تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827983525




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کی سراغ آنتی‌بیوتیک‌‌ها برویم؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کی سراغ آنتی‌بیوتیک‌‌ها برویم؟




امروزه انواع آنتی‌بیوتیک‌ها به‌راحتی دردسترس اکثر افراد جامعه قرار دارند، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها هم در نسخه بسیاری از پزشکان جای بزرگی را اشغال کرده است.





مجله سیب سبز - نیلوفر جامه‌بزرگی: امروزه انواع آنتی‌بیوتیک‌ها به‌راحتی دردسترس اکثر افراد جامعه قرار دارند، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها هم در نسخه بسیاری از پزشکان جای بزرگی را اشغال کرده است. تجویز نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها جزء مهم‌ترین مشکلات نظام و دارو محسوب می‌شود. طبق آمارهای وزارت بهداشت، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ در نیمی از نسخه‌های پزشکان ایرانی وجود دارد و میزان مصرف آنها با جمعیت کشور  و بیماری‌های عفونی، همخوانی ندارد؛ آنتی‌بیوتیک‌ها به شکل بی‌رویه و غیر‌منطقی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

همان‌طور که می‌دانید، مصرف بی‌مورد هر دارویی عوارضی را به‌دنبال دارد، برای دانستن آسیب‌های ناشی از ‌استفاده بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک مطلب زیر را از  زبان دکتر بهروز نقیلی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، فلورشیپ عفونت‌ در زمینه ضعف ایمنی  بخوانید.


فاجعه آنتی‌بیوتیک‌ها



کی سراغ آنتی‌بیوتیک‌ برویم

اگر تنها چند روز است که دچار گلو‌درد شده‌اید و آبریزش بینی دارید، کمی تحمل کنید و فورا سراغ مصرف آنتی‌بیوتیک نروید. اگر آبریزش و گلو درد داشتید، کمی تحمل کنید و اگر ناراحتی شما 3 تا 4 روز طول کشید به پزشک مراجعه کنید. تنها آنفلوآنزایی که بسیار شدید باشد، نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک دارد که آن هم با صلاحدید پزشک باید تجویز شود. مصرف آنتی‌بیوتیک در سرماخوردگی بسیار شایع است که تنها مقاومت بدن را در برابر استفاده از دارو بیشتر می‌کند و درمان شما را به تاخیر می‌اندازد. دردهای شایع مانند عفونت‌های تنفسی فوقانی از گلو به بالا، آبریزش بینی یا گلو‌درد یا سردردهای معمولی نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارند.

بهترین درمان در زمان سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، مصرف زیاد مایعات و تغذیه مناسب است. آستانه درد افراد متفاوت است و پزشک بعد از معاینه می‌تواند، تشخیص دهد که تجویز آنتی‌بیوتیک ضروری است یا خیر. سرماخوردگی بیماری خطرناکی نیست و تنها در مواری که دچار تنگی نفس شدید یا تب‌های فوق‌‌العاده بالا داشتید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. درمورد کودکان هم نگرانی و وسواس زیادی به خرج ندهید و اجازه دهید در روزهای نخستین بیماری سیستم ایمنی بدنش سلامت را به او بازگرداند. در بسیاری از موارد تنها بعد از دو یا سه روز کودک سلامت خود ر ا به‌دست می‌آورد. اگر پزشک برای کودک‌تان آنتی‌بیوتیک تجویز کرد، حتما دارو ‌را به‌موقع به او بدهید و اگر به مهد‌کودک می‌رود، حتما زمان استفاده از دارو را به مربی‌اش یادآوری کنید.

خودتان پیش‌قدم شوید

بهتر است خودتان به فکر خودتان باشید و تا مجبور نشده‌اید، آنتی‌‌بیوتیک استفاده نکنید. مصرف بدون نسخه و تجویز آنتی‌بیوتیک را برای همیشه فراموش کنید. از طرفی در اغلب نسخه‌های پزشکان یک نوع آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اینها همه دلایلی هستند که سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران معادل مصرف کل اروپا باشد و مصرف آن بیش از کشورهای دیگر است که برای مصرف این داروها نیاز به فرهنگ‌سازی و عزم همگانی است.

