هر کس رأی آورد فکر نکند که عزیز است. بنیصدر هم رأی آورد، ولی ذلیل شد. «إِنَّ الْعِزَّهًْ لِلَّـهِ جَمِیعًا» (یونس/65) تمامی عزت از آن خداست. حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) با آنکه در غدیر خم همه او را تأیید کردند، رأی نیاورد. آیا حضرت علی(ع) ذلیل شد یا عزیز شد؟
14. مراقب دشمن باشیم. دشمن با تمام امکانات برای ضربه زدن به نظام و انقلاب تلاش میکند. قرآن میفرماید: «إِنَّ الَّذِینَ كَفَرُوا یُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِیَصُدُّوا عَن سَبِیلِ اللَّـهِ» (انفال/36) آنها که کافر شدند، اموالشان را برای بازداشتن (مردم) از راه خدا خرج میکنند.
15. به وعدهها دلخوش نباشیم: «وَمَا یَعِدُهُمُ الشَّیْطَانُ إِلَّا غُرُورًا» (نساء/120) شیطان جز فریب و نیرنگ، وعده نمیدهد. مراقب تهدید، تطمیع، رشوه و لقمه حرام باشیم. و از همه مهمتر متوجه وحدت بین مردم و مسئولین در جامعه باشیم که دشمن از هر راهی برای ایجاد تفرقه و دسته دسته کردن مردم استفاده میکند همانطور که فرعون چنین میکرد: «إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِی الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِیَعًا» فرعون در زمین برتریجویی کرد و اهل آن را به گروههای مختلفی تقسیم نمود.
در پایان باید بگویم در همه امور، مهم این است که فکر و جهت و حرکت انسان درست و در مسیر الهی باشد. برای خداوند، ضعیف و قوی تفاوتی ندارد. در دعا داریم: «یا مَن سَوّی التَّوفیق بَینَ الضَّعیفِ وَ القَوی» این انتخابات و انقلاب و نظام، امانت شهداء است. امیدوارم با حضور پرشور مردم و نیت خالصانه مسؤولین، جمهوری اسلامی به بالاترین درجه عزت و قدرت و مصونیت برسد.
منبع: کیهان
94/12/4 - 08:22 - 2016-2-23 08:22:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]
صفحات پیشنهادی
معاون استاندار قم: دفاع از حق انتخابکنندگان و انتخابشوندگان وظیفه مسئولین انتخابات است
معاون استاندار قم دفاع از حق انتخابکنندگان و انتخابشوندگان وظیفه مسئولین انتخابات استمعاون سیاسی امنیتی استاندار قم با تاکید بر دفاع از حق انتخابکنندگان و انتخابشوندگان ابراز کرد به فرموده مقام معظم رهبری انتخابات و آرای مردم امانت و حقالناس هستند بنابراین مسئولین باید همتحجتالاسلام محمدی: طرح ملی «افق» به معنای اهدای نسخه شفابخش قرآن به مردم است
حجتالاسلام محمدی طرح ملی افق به معنای اهدای نسخه شفابخش قرآن به مردم استدبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به لزوم آشنایی مردم با اهدای قرآن کریم گفت طرح ملی افق به منظور ترویج کلام وحی به جهانیان و به نوعی اهدای نسخه شفابخش قرآن به مردم است به گزارش خبرنگار فعالیتهادر نشست تبیین طرح ملی افق مطرح شد حیات طرح ملی «افق» در گرو حمایت مردمی است/ جایگاه ایران در چاپ قرآ
در نشست تبیین طرح ملی افق مطرح شدحیات طرح ملی افق در گرو حمایت مردمی است جایگاه ایران در چاپ قرآندر نشست تبیین طرح ملی افق به جایگاه کشورمان در عرصه چاپ قرآن کریم و اهمیت اهدای فهم کلام وحی اشاره شد به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس نشست تبیین طرح ملی افق شبسیدجلال متقی موسوی استاد قرآن کریم درگذشت
سیدجلال متقی موسوی استاد قرآن کریم درگذشتسیدجلال متقی موسوی استاد و پیشکسوت قرآن کریم روز گذشته در سن ۸۷ سالگی درگذشت به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس سیدجلال متقی موسوی استاد پیشکسوت و بنیانگذار مؤسسه مکتبالقرآن و عترت روز گذشته در سن 87در جامعه المصطفی العالمیه نخستین کتاب آموزش مبانی قرائت قرآن به زبان اسپانیولی رونمایی شد
در جامعه المصطفی العالمیهنخستین کتاب آموزش مبانی قرائت قرآن به زبان اسپانیولی رونمایی شدبا حضور شماری از مسوولان جامعه المصطفی العالمیه رییس مرکز ترجمان وحی و رییس موسسه اندیشه شرق از کتاب مبانی قرآئت قرآن به زبان اسپانیولی Manual de lectura del Corn رونمایی شد به گزارش خبرنگارصلاحی: تبیین قرآن کریم در دستور کار کانون های قرآن تهران قرار گیرد
صلاحی تبیین قرآن کریم در دستور کار کانون های قرآن تهران قرار گیرد تهران-ایرنا- رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری در آیین گشایش کانون قرآن فرهنگ سراهای فردوس و معرفت بر ضرورت تبیین قرآن کریم در این کانون ها تاکید کرد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس آیین گشایشفارس گزارش میدهد برپایی مراسمی تنها برای رفع تکلیف/ گلایه از کمبود اعتبارات قرآنی
فارس گزارش میدهدبرپایی مراسمی تنها برای رفع تکلیف گلایه از کمبود اعتبارات قرآنیبیستویکمین مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم امروز در حالی برگزار شد که انگار معاونت قرآن و عترت ارشاد تنها برای رفع تکلیف اقدام به برپایی آن کرده بود به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاریانجمشعاع در گفتوگو با فارس مطرح کرد احتمال تخصیص تنها 5 درصد از کل بودجه قرآنی/ این اعتبارات پاسخگوی برنامه
انجمشعاع در گفتوگو با فارس مطرح کرداحتمال تخصیص تنها 5 درصد از کل بودجه قرآنی این اعتبارات پاسخگوی برنامههای قرآنی نیستمعاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به وعده دولت برای تخصیص 5 درصد از کل بودجه قرآنی امسال گفت پس از مذاکرات برجام مقرر شد تنها 10 میلیاردجنتی در پاسخ به فارس مطرح کرد دلیل عدم حضور رئیس جمهور در مراسم تکریم خادمان قرآن
جنتی در پاسخ به فارس مطرح کرددلیل عدم حضور رئیس جمهور در مراسم تکریم خادمان قرآنوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلایل عدم حضور رئیس جمهور در مراسم تکریم خادمان قرآن اشاره کرد و گفت آقای روحانی به شرکت در این محافل علاقهمند هستند و همین که لوح افتخار خادمان قرآن را امضا کردند نشانگحمایت از خادمان قرآن بهترین تجلیل از آنهاست
حمایت از خادمان قرآن بهترین تجلیل از آنهاست همه ساله مرسوم بود که رئیس جمهور در مراسم تکریم از خادمان قرآن حضور پیدا کند و قرار بود این برنامه در ماه رمضان برگزار شود اما به دلیل مذاکرات برجام به تعویق افتاد به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها