تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 15 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809565400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین‌ بار کی یک پوستر خوب دیدی؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آخرین‌ بار کی یک پوستر خوب دیدی؟




احمدرضا دالوند در روزنامه شرق نوشت: پوستر فیلم «آخرین‌بار کی سحر را دیدی»، دو پلان مجزا دارد: پلان جلو از کلمات ساخته شده و پلان عقب از تصاویر. حاصل آن، پوستری است که از فاصله خیلی نزدیک باید دیده شود!





احمدرضا دالوند در روزنامه شرق نوشت: پوستر فیلم  «آخرین‌بار کی سحر را دیدی»، دو پلان مجزا دارد: پلان جلو از کلمات ساخته شده و پلان عقب از تصاویر. حاصل آن، پوستری است که از فاصله خیلی نزدیک باید دیده شود!

 زیرا ترکیب نامطلوب اطلاعات کلامی، روی پس‌زمینه نازیبای آن، قدرت مانور و دید مؤثر را از پوستر سلب کرده است. در این پوستر، چنانچه تصویر پس‌زمینه را حذف کنیم، خواهیم دید که چیدمان حروف تا چه اندازه فاقد هندسه و عاری از عنصر زیبایی‌شناسی و قواعد اولیه آرایش کلمات است.

تأکید من بر نقش عامل  چیدمان کلمات در پوستر «آخرین‌بار کی سحر را دیدی» به این دلیل است که سازنده پوستر، عملا تصویر را به عقب رانده و در حد پس‌زمینه مصرف کرده و با این تمهید، فضا را جهت بیان بصری واژگان مهیا کرده است. اما این پوستر دقیقا از همین ناحیه دچار ضعف است. بسیار دیده‌ایم که پوسترهایی صرفا با استفاده از قدرت بصری کلمات توانسته‌اند گردن مخاطب را به سمت خود بپیچانند.


آخرین‌ بار کی یک پوستر خوب دیدی؟



اصلا در پوسترهای نخستین، چه در ایران و چه در اروپا، چیدمان حروف به‌تنهایی وظیفه ابلاغ پیام را برعهده داشتند. بهره‌گیری از واریاسیون و تنوع قلم‌ها، به‌مثابه صدایی که از سطح صفحه به محیط اطراف منتشر می‌شد، قلم‌هایی که به کار تیتر می‌آیند و همچون صدای «باس» توجه رهگذران را جلب می‌کنند؛ قلم‌هایی که با نازکی و کاراکتر ملایم‌تر، اطلاعات ثانوی را بدون ادغام ناهنجار کلمات، براساس اصل معروف «الاهم فی الاهم» به‌موقع منتقل می‌کنند.

خیلی‌ها به یاد دارند که شادروان ممیز برای پوستر فیلم‌هایی همچون گاو، غزل و... لوگوتایپ اختصاصی برای عنوان فیلم طراحی می‌کرد؛ لوگوهایی که پس از چند دهه بدون الصاق به فیلم یا پوستر یادآور فیلم‌های مربوطه هستند. همکاری مرتضی ممیز به‌عنوان طراح و محمد احصایی به‌عنوان خوشنویس در طراحی لوگوتایپ خطاطانه پوستر فیلم کمال‌الملک مرحوم علی حاتمی را هرگز فراموش نمی‌کنم.

همکاری خلاق فرشید مثقالی، عباس کیارستمی و مرتضی ممیز در برهه‌ای از تاریخچه گرافیسم ایرانی و سینمای هم‌عصرش را هنوز هم باید به رخ کشید. بله باید به رخ کشید، زیرا پوسترهایی از کار درمی‌آمد که فیلم‌سازان برای اینکه فیلم‌هایشان در سطح پوسترسازان بزرگی چون کیارستمی، شیوا، ممیز، مثقالی و بهزاد حاتم باشد، همه مساعی خود را به کار می‌گرفتند. این پوسترها بودند که درجه‌بندی کیفی فیلم‌ها را اعلام می‌کردند.

در این مواقع از خود می‌پرسم، چرا هگل می‌گفت «ایرانیان قومی‌اند که همواره در حال تکرارند» ... لشکر را زیاد کرده‌ایم و بی‌حساب گرافیست تولید می‌کنیم. امروزه‌روز، جمعیت استادان از شاگردان بسی فراتر رفته و لقب «دکتر» به ترمینولوژی هنر امروز نیز افزوده شده است. باور دارم که با کمتر از صد طراح ممتاز و نمره‌یک، همه امورات گرافیک کشور به نحو بارز و ماندگار حل‌وفصل می‌شود. پرسش این است: آخرین‌بار کی یک پوستر خوب دیدی؟






تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن