تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حيا زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819649250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير خارجه اسبق انگلستان: اشغال آمريكايي-انگليسي افغانستان مشابه اشغال روسي آن در دهه ‪ ۸۰‬است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير خارجه اسبق انگلستان: اشغال آمريكايي-انگليسي افغانستان مشابه اشغال روسي آن در دهه ‪ ۸۰‬است
تهران - وزير اسبق امور خارجه اسبق انگلستان اشغال افغانستان به دست آمريكا و انگليس را با اشغال اين كشور توسط شوروي سابق در دهه ‪ ۸۰‬ميلادي قياس مي‌كند و مي‌گويد: هيچ يك از اهداف اين اشغال نظير ريشه كني كشت خشخاش و از بين بردن القاعده و طالبان محقق نشده است.

به گزارش گروه اخبار صوتي - تصويري ايرنا، مالكم ريفكايند در مقاله‌اي در شماره سه شنبه روزنامه ديلي تلگراف افزود: من درسال ‪ ۱۹۸۲‬به عنوان وزير خارجه انگليس در سفر به افغانستان در استان پيشاور اين كشور از نيروهاي جهادي خواستم كه به مبارزه اشان تا پيروزي بر نيروهاي اشغالگر شوروي سابق ادامه دهند.

وي ادامه داد: با اين حال امروز بعد از گذشت ‪ ۲۶‬سال ، اين ديگر شورويها نيستند كه افغانستان را به اشغال خود درآورده اند، بلكه اين كشور مسلمان در اشغال نيروهاي آمريكايي و انگليسي است و اين دو كشور مدعيند كه خون سربازانشان در آنجا به هدر نرفته است .

ريفكايند كه درسالهاي ‪ ۱۹۹۲- ۹۵‬نيز وزير دفاع انگليس بوده است ، در ادامه نوشت:
قياسهايي ميان اين اشغال با تلاش نافرجام انگلستان براي فتح افغانستان در قرن نوزدهم ميلادي انجام شده اما شرايط زماني اين دو واقعه تاريخي كاملا با يكديگر متفاوت است .

حضور انگليس در افغانستان تفاوت چنداني با تهاجم نظامي به عراق ندارد.

تهاجم نظامي به افغانستان به بهانه مبارزه با طالبان و القاعده واقع شد، در حاليكه هيچيك از اهداف و آرمانهايي كه در ابتداي تهاجم به افغانستان از آنها ياد مي‌شد از قبيل ريشه كني كشت خشخاش و توليد ترياك و خشكاندن ريشه قاچاق اين مواد به اروپا، از بين بردن طالبان و القاعده در افغانستان و يا روي كارآوردن يك دولت عاري از فساد با حاكميت ملي در سراسر افغانستان ، محقق نشده است.

(زيرا) هيچيك از اين اهداف دستاوردهايي نبود كه بتوان با لشكريان و جنگنده‌هاي ناتو در افغانستان بدانها دست يافت .

نه تنها هيچيك از اين دستاوردها محقق نشد، بلكه اهداف قابل دسترسيتر چون آموزش و يا توسعه اقتصادي هم هرگز به دست نيامد و اگر خيلي خوشبين باشيم، مي‌توان اميدوار بود كه بعد از گذشت سالهاي متمادي شاهد تحقق اين اهداف در افغانستان خواهيم بود.

جامعه بين‌الملل همچنان به كمك و پشتيباني از افغانستان ادامه مي‌دهد اما در يك چارچوب زماني كاملا متفاوت از عمليات نظامي عليه طالبان و القاعده .

وزير امور خارجه اسبق انگلستان در ادامه مقاله خود آورده است: دولت انگليس سربازان انگليسي را به بهانه پشتيباني از نيروهاي غيرنظامي به استان هلمند كه از پايگاههاي مهم طالبان است، فرستاد و ادعا كرد كه اين نيروها هرگز در عمليات جنگي حضور نخواهند يافت اما امروز شاهد كشته شدن يك صدتن از نيروهاي انگليسي در افغانستان هستيم .

اين واقعيت را نبايد از نظر پنهان داشت كه طالبان جنگجويان غيور افغان هستند، در حاليكه القاعده تروريستهاي بين الملليند. اگر طالبان متوجه اين واقعيت شود كه ناتو تا زمان مقتضي در افغانستان باقي خواهد ماند، ناگزير با دولت مركزي مصالحه خواهد كرد.

مالكلم ريفكايند در پايان نتيجه گرفت: همه جنگها، يك رويداد وحشتزا هستند. جنگ فقط زماني توجيه منطقي دارد كه دستاوردهايش ارزشمندتر از رنج و دردهايش باشد.

اگر خوشبين باشيم مي‌توانيم نتيجه‌گيري كنيم كه افغانستان تا حدودي به اين آزمون پاسخ مثبت داده است اما در مورد عراق هرگز چنين تصوري وجود ندارد.
 سه شنبه 21 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن