واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یک کارشناس حوزه زنان در گفت و گو با فارس:
بازی با الفاظ جایگزین اقدامات اساسی در حوزه زنان شده است/ ادعای الگوپذیری از غرب دردی از زنان دوا نمیکند
یک کارشناس امور زنان و خانواده گفت: متأسفانه شاهد هستیم که در عرصه زنان و خانواده بازی با الفاظ و کلمات امری عادی شده است و برچسب زدن جای عمل و اقدام ضروری را پر کرده است.
مریم علیزاده در گفتو گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس گفت: امروز شاهد این هستیم که در عرصه سیاست و مخصوصا در حوزه زنان و خانواده، بازی با الفاظ و کلمات و القای معانی خاص امری بدیهی و عادی شده است و برچسب زدن، تلطیف و تنویر جای عمل و اقدام ضروری را پر کرده است و به قول مولانا هر کسی از ظن خود شد یار من از درون من نجست اسرار من.
وی ادامه داد: در عصر حاضر که شعار اعتدال و توسعه سر داده میشود به تنها موردی که اشاره نمیشود جایگاه و حقوق و منزلت زن چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی است. پر کردن برگه خالی اقدامات عملی برای اعتلای شخصیت زنان با صفر که خود هیچ عددی نیست سودی به حال زنان نخواهد داشت ای کاش به جای اینکه فقط صفحه خالی را پر کنند عدد یک را در کنار این صفرها قرار دهند تا کاری معنا دار در حق زنان انجام دهند و این عدد یک چیزی نیست جزء بیان حقیقت وجودی زنان.
این کارشناس امور زنان تصریح کرد: زن میتواند مدیر موفقی باشد، میتواند مسئول ، وزیر و یا بالاترین سمت اجرایی را داشته باشد کسی در توانایی او شکی ندارد ولی به چه قیمتی؟! به قیمتی که مهم ترین شان خود یعنی بانوی خانه بودن را از او بگیریم؟! و یا اینکه مهم ترین وظیفه او یعنی انسان سازی و تربیت نسل آینده ساز را برای او محدودیت بدانیم! کدام عقل سلیمی این را می پذیرد. جای تاسف دارد که قوانین و احادیث ارزشمند اسلام را نیز به واژههایی همچون اعتدال و یا فمنیسم محدود میکنیم و راه رفته و به سراب رسیده غرب را الگویی برای کشور خود بدانیم. علیزاده خاطرنشان کرد: حقوق از دست رفته زنان جمله جالبی است که فکرها را درگیر میکند و برای دفاع از آن باید یک کتاب بنویسیم ولی در یک کلام میشود گفت حقوق زنان اعتدال و بهره گیری از ظرفیت آنان در توسعه یافتگی نیست بلکه حقوقی همانند بیمه زنان خانوار، برنامه ریزی برای اوقات فراغت، مرخصی زایمان و تقلیل ساعات کاری است.
وی تصریح کرد: جای تاسف دارد، بانوانی را میبینیم که تا دیر وقت برای اقتصاد خانواده کار میکنند و یا به کارهایی تن میدهند که در شأن و شخصیت یک زن ایرانی که همیشه حتی در تاریخ شأن و منزلتی برای خود داشت نیست به راستی چه کسانی باید پاسخ گو باشند؟ آیا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با این روند موافق است؟ آیا این موارد را توسعه یافتگی میداند آیا خانواده را محدودیت برای زن میداند! این کارشناس امور زنان و خانواده ادامه داد: حضور سازنده زن در صحنههای تاریخ در ابعاد گوناگون سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی، مبارزاتی و ... امری انکار ناپذیر است زنان به فراخور موقعیت همیشه در تاریخ خوش درخشیده و همپای مردان بودهاند تمدن اسلامی زن و خانواده را از زوایای پنهان تاریخ و حضور مبهم و کم رنگ آن در ناخودآگاه جامعه به صحنه خودآگاهی و فعال رساند و بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری امروز زن ایرانی میتواند در میدان علم وارد شود و مدارج علمی را طی کند در حالی که دین، عفاف، تقوا، وقار، متانت، شخصیت و حرمت زن مسلمان را حفظ کرده باشد.
علیزاده افزود: تمدن اسلامی بسیار کامل و جامع زن را از بعد فردی و اجتماعی معنا کرده است پس محدود کردن این تفکر و تمدن و ادعای تجدد و الگو پذیری از غربی که خود هنوز وجود زن را نشناخته است و آرامشی برای زنان ایجاد نکرده است دردی از زنان جامعه ما دوا نخواهد کرد.
94/11/20 - 11:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]