واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزارت جهاد کشاورزی: قاچاق است
واردات ميوههاي نوبرانه خارجي در حالي افزايش يافته كه فعالان بازار بر واردات قانوني آن تأكيد دارند، اما...
نویسنده : بهناز قاسمی
واردات ميوههاي نوبرانه خارجي در حالي افزايش يافته كه فعالان بازار بر واردات قانوني آن تأكيد دارند، اما وزارت جهادكشاورزي و ستاد مبارزه با قاچاق كالا هيچ واكنشي به واردات و توزيع آن نشان نميدهند، به طوري كه قاچاقچيان ميوههاي خارجي با خيالي آسوده علاوه بر واردات ميوههاي زمستاني، ميوههاي نوبرانه بهار را نيز وارد و دوشنبه شب در ميدان ميوه و تره بار تهران در امنيت كامل توزيع كردند.
واردات ميوه از سال ۹۰ ممنوع است و با توجه به ظرفيتي كه توليد داخل دارد، اين ممنوعيت همچنان ادامه دارد. براساس ماده ۱۶ قانون افزايش بهرهوري بخش كشاورزي و منابع طبيعي واردات تمام اقلام ميوه به استثناي موز، آناناس، انبه، نارگيل و پاپايا(خربزه درختي) به كشور ممنوع است و وزارت جهادكشاورزي همواره بر اجراي صحيح اين قانون تأكيد دارد. ابوالقاسم حسنپور، مديركل دفتر ميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهادكشاورزي در ارتباط با ورود ميوههاي مختلف به كشور ميگويد: اين اقدام قاچاق است و رسمي نيست، علاوه بر اين برخورد با اين مسئله بر عهده ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز است. وي با اشاره به اينكه واردات ميوه طبق قانون برنامه پنجم توسعه حتماً بايد از مسير وزارت جهاد كشاورزي صورت بگيرد، بدين معنا كه سازمان حفظ نباتات بر اين واردات نظارت داشته باشد، ميگويد: اگر اين واردات از مسيرهاي غير مجاز انجام شود، امكان نظارت بر آن وجود ندارد و اين به معناي آن است كه ما با دست خودمان، توليدات كشورمان را تخريب ميكنيم.
در اين خصوص مجتبي شادلو رئيس اتحاديه باغداران، در گفتوگو با مهر از واردات قانوني ميوههاي نوبرانه بهاري خبر داده و ميگويد: شب گذشته ۱۰ نوع ميوه تازهخوري تابستانه از اقصي نقاط دنيا از جمله كشورهايي مانند شيلي و اكوادور وارد بازار ميوه تهران شده است. ميوههايي مانند گيلاس، انواع آلو، انواع زردآلو، انواع هلو، شليل و انگور در حجمي گسترده در بازار تهران توزيع شده است. شادلو با بيان اينكه عدهاي ميخواهند اسم اين كار را قاچاق بگذارند، ميافزايد: مگر ممكن است اين حجم گسترده واردات به شكل قاچاق انجام شده باشد؟ اين ميوهها هزاران كيلومتر راه را طي كردهاند. وي تصريح ميكند: اين محصولات از طريق سيستم ترانزيت و جادههاي اصلي آمدهاند، چون ميوههايي نيستند كه بتوانند با خر و قاطر از كوهها و مناطق صعبالعبور وارد شوند. به عنوان مثال، وقتي گيلاس از دماوند به تهران ميرسد، كيفيت آن كلي تفاوت ميكند.
شادلو تأكيد ميكند: : اين ميزان گسترده واردات با رابطه بازي و دلال صفتي انجام شده است. حجم محصولات وارد شده بسيار چشمگير و زياد است، ضمن اينكه اين محصولات در ميدان مركزي ميوه و تره بار تهران توزيع شده است.
رئيس اتحاديه باغداران با اشاره به اينكه ما موضوع را به مسئولان وزارت جهادكشاورزي اطلاعرساني كرديم، ميافزايد: مسئولان اين وزارتخانه بسيار ناراحت و متعجب شدند و در حال حاضر پيگير اين موضوع هستند. شادلو تصريح ميكند: همه بايد به ساماندهي وضعيت پيش آمده كمك كنند، همه مسئولان بايد مستقيماً ورود كنند و اين محصولات جمعآوري شوند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر حواس همه به انتخابات است، ميگويد: دولت نبايد بازار را رها كند، اين چه كاري است كه انجام شده است؟ ما بايد توليد داخل را حفظ كنيم اما در شرايط پيش آمده سرمايههاي كشور دارد به حراج ميرود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]