واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فاضل نظري: شعر انقلاب، بيانيه انقلاب اسلامي است
بسياري از جشنوارههاي كشور با شعارها و آرمانهايي مشابه با شعارها و آرمانهاي جشنواره شعر انقلاب اسلامي حوزه هنري راهاندازي و برگزار شدند، اما بعد از مدتي استحاله شدند و ديگر از آن اهداف و آرمانهايشان خبري نيست.
فاضل نظري در نشست رسانهاي پنجمين جشنواره شعر انقلاب اسلامي با بيان اين مطلب گفت: آنچه جشنواره شعر انقلاب اسلامي را از ديگر جشنوارههاي مشابه متمايز ميكند، عنوان آن و اهدافي است كه اين جشنواره آنها را دنبال ميكند. سؤال اصلي اين است كه شعر انقلاب اسلامي چيست؟ و آيا مفهوم شعر انقلاب به جايگاهي رسيده است كه بتوان براي آن جشنوارهاي مجزا برگزار كرد؟
وي با بيان اينكه شايد هيچ رشته هنري در كشور ما به اندازه شعر، واقعيت و آرمانهاي انقلاب اسلامي را به دوش نكشيده باشد، گفت: شعر انقلاب مفهومي است كه در هواي انقلاب اسلامي نضج يافته و واقعيت خود را از انقلاب اسلامي به دست آورده است. اين مفهوم روايتگر واقعيت انقلاب اسلامي است آنگونه كه در جامعه ما رشد و گسترش يافته است. همه رشتههاي هنري ديگر از جمله سينما، تجسمي، موسيقي و... اگر هم پسوند انقلاب را يدك ميكشند، كاركرد، جايگاه و اهدافشان متمايز از شعر انقلاب اسلامي است. اين شاعر اظهار كرد: شعر انقلاب اسلامي يعني اولاً شعري كه در بستر انقلاب روييده است و ثانياً شعري كه با ارزشهاي محوري انقلاب اسلامي رشد كرده است. براي اينكه بدانيم ارزشهاي محوري انقلاب اسلامي چيست شايد بهترين راه رجوع به آموزهها و فرمايشات مقام معظم رهبري باشد كه ايشان درباره شعر انقلاب فرمودند:«شعر انقلاب در واقع در خدمت اهداف و آرمانهاي انقلاب يعني عدالت، انسانيت، وحدت، رفعت ملي، پيشرفت همهجانبه كشور و انسانسازي است.»
نظري توضيح داد: اين مفاهيم در پيشاني شعر انقلاب اسلامي و هدف جشنواره شعر انقلاب اسلامي هم همين مفاهيم از جمله عدالت، انسانيت، وحدت و رفعت ملي و... است. شعري كه به انسانيت و عدالت ميپردازد شعر انقلاب است. نبايد شعر انقلاب را در توصيف برخي وقايع تاريخي يا بيان جغرافياي انقلاب اسلامي ايران خلاصه كرد. وي شعر انقلاب را بيانيه انقلاب اسلامي خواند و گفت: شايد نتوانيم براي انقلاب اسلامي بيانيه دقيقي پيدا كنيم تا به ما بگويد انقلاب اسلامي دقيقاً چه پيامي دارد ولي شعر انقلاب اسلامي اين بار را به دوش گرفته است و در حكم اين بيانيه است. شاعراني كه فرياد زدند ما نه ستمگريم، نه ستمپذير و سرودند «اين بانگ آزادي است كز خاوران خيزد» در حقيقت بيانيه شعر انقلاب را صادر كردند. گفتني است، افتتاحيه جشنواره شعر انقلاب 25 بهمن در زاهدان و مراسم اختتاميه و اهداي جوايز 26 بهمن ماه 1394 در تالار سوره حوزه هنري تهران برگزار ميشود.
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]