واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون وزیر کار خبر داد پیش بینی ایجاد ۴۰۰ هزار شغل طی امسال معاون اشتغال وزارت کار گفت: امسال بر اساس روندی که از سال های گذشته داریم پیش بینی ما این است که ۴۰۰ هزار اشتغال داشته باشیم.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۶ بهمن ساعت 11:20
به گزارش خبرگزاری پانا، عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بحث حوزه اشتغال اشاره کرد و افزود: در دولت یازدهم فرصت های شغلی زیادی ایجاد شده است اما پایداری این فرصت های شغلی، مهم است. وی گفت: ما در سال 93 حدود 700 هزار شغل ایجاد کردیم که عملاً یک مقدار از آنها ریزش کرد و حدود 380 هزار شغل به صورت خالص و پایدار باقی ماند. منصوری افزود: امسال نیز بر اساس روندی که از سال های گذشته داریم پیش بینی ما این است که 400 هزار اشتغال داشته باشیم. وی گفت: فرض ما این بود که تا پایان برنامه پنجم توسعه به نرخ بیکاری هفت درصد برسیم که قطعاً نرسیدیم و اکنون بر اساس گزارش مرکز آمار در پاییز امسال به عدد 10،7 درصد رسیده ایم. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه شورای عالی اشتغال در دولت یازدهم چه تعداد جلسه تشکیل و چه مصوباتی داشته است گفت: در دولت یازدهم شش جلسه شورای عالی اشتغال داشتیم که آخرین جلسه آن جلسه هفتاد و سوم شورای عالی اشتغال بود که در ادامه جلسات شورای عالی برگزار شد و مصوبات آن معطوف به سیاست های اشتغال بود و موظف شدیم نظام جامع اشتغال را در کشور طراحی و پیاده کنیم که مبنای تصمیم گیری برای سیاست گذاری ملی باشد. وی افزود: البته تعداد مصوبات تعیین کننده نیست و اینکه پشت سر هم مصوبه داشته باشیم اما تأثیرگذار نباشد فایده ای ندارد. منصوری گفت: یکی از مسائلی که به حل مشکل اشتغال کمک می کند رشد اقتصادی است که مسلماً مسئله برجام قطعاً در افزایش رشد اقتصادی مؤثر است. وی با بیان اینکه نرخ بیکاری از وقتی که دولت یازدهم به روی کار آمده قطعاً کاهش پیدا کرده است افزود: در سال 91 نرخ بیکاری عددی حدود 12،1 درصد بود اما اکنون به 10،7 درصد رسیده است. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: البته ما جهت گیری منابع را عوض کرده ایم و آنرا به سمت ایجاد اشتغال پایدار می بریم. وی افزود: جهت گیری ما ایجاد اشتغال در بنگاه های واحد و کوچک و متوسط است گرچه سهم بنگاه های متوسط و کوچک ما خیلی پایین است. همچنین علی هاشمی به عنوان یک کارشناس بازار کار در ادامه این برنامه گفت: تاکنون نوع نگاه دولت (دولت ها) به اشتغال اشکال داشته است و نیاز به اصلاح دارد. هاشمی افزود: متأسفانه وضعیت فعلی اشتغال خیلی امیدوارکننده نیست و طبیعتاً مشکلاتی سر راه دولت در این خصوص بوده است. وی گفت: تعداد مشاغل ایجاد شده با نتایج آمارگیری مرکز آمار نسبت به آنچه که باید باشد بسیار بسیار پایین است یعنی عرضه نیروی کار ما بسیار بیشتر از اشتغال ایجاد شده است بنابراین از این منظر مشکلی وجود دارد.
این کارشناس بازار کار افزود: اگر هدف ما از اشتغال تأمین معیشت باشد چه بسا با 48 ساعت کار در هفته نیز تأمین معیشت صورت نگیرد و در واقع زمانی می توانیم بحث اشتغال را مطرح کنیم که ساعت کار و بهره وری مطرح باشد و چه بسا با 12 ساعت کار در هفته تأمین معیشت بالا نیز داشته باشیم. هاشمی گفت: متأسفانه در آمارگیری هایی که در کشور داریم که البته همواره با این مشکل مواجه هستیم زبان مشترک بین پرسشگر و پاسخدهنده وجود ندارد و ما نمی توانیم به این آمارها تکیه کنیم. وی افزود: از سال 84 تا 92 طبق آمارها شغل آنچنانی ایجاد نشده است و تقریباً از تابستان 92 تا تابستان 94 نتایج آمارها به ما می گوید به طور متوسط 100 هزار شغل ایجاد شده است که با آمار وزارت کار خیلی تفاوت دارد. این کارشناس بازار کار در ادامه درباره اینکه آیا جنس مصوبات شورای عالی اشتغال تغییر کرده است یا خیر؟ گفت: قطعاً تعداد جلسات به معنای اینکه ما کار مثبت انجام می دهیم نیست بلکه باید دید بازخورد این جلسات چیست. وی افزود: در این خصوص باید نوع نگاه دولت (دولت ها) اصلاح شود و تا نوع نگاه اصلاح نشود تعداد جلسات و یا مصوبات مشکلی را حل نخواهد کرد.
هاشمی با بیان اینکه مهمترین مسئله یک خانوار اشتغال است گفت: هویت افراد با اشتغال تعریف می شود و اشتغال از ابعاد مختلف اقتصادی ـ اجتماعی حائز اهمیت است اما تاکنون نوع نگاه دولت ها به اشتغال اصلاح نشده و شواهدی برای این اصلاح وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]