واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر کل دفتر حفاظت شرکت مدیریت منابع آب ایران:
اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی دارای تبعات مختلف اجتماعی است
مدیر کل دفتر حفاظت و بهرهبرداری منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه اجرای تعادلبخشی آبهای زیرزمینی حرکتی رو به جلو و بدون برگشت خواهد بود گفت:در حرکت در مسیر اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی اگرچه دارای تنش و تبعات مختلف اجتماعی است.
بهگزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)،سیدمحمدعلی مصطفوی در نشست منطقهای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی با حضور مسئولان استانهای آذربایجان شرقی، غربی و کردستان با اعلام این که اولویت اصلی وزارت نیرو در اغلب جلسات تشکیل شده موضوع احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی بوده است، اظهار داشت: در حرکت در مسیر اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی اگرچه دارای تنش و تبعات مختلف اجتماعی است، هیچ توقف و بازگشتی وجود ندارد و اگر چه با سرعتی کند، همیشه رو به جلو پیش میرود.
وی با اشاره به این موضوع که آب تنها متعلق به یک بخش خاص نیست و تنها تامین آن به عهده وزارت نیرو است و مدیریت، توزیع و مصرف آن به عهده سایر دستگاهها است، افزود: سیاستگذاریها و تصمیمگیریها در ارتباط با آب در سطوح مختلفی اتفاق میافتد و عوامل دیگری در رخداد بحرانهای آبی دخالت دارند و لازمه موفقیت در احیای آبهای زیرزمینی ورود همه ارکان حکومتی به این موضوع است.
مصطفوی در خصوص آمار آبی از 48 سال قبل تاکنون اعلام داشت: ما در یک دوره 47 ساله با کاهش روند ریزشهای جوی مواجه بودیم و در یک دوره 30 ساله شاهد شکست متوسط آماری بودهایم، بهطوری که در 30 سال اول آماری بیش از 250 میلییمتر بوده و امروز به 215 میلیمتر رسیده و در چند سال گذشته کمتر از 197 میلیمتر بوده است.
وی ادامه داد: متوسط روان آبهای کشور در 30 سال اول 104 میلیارد متر مکعب و در 17 سال بعدی به کمتر از 70 میلیارد مترمکعب رسیده است، یعنی چیزی بالغ بر 70 میلیارد مترمکعب کاهش بارش داشتهایم.
وی با اعلام هشدار در خصوص شرایط نامناسب ناشی از برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی افزود: رفتار نامهربانانه ما با منابع آب، توسعههای افسارگسیخته و بیمنطق، همراه با تغییر بارشها، آستانه تحمل آبهای زیرزمینی را طاق کرده و شورشدن آبخوان ها و نشست زمین در مناطق مختلف کشور بویژه در استانهای تمدنساز حاکی از این شرایط بغرنج است.
مصطفوی همچنین ادامه داد: برداشتهای بیرویه موجب میشود تا ما با خشکی دریاچه ارومیه مواجه شویم و دریاچهای که امروز به جای 18 میلیارد مترمکعب آب، تنها 2 میلیارد مترمکعب آب و به جای سطح آبی 4600 کیلومترمربعی تنها 2300 کیلومترمربع دارد.
وی با اشاره به تشکیل 22 جلسه از سال 81 تا کنون که 11 جلسه در دولت فعلی تشکیل شده، اهتمام جدی دولت به موضوع آب را خاطرنشان ساخت و افزود: آگاهی در بدنه دولت نسبت به موضوع کاملا وجود دارد، اما بدون همراهی و آگاهی آحاد مردم و مشارکت تمامی ارکان حکومتی به ثمر نخواهد نشست.
94/11/15 - 11:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]