تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837847939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی پای سلیقه به میان آید خطایی انسانی محتمل است!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتی پای سلیقه به میان آید خطایی انسانی محتمل است!
مهم‌ترين بخش هر جشنواره فيلم، گذشته از جذابيت اهدا و دريافت جوايز، نحوه و كيفيت داوري آثار بخش مسابقه است.
نویسنده : مصطفي شاه‌كرمي 


مهم‌ترين بخش هر جشنواره فيلم، گذشته از جذابيت اهدا و دريافت جوايز، نحوه و كيفيت داوري آثار بخش مسابقه است. داوري آثار اين دوره از جشنواره فيلم فجر همانند دوره‌هاي سلفش درگير جار و جنجال و برخي حواشي شد. حواشي، نحوه و كيفيت داوري آثار جشنواره سي و چهارم آنقدر به اصطلاح عوام تابلو و جهت‌مند و جانبدارانه بود كه صداي بسياري از طيف‌هاي مختلف جامعه را كه تنها ارتباط ارگانيك و غيرارگانيك‌شان با جشنواره فيلم فجر فقط شنيدن، ديدن يا خواندن اخبار جشنواره از طريق رسانه‌هاست، هم درآورده بود. از آنجايي كه آثار جشنواره به رسم مألوف به غير از محل اصلي برپايي جشنواره يا به قول دوستان اعتدالي، كاخ جشنواره، در برخي سالن‌هاي سينما در سراسر كشور(البته به غير از امسال كه فقط پايتخت ميزبان جشنواره بود) و شهر تهران نيز اكران مي‌شوند تا علاقه‌مندان فيلم و سينما هم در كنار اهالي سينما، خبرنگاران و منتقدان به تماشاي آثار حاضر در جشنواره بروند. معمولاً و علي الاصول بين آثار منتخب جشنواره(در بخش‌هايي مثل بهترين فيلم، فيلمنامه و كارگرداني) كه از سوي هيئت داوران اعلام مي‌شود(البته به شرط قضاوت و داوري بدون غرض و مرض) با آثار منتخب آراي مردمي، در برخي موارد تقريباً همساني و همخواني دارند. شاهد مثال متعددي مي‌توان در رابطه با اين مدعا ذكر كرد كه از جمله نمونه‌هاي متأخر مي‌توان به فيلم «سر به مهر»، «حوض نقاشي»، «شيار 143» و... اشاره كرد. در اين نمونه‌ها آراي مردمي با آراي داوران، خروجي يكسان و نسبتاً مشابهي داشته، چه اينكه هر فيلمي كه از مؤلفه‌هاي جذابيت، قصه، شخصيت‌پردازي و ديگر مشخصه‌هاي مورد نياز يك اثر سينمايي برخوردار باشد بدون نياز به هرگونه لابي و سفارش و... از طرف مخاطبان و داوران قابليت احراز و كسب جايزه در بخش‌هاي بهترين فيلم، كارگرداني و فيلمنامه را خواهد داشت، همانطور كه نمونه‌هاي ذكر شده چنين سرنوشتي داشتند. هرچند در ديگر بخش‌هاي جشنواره كه به نوعي بخش‌هاي تخصصي و فني هستند، قطعاً و منطقاً بايد مورد داوري و قضاوت افراد خبره و صاحبنام قرار بگيرند و كسي هم در اين مورد شكي ندارد. امسال يكي از عجيب‌ترين داوري‌هاي چند دوره اخير جشنواره فيلم فجر براي فيلم «باديگارد» ابراهيم حاتمي‌كيا رقم خورد. «باديگارد» به اعتراف دشمن و دوست يكي از بهترين، خوش‌ساخت‌ترين و سرپا‌ترين آثار جشنواره به حساب مي‌آمد كه به معناي واقعي كلمه مي‌توان به «سينما» بودنش اذعان كرد. كارگرداني و فيلمنامه قابل دفاع اين فيلم در كنار بازي معقول و سنجيده پرويز پرستويي و همچنين شخصيت‌پردازي و مسير منطقي اتفاقات فيلم جملگي مخاطبان را مطمئن كرده بود كه سيمرغي‌ترين فيلم جشنواره امسال «باديگارد» است، اما در عين ناباوري و بهت، وقتي اسامي كانديداي بخش‌هاي مختلف جشنواره اعلام شد، خبري از «باديگارد» و داوري آزادمنشانه نبود. مجتبي راعي به عنوان يكي از داوران اين دوره از جشنواره طي مصاحبه‌اي كه يك رسانه داشته، در حالي سعي كرده انتخاب هيئت داوران را به دور از هرگونه تأثير و تأثر نشان بدهد كه لغزيدن مجموعه هيئت داوران در تناقض فاحش گفتار و استدلال الكن و دگم وي گويا و روشن است. از آنجايي كه بسياري از مخاطبان و منتقدان به انتخاب نشدن آقاي حاتمي‌کيا در بخش‌هاي مهم (بهترين فيلم، کارگرداني و فيلمنامه) معترض بودند، آيا اين اعتراضات به هيئت داوران منعکس شد و در روند کار آنها تأثير داشت؟
مجتبي راعي در پاسخ به اين سؤال گفته است: «هيچ‌کس به ما نگفت به چه کسي جايزه بدهيد يا ندهيد، اما فشارهاي اجتماعي کار خودشان را مي‌کنند. الان اگر بگويند 5 ميليون نفر عليه رسانه‌اي تظاهرات کردند، بعيد است که روي مديران مجموعه تأثيري نگذارد. داوران سعي کردند تسليم فشارهاي جانبي نشوند، البته اين معني‌اش اين نيست که رأي داوران مطلقاً درست است، چون ما انسان هستيم. هفت انسان به راحتي مي‌توانند خطا کنند، گاهي 70 هزار يا 70 ميليون انسان خطا مي‌کنند در يک رأي. بنابراين طبيعي است که ممکن است ما خطا کنيم، احمقانه است اگر فکر کنيم رأي داور در همه امور درست است. اين را مي‌دانيم خطاي انساني وجود دارد به خصوص وقتي پاي سليقه هم به ميان مي‌آيد.» اظهارات راعي به خوبي نشان مي‌دهد كه هيئت داوران خواسته يا ناخواسته! به دليل بالا گرفتن اعتراضات مخاطبان و نيز هجمه سنگين حاتمي‌كيا به رئيس دولت يازدهم و دوستانش، در مسير اتخاذ تصميمي لجوجانه، هدفمند يا جانبدارانه قرار گرفته‌اند. ضمن اينكه جناب راعي فراموش كرده‌اند كه قضاوت در مورد يك فيلم كه «نتيجه» چندين فرآيند در كنار يكديگر است با رأي دادن به شخصي كه قرار است چند سال ديگر نتيجه اقداماتش معلوم شود؛ «قياسي» بلاهت‌آميز است كه از آن «خنده آيد خلق را»! روشن است كه حذف حاتمي‌كيا و «باديگارد»ش از بخش‌هاي مختلف جشنواره فيلم فجر نوعي تسويه‌حساب و ارسال اين پالس از سوي «سينماي اميد» به ابراهيم است كه «مي‌دوني اينجا كجاست و من كي‌ام؟!»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن