واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سینما در آینده روایتگر فیلمسازان جوان خواهد شد
برای ورود جوانان به عالم سینما نباید مقاومت کنیم، در واقع باید پذیرای جوانان باشیم.
فرزاد مؤتمن کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص حضور جوانان در عرصه سینما گفت: مزرعه سینما و فرهنگ، مزرعهای نیست که هر سال ما بذر بپاشیم و انتظار داشته باشیم که افرادی تراز اول ظهور کنند. در کشورهای مولد فرهنگ و هنر هم، هر پنج یا ده سال شاهد چنین چیزی هستند.
وی در ادامه افزود: لاجرم برای ورود جوانان به عالم سینما نباید مقاومت کنیم، در واقع باید پذیرای جوانان باشیم. جوانان قرار نیست با ورودشان به سینما باعث تغییر آن شوند. این سینما یک روند جاری مثل هر امر فرهنگی است که باید در آن صبور باشیم، نه اینکه انتظار داشته باشیم هر سال اتفاق جدید رخ دهد. البته امسال در جشنواره فیلم فجر شاهد حضور چند تا فیلم خوب بودیم که حضور این فیلمها را باید به فال نیک گرفت.
کارگردان «خداحافظی طولانی» در خصوص ماندگاری در سینما بیان کرد: به عقیده من آنچه در سینما باقی میماند به انتخاب مردم است. اصولا سینما و مردم خودشان انتخاب میکنند. هیچ روشی نمیتواند افرادی را به زور و تزریق نگه دارد که ماندگار باشد. فیلمسازان بسیاری در سه، چهار دهه گذشته وارد سینما شدند و رفتند و البته خیلیها هم ماندگار شدند. مدیریت فرهنگی باید حمایت عام داشته باشد نه یک حمایت خاص. اما این حمایت نباید به گونهای باشد که مانع جریان واقعی عرضه و تقاضا شود. اگر در این راه مدیریت ممانعتی نباشد حتما جوانان در عرصهی فرهنگی جای خودشان را پیدا میکنند.
*اجازه دهیم سینما طبیعی عمل کند
موتمن در خصوص جوان گرایی در سینما گفت: به هر حال ما جامعه جوان را در دنیا داریم و این طبیعی است که آنها به سینما بیایند که در این چند سال اخیر هم شاهد این شتاب بودیم اما در عین حال مشکلاتی را شاهد هستیم. 40 فیلم اولی در طول سال ساخته میشود در حالی که ظرفیت کل اکران در سال همین تعداد است.
وی در خصوص بی انگیزگی جوانان عنوان کرد: فکر میکنم به طور طبیعی خیلی از جوانان نمیتوانند ادامه دهند اما کسی که استعداد دارد ادامه میدهد و ماندگار میشود. همانطور که فیلماولیهای چند سال پیش امسال هم شاهد فیلمهای دوم آنها هستیم.
کارگردان «پوپک و مش ماشاالله» در خصوص مدیریت فرهنگی و برنامه ریزی در این زمینه اظهار داشت: بیش از اندازه مدیریت داریم. کاش اینقدر مدیریت نداشتیم. به نظر من باید سینما را رها کنیم و برای آن چارچوب درست نکنیم تا کمیسیون، اداره، واحد نداشته باشد و اجازه دهیم سینما طبیعی عمل کند. باور کنید فیلمهای بهتری می توانیم بسازیم.
مؤتمن خاطرنشان کرد: مراحل اصولیتری برای ورود فیلم اولیها فراهم کنیم چرا که در دورهای که من میخواستم فیلم اولم را بسازم در دهه 70 کانون کارگردانان مجوز صادر میکرد و به فاصله دو، سه سال فقط سه نفر میآمدند و نسلی که ما آمدیم از جمله سامان مقدم، ایرج کریمی، مازیار میری و حمید نعمت الله همه ماندگار شدیم اما در حال حاضر هم شاهد ورود بسیاری به عرصه سینما هستیم اما ماندگاری کمتری را میبینیم.
۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]