فراموش نکنید، داروی آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت است و تنها در موارد بسیار خاص برای پیشگیری از بیماری تجویز می‌شوند. داروهای تزریقی را هم حتما باید در ‌بیمارستان‌ و با نسخه پزشک تزریق کنید. در غیر این صورت ممکن است، این داروها سلامت‌تان را به خطر بیندازند.

به جان میکروب‌های سودمند بدن‌تان نیفتید

با مصرف آنتی‌بیوتیک، میکروب‌های سودمند بدن نابود می‌شوند. میکروب‌هایی که در دستگاه گوارش و دستگاه تنفس به بهبود عملکرد بدن‌ کمک می‌کردند، ازبین می‌روند‌ و در‌نتیجه بیماری‌ها راحت‌تر به بدن وارد می‌شوند، به‌علاوه با مصرف این داروها مقاومت بدن هم نسبت به آنها بالا می‌رود و دیگر نمی‌توانید به این راحتی‌ها از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان بیماری‌های وخیم‌تر استفاده کنید. به‌طور حتم هر فردی در طول زندگی خود برای درمان بیماری خاص، به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ نیاز دارد اما بهترین راه پیشگیری از افزایش مقاومت‌های بدن در برابر‌ آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده به‌اندازه از‌ آنهاست.


فاجعه آنتی‌بیوتیک‌ها



دردی به دردتان اضافه نکنید

اگر با کمی ناراحتی در گلو و کمی آبریزش بینی، سراغ مصرف خودسرانه انواع آنتی‌بیوتیک‌ها می‌روید، باید انتظار عوارض ناشی از استفاده از این داروها را هم داشته باشید. آنتی‌بیوتیک‌ها معده را ناراحت می‌کنند، ممکن است باعث اسهال در دستگاه گوارش شوند و درمان بیماری سرماخوردگی که می‌توانست تنها چند روز خوب شود را به تاخیر بیندازد. مصرف آنتی‌بیوتیک نابجا تشخیص بیماری را هم دچار مشکل می‌کند، گاه با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها علائم تغییر پیدا می‌کند و پزشک نمی‌تواند بیماری اولیه را تشخیص دهد و در‌نتیجه فرایند درمان به تاخیر می‌افتد. گاهی هم ممکن است ضایعات پوستی حتی دائمی در افراد ایجاد شود. عوارض استفاده نابجای آنتی‌بیوتیک، ممکن است به چشمان هم آسیب برساند و مشکلات جدید را برای ما پدید بیاورد.

لطفا نسخه نپیچید

یکی از علل استفاده نابجا از داروها توصیه افرادی غیر‌متخصص به بیماران است. اگر به‌تازگی بیماری شبیه بیماری یکی از اعضای خانواده‌تان داشتید و با مصرف آنتی‌بیوتیک حال‌تان خوب شده است، داروی خودتان را برای دیگران تجویز نکنید. کار را به دست کاردان بسپارید، آنتی‌بیوتیک ‌فقط باید با نظر پزشک مصرف شود؛ نمی‌توان نسخه فردی را بدون معاینه دقیق به این سادگی‌ها برای فردی دیگر پیچید. مصرف هر آنتی‌بیوتیکی برای درمان بیماری اکنون شماست. آنتی‌بیوتیک را از داروخانه‌ها نخرید و با مراجعه به پزشک تنها با دوز و زمان معین مصرف کنید.

اتاق جراحی نیاز به مشتی آنتی‌بیوتیک ندارد

همه عمل‌های جراحی نیاز به مصرف قرص و داروهای زیادی ندارد. اگر تنها جراحی ساده‌ای در ناحیه پوست خود انجام داده‌اید، نباید آنتی‌بیوتیک استفاده کنید. می‌توانید قبل از عمل جراحی با متخصص بیماری‌های عفونی مشورت کنید. بسیاری از عمل‌های جراحی که در محل‌های تمیز انجام می‌شوند، نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارند. انجام عمل جراحی در محل‌هایی مانند روده و اندام‌هایی که در نواحی مخاط هستند، باید از آنتی‌بیوتیک استفاده کرد. در جراحی‌هایی که خطر عفونت وجود دارد، پزشک قبل از عمل جراحی آنتی‌بیوتیک را برای پیشگیری تجویز می‌کند و معمولا پس از مدت کوتاهی بعد از عمل جراحی، مصرف آنتی‌بیوتیک را قطع می‌کند. در اکثر عمل‌‌های ‌جراحی بیمار نیاز ندارد دارو را به منزل ببرد.

کی آنتی‌بیوتیک مصرف کنیم

 بسیاری از عمل‌های جراحی که در محل‌های تمیز انجام می‌شوند، نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارند. انجام عمل جراحی در محل‌هایی مانند روده و اندام‌هایی که در نواحی مخاط هستند، باید از آنتی‌بیوتیک استفاده کرد.  در جراحی‌هایی که خطر عفونت وجود دارد، پزشک قبل از عمل جراحی آنتی‌بیوتیک را برای پیشگیری تجویز می‌کند

به پزشکتان اعتماد کنید

انتظار معجزه از داروها را نداشته باشید، بهترین آنتی‌بیوتیک‌ها و داروها هم برای تاثیر درمان نیاز به زمان دارند، برخی افراد با مراجعه به پزشک و استفاده از دارو در مدت کوتاهی به پزشکی دیگر مراجعه کرده و نسخه‌های گوناگونی را مصرف می‌کنند که به گفته دکتر نقیلی، این شیوه درمان مناسبی نیست و بهتر است بیماران داروهای پزشک را طی یک یا دو روز مصرف کنند و برای پاسخ گرفتن به درمان کمی صبر داشته باشند.


فاجعه آنتی‌بیوتیک‌ها



 سراغ آمپول نروید

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی بهتر است. اگر هنوز حال‌تان بدخیم نیست، بهتر است از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی استفاده کنید. آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی عوارض نسبتا کمتری از نوع تزریقی دارند. اگر بیماری در حالت وخیمی باشد یا بیمار اشتهایی برای خوردن غذا نداشته باشد و فشارخون پایینی داشته باشد یا اینکه به‌علت مشکلات معده، نتواند از قرص و کپسول خوراکی استفاده کند، در این شرایط پزشک ناچار آنتی‌بیوتیک، تجویز می‌کند. برای کودکان هم معمولا آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل شربت یا قطره که استفاده از آنها آسان‌تر است، تجویز می‌شود و تا جایی که امکان داشته باشد، نباید سراغ تزریق آنتی‌بیوتیک رفت.

گول خارجی‌ها  را نخورید

بعضی افراد تصور می‌کنند که آنتی‌‌بیوتیک‌هایی که گران‌ترند، بهتر هستند و می‌توانند درمان بیماری را تسریع کنند. آنتی‌بیوتیک قوی همیشه بهتر عمل نمی‌کند؛ نکته مهم در مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده به‌موقع و بجا از آنهاست؛ گاهی مصرف آنتی‌بیوتیک معمولی بهترین درمان است. به‌دنبال برند نباشید و اگر می‌خواهید با مصرف این داروها زودتر حال‌تان خوب شود، حتما باید طول مدت درمان را کامل کنید. نکته اساسی در مصرف آنتی‌بیوتیک این است که باید مصرف آن به‌موقع شروع‌ و به‌موقع به اتمام رسانده شود.

به فکر سلامت‌تان باشید

یکی از راه‌هایی که می‌توانید مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهید، این است که بیمار نشوید. پس تا می‌توانید مراقب خودتان باشید و تغذیه مناسب و ورزش روزانه داشته باشید و بهداشت فردی را رعایت کنید. برای فرار از انواع عفونت‌ها در محیط‌های آلوده حضور پیدا نکنید و هر جایی هم غذا نخورید. برای پیشگیری از بیمار‌ها، واکسیناسیون را در کودکان جدی بگیرید. برخی بیماری‌ها نیز در سنین خاصی شیوع پیدا می‌کند و هر فرد احتمالا تنها یک‌بار در زندگی خود به این بیماری‌ها مانند آبله‌مرغان یا سرخک مبتلا می‌شود.







تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن