واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در عرصه موسيقي شاهد رخ دادن يک فاجعه هستيم
با توجه به تعريف و ترجماني كه درباره جشنوارههاي فيلم و تئاتر فجر ارائه ميشود و آنها را به نوعي ويترين، رويكرد و هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قلمداد ميكنند، جشنواره موسيقي فجر را نيز نميتوان و نبايد از ذيل اين تعريف خارج كرد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
اگر آثار شركتكننده در جشنوارههاي فيلم و تئاتر فجر قرار است خوراك فرهنگي و هنري حداقل يك سال آينده مخاطبان و كشور را تأمين كنند، كه هست، آنچه در جشنواره موسيقي فجر هم اجرا ميشود همان چيزي است كه دولت و دستگاه متولي فرهنگ و هنر كشور با توجه به اهداف، برنامهها و راهبردهاي احتمالي كه براي اين بخش از هنر تئوريزه كرده، قابل احصا و تصور است.
جشنواره موسيقي فجر امسال به دليل حضور برخي خوانندگان و موزيسينها هم دچار حاشيه شده و هم آثاري كه در آن اجرا شدهاند، فاصله زيادي با اهداف اوليه راهاندازي و شكلگيري اين جشنواره دارند. محمد گلريز كه سابقه و صداي سرودهاي انقلابي با اسم او تقارن محسوس و قابل اعتنايي دارد، درباره تناسب نداشتن آثار اين دوره از جشنواره با فجر و انقلاب گفته است: «به عنوان عضو کوچک جامعه هنري کشور گريزي به جشنواره موسيقي فجر ميزنم. متأسفانه بايد بيان کنم که اين جشنواره موسيقايي خالي از کنسرتهاي موسيقي انقلابي است. ما در ظاهر شاهد برگزاري جشنواره موسيقي فجر آن هم به صورت همه ساله هستيم، ولي حتي يک کنسرت انقلابي در اين رويداد فرهنگي و هنري وجود ندارد و اجرا نميشود. حتي برگزارکنندگان آن نميدانند که هدف از برگزاري اين جشنواره چيست. اين در حالي است که هدف از برگزاري سالانه اين جشنواره، اجراي موسيقي براي در ياد و خاطره ماندن انقلاب شکوهمند اسلامي ايران است، اما کساني که در فتنه 88 همراه با فتنهگران بودند به اين جشنواره دعوت شدند که با فشار مردم حذف شدند. متأسفانه امسال شاهد حضور موسيقي مبتذل راک در جشنواره موسيقي فجر هستيم. در اين دوره از جشنواره موسيقي فجر کارهاي ملي کمي داريم. در عرصه موسيقي شاهد رخ دادن يک فاجعه هستيم و مسئولان و هنرمندان انقلابي تنها نظارهگر حوادث هستند. اين چه تفکري است که ميگويد کار مبتذل پاپ بيمحتوا بسازيم تا جوانان جذب غرب نشوند؟»
جشنواره موسيقي فجر امسال پختگي و تجربه برگزاري 30دوره جشنواره را براي سازماندهي و اجراي سي و يكمين دورهاش به كار بسته تا هم هنر ناب ايراني را به رخ جهانيان بكشد و هم يك نماينده تام و تمام در قواره نام «فجر انقلاب اسلامي» باشد، اما زهي خيال باطل!
خيال باطل، نه از بابت خالي بودنش از چينش نتهاي موسيقي در كنار يكديگر كه با نشستن و همراستا بودنشان چيزي به اسم موسيقي را ايجاد كنند، نه! خيال باطل از اين جهت كه آثار حاضر در اين جشنواره موسيقي به معناي واقعي كلمه كمترين تناسب و تجانسي با «فجر انقلاب اسلامي» بودن ندارند! سبكهايي مثل «راك»، «رپ»، «هيپ هاپ» كه در دنياي حاكميت مكاتب فكري مانند ليبراليسم و اومانيسم و الحاديگري و بيخدايي كه نتايج و اهدافي جز مبارزه با اضمحلال انسانيت، دين، خدا، خانواده، جامعه و هزاران مؤلفه و سرفصل ديگر براي خودشان متصور نيستند، شكل گرفته و به نوعي در كسوت مجري دستورات و القائات اربابان خود عمل ميكند. از طرفي براي ملت مسلمان و مستضعف كشورمان كه هنوز در خط مقدم جنگهاي سخت و نرم و نيز جبهههاي فرهنگي و هنري مختلفي كه از سوي دشمنان و مخالفان نظام مقدس كشورمان تئوريزه و اجرايي ميشوند، در حال نبرد و فعاليت هستند.
برپايي جشنواره موسيقي كه در آن سبكهاي موسيقايي بدون پشتوانه تمدني غربي جولان بدهند يك خودزني آشكار است. متأسفانه برخي از مديران فرهنگي و مسئولان كشورمان كه قرائت و خوانش درست و دقيقي از مباني انقلاب و اسلام ندارند، گمان ميكنند كه با ميدان دادن به اينگونه آثار و سازندگان آنها كه كمترين قرابت و تناسبي با مردم و كشورمان ندارند، هم توانستهاند طبق سليقه جوانان رفتار كنند و هم جذب حداكثري كرده باشند. اين در حالي است كه هنرمندان انقلابي و ارزشي و آثارشان به دليل اتخاذ سياستهاي غلط و نادرست مسئولان همواره مورد كملطفي متوليان و كارگزاران فرهنگي نظام قرار ميگيرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]